مدیر موسسه سلامت و تغذیه گفت: غفلت از تغذیه مناسب کودک موجب افزایش ابتلا به بیماری‌های دیابت و قلبی و عروقی می شود.

غفلت از تغذیه کودک امکان بروز دیابت را افزایش می‌دهد

سلامت نیوز: مدیر موسسه سلامت و تغذیه گفت: غفلت از تغذیه مناسب کودک موجب افزایش ابتلا به بیماری‌های دیابت و قلبی و عروقی می شود.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، ربابه شیخ الاسلام افزود: کودکان از سن سه سالگی به ویژه  اگر در خانواده فرزند دیگری بدنیا بیاید مورد غفلت های زیاد از جمله غفلت از تغذیه کامل قرار می گیرند.


وی اظهار داشت: کودکان گاهی برای جلب توجه پدر و مادر غذای خود را نمی خورند و بعد با خوردن شکلات و مواد غذایی که ارزش تغذیه ای ندارند گرسنگی خود را فرو می نشانند، بدغذایی کودکان از یک سالگی تا دوره پیش دبستانی یکی از مشکلات شایع است که علت اصلی آن بی نصیب ماندن کودک از توجه کافی و یا تلافی بی اعتنایی پدر یا مادر است که متاسفانه موجب عادت های بد غذایی شده و در دوران مدرسه ادامه پیدا میکند.


این عضو هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: خوردن اسنک‌های شور و افزایش مصرف شکلات و غذاهای شیرین ذائقه کودکان را تغییر می دهد  به همین دلیل آنها با طعم انواع سبزی ها  وصیفی جات آشنا نیستند و حتی از غذاهای خانگی  استفاده نمی کنند، این مساله چنان رواج یافته  که با افزایش وزن و چاقی در سنین پایین تر و دوره جوانی احتمال بروز انواع بیماری‌ها مانند دیابت و بیماری‌های قلب و عروق را افزایش می دهد.


اهمیت تغذیه دوران کودکی
شیخ الاسلام تصریح کرد: تغذیه مناسب دوران کودکی اهمیت ویژه دارد و از مراقبت‌های اصلی این دوران به شمار می آید، در دوران قبل از دبستان، این نیازهای تغذیه ای بسیار بیشتر از دوران مدرسه و حتی یک فرد بالغ بوده، چون رشد بسیار سریع است.


به گفته وی، کودکان و نوجوانان مبتلا به سوء تغذیه توانایی کمتری برای کار بدنی و فکری دارند،   کودکان جوامع فقیر بیشتر در معرض آسیب های ناشی از فقر هستند. فقری که خودشان نقشی در به‌وجود آمدن آن نداشته اند؛  کمبود های غذایی به ویژه در سنین پایین ممکن است با کاهش شدید توانمندی های ذهنی زندگی در آن دوران همراه باشد.


مدیر موسسه سلامت و تغذیه افزود: اگر منطقه ای مبتلا به سوء تغذیه باشد آن منطقه توسعه کافی پیدا نمی کند و فقیرتر می‌شود؛ همچنین فقر موجب تشدید سوءتغذیه و افزایش بیماری و مشکلات متعاقب آن مانند دزدی، سرقت، بزه کاری‌های متفاوت و  فحشا می شود.


رشد سریع کودک و افز ایش میزان نیاز به مواد مغذی
این متخصص تغذیه اظهار داشت: کودک از زمانی که به دنیا می آید با حدود سه کیلو وزن، دومیلیارد سلول و صد میلیارد نورون یا سلول عصبی دارد که مغز او را می سازد و جسم در حال رشد کودک به مواد غذایی مفید با کیفیت بالا نیاز دارد تا سلول‌های متفاوت در حال رشد را تغذیه کند.


شیخ الاسلام افزود: به همین دلیل توصیه به مکیدن پستان بلافاصله از بدو تولد، تغذیه انحصاری با شیر مادر تا ۶ ماهگی  می شود که البته بةدلیل کمبود ویتامین A و D در جیره غذایی تنها مصرف این  دو ریزمغذی حیاتی بصورت قطره خوراکی  در این ۶ ماه برای کودک مجاز است و از۶ ماهگی به بعد  همراه با تغذیه باشیر مادر غذای کمکی آغاز می شود و به دلیل نیاز بالای کودک به آهن، قطره آهن نیز در همین زمان تجویز می شود.


پرکردن معده با غلات حجیم شده ممنوع 
وی خاطرنشان کرد: معده کودک کوچک است و باید مراقب بود که این معده کوچک با غذاهایی که دانسیته (چگالی)  انرژی پایینی دارند پُر نشود، چون وقتی معده پُر است، احساس سیری نمی گذارد کودک غذای دیگری بخورد برای مثال مصرف غلات حجیم و شور که متاسفانه خرید و مصرف آنها در بعضی از مهد کودک ها و مدارس رواج دارد سریع معده را پُر می کند.


شیخ الاسلام اظهار داشت: متاسفانه از گذشته ها تاکنون انواع این تنقلات در کشور ما تولید و به شدت تبلیغ می شود؛  انواع ذرت بو داده می تواند با جذب آب، ۹ برابر شود و حجم کوچک معده کودک را پُر کند و احساس سیری موجب شود که کودک از غذای خوب سفره محروم شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha