چهارشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۶
کد خبر: 268228

می‌توان بعد از شستشوی ظروف غذای کودک با آب گرم، آنها را به مدت حدود 20 دقیقه در داخل یک تستر برقی یا آون با درجه حرارت بین 160 تا 180 درجه سانتیگراد قرار داد.

روش های استریل کردن ظرف غذای کودک

سلامت نیوز-*فرزاد برهمندپور: می‌توان بعد از شستشوی ظروف غذای کودک با آب گرم، آنها را به مدت حدود 20 دقیقه در داخل یک تستر برقی یا آون با درجه حرارت بین 160 تا 180 درجه سانتیگراد قرار داد.
 
اهمیت استریل بودن ظروف غذای کودک

به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین، یکی از راه‌های انتقال میکروب‌ها بخصوص باکتری‌های مضر به بدن کودکان از طریق ظروف، قاشق و چنگال آلوده می‌باشد.

به خصوص بروز مشکلات گوارشی مانند اسهال که ناشی از آلودگی ظروف به میکروب‌ها باشد در کودکان سنین 1 تا 3 سال بسیار بالاتر از سایر سنین می‌باشد.

به همین دلیل دقت در استریل کردن ظروف غذای کودکان در این سنین از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

راه‌های استریل کردن ظروف غذای کودک

* بهترین راه برای استریل کردن ظروف غذای کودک قرار دادن ظروف در دمای بالای 160 درجه سانتی‌گراد می‌باشد.

به این منظور می‌توان بعد از شستشوی ظروف غذای کودک با آب گرم، آنها را به مدت حدود 20 دقیقه در داخل یک تستر برقی یا آون با درجه حرارت بین 160 تا 180 درجه سانتیگراد قرار داد.

* در صورتی که این روش برای والدین امکان‌پذیر نباشد، راه دیگر آن است که همیشه ظروف غذای کودکان در داخل دستگاه ظرفشویی شسته و خشک شوند.

* راه بعدی برای استریل کردن ظروف غذای کودکان، استفاده از آب داغ برای شستشوی ظروف و استفاده از مایع ظرفشویی با نسبت 10 درصد می‌باشد.

* نکته مهم دیگر برای استریل کردن ظروف غذای کودک، خشک کردن ظروف از طریق حرارت و نه به وسیله حوله و پارچه و نه از طریق مجاورت با هوای معمولی است.

به این معنی که بلافاصله پس از شستن ظروف، باید از طریق قرار دادن در داخل آون یا یک محیط گرم، رطوبت موجود در ظروف گرفته شود.


چند نکته مهم در مورد نگهداری ظروف استرلیزه کودک

* در زمان خرید ظروف غذا برای کودکان دقت شود که ظروف ذکر شده قابلیت استرلیزه شدن را داشته باشند.

به طور کلی ظروف استاندارد غذای کودکان دارای برچسب‌ها و اطلاعات لازم بر روی بسته‌بندی‌های خود هستند که این اطلاعات را به شما می‌دهند.

* بعد از شستن و استرلیزه کردن ظروف غذای کودکان، حتما آنها را در کمدها یا فضاهای بسته نگهداری کنید و از رها کردن آنها در فضای باز آشپزخانه پرهیز نمایید.

* هر ظرف غذایی که کودک استفاده می‌کند را حتما شسته و استریل نمایید و سپس برای استفاده مجدد از آن برای کودک استفاده کنید.

در غیر این صورت و استفاده چندین باره ظروف غذای کثیف برای سرو غذای کودک، احتمال بروز مشکلات گوارشی در بدن کودک افزایش می‌یابد.

* از مصرف زیاد مواد شوینده شیمیایی برای استریل کردن ظروف غذای کودکان پرهیز نمایید.

* کارشناس ارشد تغذیه و ارتقای سلامت

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha