شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۱

تجربه‌ای که همه ما دست کم یک بار با آن روبرو شده‌ایم این است که وقتی نیاز داریم چیزی را به یاد آوریم، هیچ جوری نمی‌توانیم آن را از ته مغزمان بیرون بکشیم. در این مواقع در دل یا بر زبان‌مان می‌گوییم: «نوک زبونمه. اما یادم نمیاد!» این اتفاق در دوره امتحانات هم زیاد گریبان گیرمان می‌شود.

چطور مغزمان را قدرتمند کنیم؟

سلامت نیوز: تجربه‌ای که همه ما دست کم یک بار با آن روبرو شده‌ایم این است که وقتی نیاز داریم چیزی را به یاد آوریم، هیچ جوری نمی‌توانیم آن را از ته مغزمان بیرون بکشیم. در این مواقع در دل یا بر زبان‌مان می‌گوییم: «نوک زبونمه. اما یادم نمیاد!» این اتفاق در دوره امتحانات هم زیاد گریبان گیرمان می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ضمیمه خانواده روزنامه اطلاعات، حتی می‌دانیم فلان مطلب در چه صفحه‌ای بود، اما هیچ چیز از جزئیات آن موضوع را به خاطر نمی‌آوریم. انگار هرچه سن بالاتر می‌رود این اتفاق در فواصل زمانی کوتاه‌تری برایمان اتفاق می‌افتد. در این مطلب به شما می‌گوییم که چه کار کنید تا مغزتان قدرتمند شود و کمتر دچار فراموشی‌های آنی شوید.

۱- سالم بخورید

این روزهایی که همه ما برای سیر کردن شکم خود به فست فودها و غذاهای چرب رو می‌آوریم، داشتن یک رژیم غذایی جامع و کامل حاوی میوه، سبزیجات و چربی‌های سالم، ضروری است. داشتن تغذیه سالم می‌تواند تاثیر بسیار خوبی بر روی مغز داشته باشد اما کمتر کسی است که به آن توجه کند. سعی کنید از اسید‌های چرب امگا ۳ حیوانی بیشتر استفاده کنید و از مصرف بیش از حد شکر و کربوهیدرات نیز خودداری نمایید.

۲- به مغزتان ورزش دهید

مغز و حافظه نیز مثل تمام ماهیچه‌ها و عضلات بدن به ورزش نیاز دارد تا بتواند عملکرد بهتری داشته باشد. هر چقدر بیشتر از مغز خود کار بکشید، پردازش و فرآیند اطلاعات در مغز نیز بهتر خواهد شد. سعی کنید مغز خود را با پازل و انواع بازی‌های فکری به چالش بکشید. همچنین حل کردن جدول و سودوکو می‌تواند مغز را به چالش بکشاند و به نوعی یک ورزش برای فکر و حافظه محسوب شود.

۳- از ورزش کردن غافل نشوید

زمانی که ورزش می‌کنید، جریان اکسیژن و خون رسانی به مغز نیز افزایش پیدا می‌کند. این کار همچنین نقش مهمی در رشد و تحریک ارتباطات عصبی جدید بازی می‌کند. ورزش کردن علاوه بر اینکه نشاط جمسی به شما می‌دهد باعث ترشح دوپامین در مغز می‌شود و همین منجر به تقویت حافظه می‌شود.

۴- خواب باکیفیت و کمیت داشته باشید

حداقل ساعت خواب از فردی به فرد دیگر متغیر است. خواب می‌تواند به طور مستقیم بر روی حافظه و یادگیری فرد تاثیر بگذارد. داشتن خواب کافی برای حافظه بسیار ضروری است.

فعالیت‌های بهبود دهنده حافظه معمولا در طول مراحل خواب عمیق رخ می‌دهد. وقتی شما در آخرین ساعات شبانه روزی خود، تلفن همراه خود را در دست دارید و دائم چشمتان را به آن دوخته‌اید، خواب شما از کیفیت و کمیت کمی برخوردار است.

پس اولین قدم برای داشتن یک خواب خوب این است که حداقل یک ساعت قبل از خواب از تلفن همراه خود دوری کنید.

۵- از استرس دوری کنید

استرس مزمن می‌تواند باعث از بین رفتن سلول‌های مغزی شود. بهترین کار برای از بین بردن استرس این است که فعالیت‌های کاهش دهنده

استرس همچون ورزش، مدیتیشن و سرگرمی‌ها را در برنامه روزانه خود بگنجانید. این موارد به شما کمک می‌کند استرس کمتری داشته باشید و حافظه شما افزایش پیدا کند.

۶- با یک دست چند هندوانه برندارید

داشتن چند وظیفه و افتخار کردن به انجام دادن چندیدن فعالیت به صورت همزمان، علاوه بر بارش استرس، منجر به کندی شما در عملکردهایتان هم می‌شود. اگر کارهای متعددی را در یک زمان واحد انجام می‌دهید، مغز در ذخیره سازی اطلاعات یا نادیده گرفتن آن‌ها دچار مشکل خواهد شد.

۷- از مکمل‌های مناسب استفاده کنید

شما می‌توانید تحت نظر یک پزشک متخصص از مکمل‌های مختلف برای بهبود حافظه خود استفاده کنید. به عنوان مثال مکملی که از عصاره برگ‌های کُهَن‌دار یا جینکو تهیه می‌شود به بهبود حافظه کمک می‌کند و می‌تواند غلظت و جریان کلی خون به مغز، بازوها و پاها را افزایش دهد. یا استفاده از قرص‌های آهن، ویتامین و مکمل‌ها می‌تواند تأثیر به‌سزایی در عملکرد شما داشته باشد.

۸- مهارت‌های جدید بیاموزید

به موارد جدیدی فکر کنید که همیشه دوست داشتید آن را یاد بگیرید. یادگیری یک موسیقی، یادگیری ورزشی که دوستش دارید یا حتی یادگیری یک زبان دیگر می‌تواند بسیار موثر باشد. پرداختن به این گونه فعالیت‌ها سیستم عصبی شما را تحریک می‌کنند، به شما یاد می‌دهند که با اثرات استرس مقابله می‌نمایید، خطرات ناشی از زوال عقل را کاهش می‌دهند و سلامت کلی مغز را بهبود می‌بخشند. پس هرچقدر که می‌توانید خود را درگیر چنین فعالیت‌هایی بکنید که با علاقه به آن می‌پردازید.

۹- خندیدن را جدی بگیرید

حتما شما هم شنیده‌اید که خنده بر هر درد بی درمان دواست. یک خنده خوب می‌تواند نواحی مختلف مغز را درگیر سازد و قسمت‌هایی که برای یادگیری، حافظه و خلاقیت هستند را فعال نماید. خنده تنها درمانی‌ست که هیچ خرجی ندارد. پس آن را از خودتان دریغ نکنید.

۱۰- از وسایل حفظی استفاده کنید

وسایل حفظی ابزارهایی هستند که به شما کمک می‌کنند اطلاعات و مفاهیم را به ذهن بسپارید. مثلا برای به خاطر سپردن لغات انگلیسی یا مفاهیم اختصاری می‌توانیم از فلش کارت استفاده کنیم. برگه‌های کوچکی که در آن توضیحی اضافه ننوشته است. فقط آن چه که لازم است را در بیانی مختصر به خواننده می‌فهماند. در واقع این وسایل با استفاده از رمزگذاری در ذهن شما، منجر می‌شوند که مفاهیم مورد نظر به حافظه شما سپرده شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha