یکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۳
کد خبر: 273248

نایب رئیس اول شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم باید شرایط آن‌ها بهبود پیدا کند، گفت: آموزش پزشکان مستلزم این است که بررسی دقیقی در خصوص میزان نیاز کشور به تخصص‌های مختلف صورت گیرد.

لزوم تقویت شرایط ماندگاری پزشکان در مناطق محروم

سلامت نیوز: نایب رئیس اول شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم باید شرایط آن‌ها بهبود پیدا کند، گفت: آموزش پزشکان مستلزم این است که بررسی دقیقی در خصوص میزان نیاز کشور به تخصص‌های مختلف صورت گیرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،عزت‌الله گل‌علی‌زاده، نایب رئیس اول شورای عالی نظام پزشکی  در خصوص سوژه ثبت شده در سامانه فارس من با عنوان «شکستن انحصار بازار پزشکی و دندانپزشکی با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو» اظهار داشت: در ابتدا باید تکلیف خودمان را مشخص کنیم و ببینیم به ازای هر چند هزار نفر در کشور به یک پزشک یا متخصص یا دندانپزشک و داروساز نیازمند هستیم، حدود ۸۵هزار پزشک عمومی شماره نظام پزشکی دریافت کرده‌اند اما اینکه چند نفر آن‌ها در کشور حضور دارند و فعالیت دارند مشخص نیست، به دلیل اینکه برخی از این افراد مهاجرت کرده یا کار پزشکی انجام نمی‌دهد.

وی ادامه داد: به نظر نمی‌رسد که در کشور کمبود پزشک داشته باشیم، و شاید در برخی از معدود رشته‌ها کمبودهایی وجود داشته باشد اما مشکل اصلی کمبود پزشک در برخی از مناطق موضوع توزیع پزشکان است.

گل‌علیزاده با بیان اینکه در برخی از استان‌ها مانند تهران در زمینه توزیع پزشک تمرکز پزشکان بیشتر بوده است گفت: در طرح تحول سلامت برای حل کردن مشکل دسترسی مردم به مناطق محروم به پزشکان طرح نیروی انسانی برای گروه پزشکی در نظر گرفته شد که بر اساس این طرح پزشکان باید پس از گذراندن دوره عمومی یا تخصص در مناطق محرومی که وزارت بهداشت مشخص می‌کند مشغول به فعالیت شوند، این طرح مختص به گروه‌های پزشکی است و سایر گروه‌ها اجبار به گذراندن چنین طرحی را ندارند.

نایب رئیس اول شورای عالی نظام پزشکی افزود: بسیاری از پزشکان پس از اتمام درس به مناطق محروم اعزام می‌شوند، حقوق پایه‌ای برای آن‌ها درنظر گرفته شده اما عموما مطالبات آن‌ها با تأخیرهای چندین ماهه پرداخت می‌شود که این موضع باعث شده پزشکان پس از اتمام طرح رغبتی برای ماندن در این مناطق نداشته باشند و ترجیح می‌دهند در سایر مناطق که از امکانات بهتری برخوردار هستند فعالیت خود را ادامه دهند.

گل‌علیزاده تصریح کرد: اگر بخواهیم این مشکلات را به صورت اساسی رفع کنیم در ابتدا باید از وضعیت توزیع پزشکان در کشور آمار دقیقی به دست آوریم و در مرحله دوم حداقل امکانات را برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم فراهم کنیم و در مرحله سوم پرداختی به پزشکان این مناطق را به صورت منظم انجام دهیم.

وی گفت: وزارت بهداشت نیز برای تحقق ماندگاری پزشکان در مناطق محروم روش بومی‌گزینی را اجرا کرده است و در بسیاری از استان‌ها این موضوع در حال پیگیری است که مشکلات اجرای این طرح نیز باید برطرف شود.

نایب رئیس اول شورای عالی نظام پزشکی تأکید کرد: آموزش پزشکان مستلزم این موضوع است که بررسی دقیقی در خصوص میزان نیاز کشور به تخصص‌های مختلف صورت گیرد و با مشخص شدن کمبودها در زمینه توزیع پزشکان در کشور بازنگری صورت گیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha