پنجشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۳

گود اشرف‌آباد در شهر ری به‌عنوان محلی برای دپوی زباله، برای تعدادی از مردم محل زندگی و جست‌وجوی روزی و مایحتاج‌شان از میان زباله‌ها بودند. زمانی‌که 24 مهر این گود توسط لودرها تخریب گردید، هیچ ‌ارگانی مسئولیت این اقدام را بر عهده نگرفت و صدها کودک زباله‌گرد بدون هیچ‌هدفی روانه خیابان‌ها و کوچه‌های تهران شدند.

سرنوشت نامعلوم صدها کودک زباله‌‌گرد

سلامت نیوز:گود اشرف‌آباد در شهر ری به‌عنوان محلی برای دپوی زباله، برای تعدادی از مردم محل زندگی و جست‌وجوی روزی و مایحتاج‌شان از میان زباله‌ها بودند. زمانی‌که 24 مهر این گود توسط لودرها تخریب گردید، هیچ ‌ارگانی مسئولیت این اقدام را بر عهده نگرفت و صدها کودک زباله‌گرد بدون هیچ‌هدفی روانه خیابان‌ها و کوچه‌های تهران شدند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ملی ،در حالی آلونک‌های کارگران زباله‌گرد در گود یا به‌اصطلاح گاراژ تفکیک زباله اشرف آباد تخریب شد که زباله‌گردها می‌گفتند بر اساس شکایت کشاورزان این تخریب انجام شده است. شهرداری می‌گوید زباله‌گردی غیرقانونی است؛ با این حال زباله‌گردها می‌گویند در ازای پرداخت مبلغ سه‌میلیون و 500‌هزار تومان در ماه، به ازای هر نفر، کارتی برای این فعالیت دریافت می‌کنند. مسئولان شهرداری می‌گویند چنین کارتی از طرف این سازمان صادر نشده و نمی‌شود.

با این حال با گذشت 20 روز از تخریب گود اشرف‌آباد در محدوده اشرف‌آباد شهرری هنوز خبری از کودکان زباله‌گرد در این محدوده نیست و سازمان بهزیستی نیز اطلاعاتی در این زمینه ندارد!محمد تقی‌زاده؛ معاون استاندار تهران در آخرین اظهار نظر به مسأله تخریب آلونک‌های گود اشرف‌آباد واکنش نشان داد و گفت: در جریان اجرای حکم، 54 الونک در محدوده چهار هکتاری از اراضی در تصرف زباله‌گردها را تخریب و این محدوده را رفع تصرف کرده است در حقیقت جهاد کشاوزی در راستای اجرای حکم قانونی و حفظ اراضی کشاورزی نسبت به تخریب و آزادسازی این اراضی اقدام کرده است؛

بی‌تردید برای ساماندهی این افراد، شهرداری تهران باید با توجه به نوع فعالیتی که در اشرف‌آباد انجام می‌شده از طریق شرکت ساماندهی مشاغل شهر یا سازمان مدیریت پسماند ورود داشته باشد. شهرداری تهران باید از شکل‌گیری چنین فعالیت‌هایی در حریم شهر تهران جلوگیری کند، چراکه فعالیت زباله‌گردی خلاف قانون بوده است؛ در حقیقت اداره کل حریم شهرداری تهران باید از حریم تهران که محدوده اشرف‌آباد شامل آن می‌شود حفاظت کند و اجازه شکل‌گیری فعالیت‌های غیرقانونی را ندهد.


سرنوشت مبهم کودکان زباله‌گرد
پیگیری‌ها از انجمن‌های فعال در حوزه کودکان همچنین سازمان بهزیستی کشور نیز حاکی از آن است که هنوز خبری از این کودکان نیست و سرنوشت آنها همچنان مبهم است! مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان ضمن تشریح آخرین پیگیری‌های انجام شده برای اطلاع از وضعیت کودکان زباله‌گرد محدوده اشرف آباد شهر ری گفت:

بعد از اینکه تخریب بدون اطلاع قبلی انجام شد، هیچ‌کس به‌طور رسمی مسئولیت این تخریب را به عهده نگرفت. بعد از بررسی‌های انجمن در مورد وضعیت کودکان زباله‌گرد حاضر در این منطقه گفته می‌شود که این کودکان همان حوالی هستند و برخی نیز به نقاط دورتر و به اطراف ورامین رفته‌اند.فرشید یزدانی، با بیان اینکه حوزه معاونت اجتماعی شهرداری نیز پیگیر این موضوع بوده تا با توجه به بارندگی‌ها، خدمات و کمک‌هایی را به این افراد ارائه و سرپناهی را برای آنها فراهم کند، اظهار کرد: البته هنوز این موضوع محقق نشده است.

انجمن حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان نیز نامه نگاری‌های لازم را با وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی انجام داده است. ادعا می‌شود که وزارت جهاد کشاورزی بنیان این کار را گذاشته و این مجموعه با همکاری پلیس به این منطقه وارد شده‌اند. حتی زباله گردان حاضر در منطقه می‌گفتند که اگر به ما چند ساعت قبل‌تر هم گفته می‌شد تا محل را تخلیه کنیم، وسایلمان را جمع می کردیم.

وی تاکید کرد: نباید فراموش کرد که تمام وسایل زندگی این افراد همان زباله‌هایی است که خودشان جمع‌آوری می‌کنند و چیزهای ارزشمندی نیستند، اما به هر حال آنها با آن زندگی می‌کنند و حداقل وسایل‌شان نیز در این تخریب از بین رفته است. یزدانی با بیان بیان اینکه وزارت رفاه متولی کودکان بدسرپرست، بی‌سرپرست، کودکان کار و البته زباله‌گردهاست، اظهار کرد:

وزارت رفاه این اقدامات را از طریق سازمان بهزیستی کشور انجام می‌دهد. به این ترتیب متولی رسیدگی به این کودکان سازمان بهزیستی است. انجمن حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان نیز به وزارت رفاه نامه نوشته است. در قانون نیز به‌طور مستقیم به مسئولیت سازمان بهزیستی اشاره شده است که بهزیستی نسبت به این کودکان مسئولیت دارد. این موضوع نه تنها در ایران بلکه در همه جهان این طور است.

در پژوهشی که اخیرا در این خصوص انجام شد، مشخص شده است که حدود 70‌درصد از کودکان زباله‌گرد تهرانی دچار آسیب‌هایی نظیر بریدگی دست و پا با شیشه، سوزن و ... شده‌اند. اتفاق دیگری که برای این کودکان به‌ویژه آنهایی که قد کوتاه‌تر و جثه کوچک‌تری دارند می‌افتد این است که سطل زباله روی آنها بر می‌گردد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha