افتتاح عجولانه طرح پرونده الکترونیک سلامت از سوی رئیس جمهور، از همان روز این سوال جدی را در میان منتقدان مطرح کرد که آیا واقعا زیرساخت‌های اجرای این پروژه تا حدی که بتوان آن را اجرایی کرد، آماده شده یا نه؟ بسیاری از منتقدان به این سوال پاسخ منفی دادند و برای آن شاخصه‌های زیادی را عنوان کردند.

پرونده الکترونیک سلامت با نرم‌افزار مطب لینک نیست

سلامت نیوز:  افتتاح عجولانه طرح پرونده الکترونیک سلامت از سوی رئیس جمهور، از همان روز این سوال جدی را در میان منتقدان مطرح کرد که آیا واقعا زیرساخت‌های اجرای این پروژه تا حدی که بتوان آن را اجرایی کرد، آماده شده یا نه؟ بسیاری از منتقدان به این سوال پاسخ منفی دادند و برای آن شاخصه‌های زیادی را عنوان کردند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  ایسنا، رئیس انجمن پزشکان عمومی معتقد است که برای اجرای پروژه پرونده الکترونیک سلامت، لینک پرونده نرم افزار مطب انجام نشده است.

عباس کامیابی می‌گوید: «هرچند گروه‌های پزشکی تمایل به تکمیل پرونده الکترونیک سلامت دارند، در عین حال موضوع حائز اهمیت، ایجاد اهرم تشویق و ترغیب دولتی برای پزشکان است.»

وی ادامه می‌دهد: «آنچه ما در رابطه با پرونده الکترونیک سلامت پیشنهاد دادیم، تلفیق نظام ارجاع با پرونده الکترونیک و نسخه الکترونیک بود؛ یعنی اقدامات به گونه‌ای باشد که همگی به موازات یکدیگر پیش روند که ظاهراً این اتفاق در حال رخ دادن است، اما ظاهرا در زمان‌بندی خاص وزارت بهداشت برای رسیدن به این موضوع، تمهیدات خاصی برای پیوستن مطب‌ها به سامانه الکترونیک اندیشیده نشده است.»

رئیس انجمن پزشکان عمومی تصریح می‌کند: «سازمان‌های بیمه‌گر در راستای اجرایی شدن نسخه الکترونیک اقداماتی را انجام داده‌اند؛ به طور مثال سازمان بیمه سلامت و بیمه تأمین اجتماعی در این راستا اقداماتی انجام دادند که ظاهراً هماهنگی خاصی نیز بین این دو دستگاه وجود نداشته و به شکل از هم مستقل فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. در حال حاضر نرم افزار خاصی وجود ندارد. همچنین لینک این نرم افزار و این پروژه با یک نرم افزار مطب هم پیش بینی نشده است.»

وی می‌افزاید: «توصیه ما این بود که این نرم افزارهایی که دارای پروتکل دقیق هستند و استاندارد لازم را دارند، مورد استفاده پزشکان و درمانگران قرار گیرند. البته بنده فکر می‌کنم موضوع هنوز آنچنان نمود بیرونی و مشخصی ندارد و نمی‌توان فعلاً در مورد این امر صحبت دقیقی کرد؛ چراکه تاکنون اقدامات در حد کارشناسی و تحقیقاتی بوده و برخلاف بخش دولتی که از طریق نرم‌افزار آغاز به کار کرده است، برای بخش خصوصی در حال تحقیق هستیم.»

کامیابی وجود یک نرم‌افزار و سخت‌افزار در مطب برای انتقال اطلاعات را برای پزشکان هزینه‌بر معرفی و خاطرنشان می‌کند: «این هزینه‌ها گویی از سوی قانونگذار دیده نشده است و حتی ۱۰ درصد از تعرفه پزشکان را حذف کرده و به پرونده الکترونیک سلامت اختصاص داده است. اگر بخواهیم کاری به صورت نوین انجام شود باید اهرم‌های ترغیب و تشویق خود را قوی کنیم تا افراد به سمت انجام آن امر سوق پیدا کنند. انجمن‌های پزشکی پزشکان و سازمان نظام پزشکی خود راغب به انجام این کار هستند، اما در این زمینه نیاز به ترغیب از سوی بخش دولتی نیز وجود دارد.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha