وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت تامین داروهای اساسی و حیاتی در کشور گفت: انتظار داشتیم که در طرح بسیج ملی کنترل فشارخون، حداقل ۲ میلیون بیمار جدید مبتلا به پرفشاری خون در کشور شناسایی شوند که در این طرح ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بیمار جدید شناسایی شدند.

‌ممنوعیت ورود داروهای تک‌نسخه‌ای به کشور

سلامت نیوز:‌وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت تامین داروهای اساسی و حیاتی در کشور گفت: انتظار داشتیم که در طرح بسیج ملی کنترل فشارخون، حداقل ۲ میلیون بیمار جدید مبتلا به پرفشاری خون در کشور شناسایی شوند که در این طرح ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بیمار جدید شناسایی شدند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ابتکار ،سعید نمکی با بیان اینکه در راستای حمایت از تولید داخل، تجهیزات پزشکی که در داخل کشور تولید می‌شوند، اجازه واردات نخواهند داشت، افزود: از روز اول به دانشگاه‌ها اعلام کردیم که واردات تجهیزات پزشکی که مشابه داخلی دارند، ممنوع است و به داروهایی وارداتی که مشابه داخلی دارند نیز اجازه واردات نمی‌دهیم.

وزیر بهداشت گفت: برخی تولیدات داخلی دارویی و تجهیزات پزشکی پاسخگوی نیاز کشور نبود از این‌رو واردات صورت می‌گرفت. همچنین برخی بیماران به مصرف داروهای برند عادت کرده بودند و برخی همکاران پزشک که به داروهای داخلی اعتقادی نداشتند، این داروها را تجویز می‌کردند. به همین دلیل سعی کردیم مردم دچار پریشان خاطری مربوط به داروهایی که مصرف می‌کنند نشوند، از این رو با شیب ملایم داروهای داخلی جایگزین این داروها شد تا ناگهان به بازار شوک وارد نشود.


کمبودی در حوزه داروهای اساسی و حیاتی نداریم
نمکی بیان کرد: علی‌رغم فشارهای اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه، اما هیچ کمبودی در حوزه داروهای اساسی و حیاتی نداریم. همچنین ورود داروهای تک نسخه‌ای و تجویز آنها نیز در حال حاضر ممنوع است چراکه برخی از این داروها مرتبط با بیماران خاص بوده و وارد کتاب دارویی کشور نشده است و به عنوان داروی موثر آنها را نپذیرفته‌ایم، اما پزشکان آنها را تجویز می‌کردند. اما این موارد داروها را برای بیماران خاصی که وابستگی مصرف داروها را داشتند، به یکباره متوقف نکردیم. وزیر بهداشت تاکید کرد:

در برخی بیمارستان‌‌ها به دلیل معوقات بیمه، بخش‌ها برخی داروها را توزیع نمی‌کنند که در حال رفع و تسهیل این مشکل هستیم، اما درباره داروهای اساسی تا پایان سال و تجهیزات پزشکی هیچ کمبودی را نداریم. نمکی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت یکی از طرح‌های موفق دولت بود، گفت: در شروع این طرح، وزیر وقت، اقدامات بزرگی را انجام داد تا شاهد کاهش پرداخت هزینه‌‌های درمانی از جیب بیماران، ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و بهبود زیرساخت‌‌های بیمارستانی باشیم. پرداختی هزینه درمانی بیماران در این طرح به زیر ۳۰ درصد نرسید، اما این رقم تا ۳۵ درصد کاهش پیدا کرد.


باید به سراغ کیفی کردن خدمات و منطقی کردن هزینه‌ها برویم
وی با بیان اینکه با اجرای پرونده الکترونیک سلامت، راهنماهای بالینی و سطح‌بندی خدمات و نظام ارجاع، می‌توانیم هزینه‌های نظام سلامت را حداقل ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش دهیم، گفت: در شرایط جنگ اقتصادی، سهم سلامت از GDP قابل توجه است، اما باید به سراغ کیفی کردن خدمات و منطقی کردن هزینه‌ها برویم.

نمکی گفت: طرح تحول نظام سلامت نیازمند مقدماتی بود که برخی ناکامی‌ها مربوط به این امر می‌شود. راهنمای بالینی، سیستم ارجاع و پزشکی خانواده از جمله ابعادی بود که باید قبل از این مهم آماده می‌شد. منابع پایداری نیز برای طرح تعریف نشده بود و به بودجه ۱۰ درصدی هدفمندی یارانه‌ها گره خورده بود.


طلب ۸ هزار میلیاردی وزارت بهداشت از تامین اجتماعی
وزیر بهداشت ادامه داد: به دلیل برخی کسری‌‌های منابع در گردش کار، اتفاقاتی افتاد و بیمارستان‌‌های دولتی با بیمه‌‌ها مشکل پیدا کردند. تا یک هفته پیش، ۱۰ هزار میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی طلب داشتیم که ۳ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شد و با در نظر گرفتن خدمات جدید ارائه شده، ۸ هزار میلیارد تومان از این سازمان بیمه‌گر، مطالبه داریم.

وزیر بهداشت که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، گفت: بیمه سلامت با وجود اضافه شدن ۴۰۰ درصدی بودجه نسبت به سال ۹۱ برای پرداختی به مراکز درمانی و داروخانه‌ها با مشکلاتی روبرو بود که افزایش فاصله پرداختی این بیمه موجب ایجاد مشکلات نقدینگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی شد.


تلاش وزارت بهداشت برای کاهش پرداختی از جیب بیمار به حدود ۲۵ درصد
نمکی درخصوص ماندگاری طرح تحول سلامت، عنوان کرد: سه برنامه اصلی را در طرح تحول دنبال می‌‌کنیم تا خدشه‌دار نشود. در وهله اول، کاهش پرداختی بیماران همچنان جزو اولویت‌های ما قرار دارد، علی‌رغم تنگناهای اقتصادی دولت، تلاش می‌کنیم که پرداختی از جیب بیماران افزایش نیابد بلکه کاهش پیدا کند و تا پایان سال ۹۹ به حدود ۲۵ درصد برسد. وزیر بهداشت افزود: ماندگاری طبیب در مناطق محروم را با همراهی بخش خصوصی حفظ می‌‌کنیم و در عین حال تامین بیماران خاص و صعب‌العلاج را در دستور کار داریم.


نباید به گونه‌ای وانمود کنیم که فقط پزشکان‌ فرار مالیاتی دارند
وزیر بهداشت یادآور شد: بسیاری از همکاران ما با همین تعرفه‌های موجود، کار درمانی بیماران را انجام می‌دهند؛ در عین حال تخلفات را دنبال می‌ کنیم‌ اما آن را رسانه‌‌ای نمی‌‌کنیم. همکاران طبیب ما امروز مورد هجمه هستند.

شاید برخی فرار مالیاتی داشته باشند، اما اعداد اعلام شده در‌این‌باره اصلا واقعی نیست. در حرفه پزشکی هم مانند سایر حرف ممکن است فرار مالیاتی وجود داشته باشد، اما نباید به گونه‌ای وانمود کنیم که فقط پزشکان، فرار مالیاتی دارند.

در این فضای غبار آلود، مسائل برخورد با جامعه پزشکی را علنی نمی‌‌کنیم، اما برخوردهای قانونی خود را داریم و امیدواریم همکاران ما با مردم همراهی بیشتری داشته باشند. وزیر بهداشت درخصوص دستگاه کارتخوان در مطب‌ها نیز یادآور شد: محدوده اعمال فشار در این زمینه از طرف وزارت بهداشت نیست و سازمان نظام پزشکی و سازمان مالیاتی باید این مهم را پیگیری کنند، اما ما به همکاران توصیه کردیم به این امر مهم تمکین کنند.


تعرفه ویزیت‌ها را فقط ۸ درصد اضافه کردیم
وزیر بهداشت در ادامه گفت: هشت درصد افزایش تعرفه برای ویزیت جوابگوی تورم بخش پزشکی نیست، اما تعرفه ویزیت‌ها را فقط هشت درصد اضافه کردیم. این امر نمایشی نیست و همکاران ما با همکاری نظام پزشکی و انجمن‌های پزشکی به تمامی تخلفات رسیدگی می‌کنند.

نمکی تصریح کرد: تعداد زیادی از همکاران ما تعرفه‌ها را رعایت و درصدی نیز قانون شکنی می‌کنند. عده‌‌ای نیز همان ویزیت را از مردم نمی‌گیرند و حتی برخی از داروهای بیماران و هزینه تردد او را نیز می‌‌دهند. جامعه پزشکی از ستودنی‌ترین گروه‌های خدماتی در جامعه محسوب می‌شوند. امیدواریم همکاران ما به مردم کمک کنند تا از این شرایط سخت اقتصادی بگذریم.


اضافه شدن ۱۸هزار پرستار به سیستم درمانی کشور تا سال ۹۹
وزیر بهداشت گفت: در حال دریافت مطالبات خودمان از سازمان‌های بیمه‌گر هستیم تا فاصله پرداختی به پرستاران را کاهش دهیم و مجوز استخدام ۲۰ هزار نفر در وزارت بهداشت اتخاذ شده که حداقل ۱۷ تا ۱۸ هزار نفر از آنها، نیروی پرستاری هستند که در سال ۹۸ و ۹۹ به کار گرفته می‌شوند.

نمکی خاطرنشان کرد: یکی از بزرگ‌ترین گام‌هایی که باید برداریم، کاهش هزینه‌های نظام سلامت با تکیه بر تقدم پیشگیری بر درمان و درمان سرپایی بر بستری است. اولین گام ما در فاز دوم طرح تحول نظام سلامت، اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون بود، اما در مرحل بعدی، برای پیشگیری از دیابت، بیماری‌های روان و در مجموع بیماری‌های غیرواگیر، برنامه‌ها و طرح‌های ملی داریم تا بار نظام سلامت از دوش مردم و دولت برداشته شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha