دوشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۴
کد خبر: 277225

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شاخص اهدای عضو (pmp) در ایران طی ۱۹ سال گذشته ۶۰ برابر افزایش داشته است.

شاخص اهدای عضو در ایران ۶۰ برابر شد

سلامت نیوز: رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شاخص اهدای عضو (pmp) در ایران طی ۱۹ سال گذشته ۶۰ برابر افزایش داشته است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،مهدی شادنوش در نشست پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینای همدان بیان کرد: این آمار در برخی از کشورها از جمله چین در ۱۰ سال اخیر ۱۷۷ برابر رشد داشته است.

وی خاطرنشان کرد: سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار تن از افراد در سوانح رانندگی دچار مرگ مغزی می شوند که این افراد امکان اهدای عضو پیدا می‌کنند با این حال سال گذشته که بیشترین آمار اهدای عضو را داشتیم تنها یک هزار مورد پیوند عضو صورت گرفت.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت تشکیل شورای پیوند در هر استان را از جمله راهکارهای تقویت رویکردهای اجتماعی در پیوند اعضا برشمرد و اظهار داشت: استفاده از نیروهای آموزش دیده و با انگیزه، اجرای دقیق طرح پایش و استفاده فراگیر از سامانه ملی رجیستری نیز از دیگر راهکارها به شمار می‌روند.

شادنوش اضافه کرد: ایران رتبه ۲۶ جهان در اهدای عضو و رتبه ۳۷ اهدای عضو فرد مرگ مغزی را دارد همچنین با وجود اینکه شاخص pmp  مطلوب کشورمان ۴۰ است اما در سال‌های ۹۶ و ۹۷ این عدد بین ۱۱ تا ۱۱ و نیم بود.

وی بیان کرد: تاکنون در بیش از ۳۳ مرکز کشور حدود ۵۳ هزار پیوند «کلیه» و بیش از ۶ هزار پیوند کبد صورت گرفته‌ و مرکز پیوند شیراز با ۷۰۰ پیوند، رتبه یک جهان را در این پیوند به خود اختصاص داده‌ است. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت افزود: هر فرد می‌تواند تا هشت عضو و ۵۳ بافت و نسوج از بدن خود را اهدا کند.

شادنوش اظهار داشت: همدان با جمعیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفری خود باید سالانه ۴۵ پیوند عضو داشته باشد اما از سال ۸۱ تاکنون ۷۸ مورد اهدای عضو صورت گرفته در حالیکه با درنظر گرفتن افراد واجد شرایط اهدا، این آمار می‌توانست تاکنون ۷۲۰ مورد باشد.

وی اضافه کرد: استان همدان در سال ۹۵ با ۱۶ مورد پیوند، بیشترین اهدای عضو خود را طی این ۱۷ سال تجربه کرده و در سال ۹۷ رتبه ۱۹ کشور را در اهدای عضو به خود اختصاص داد.

شادنوش افزود: در هر سال ۶۷۳ مورد دیالیز در استان همدان انجام می‌شود که هر دیالیز حدود پنج میلیون ریال هزینه در بردارد و این به آن معناست که در هر ماه، حدود ۶۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال در بخش دیالیز استان هزینه می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha