امکان وقوع قصور و خطا در هر شغلی وجود دارد، اما این قصور وقتی مسئله‌ساز می‌شود که پای مرگ و زندگی افراد به میان می‌آید.در سال‌های اخیر از سوی رسانه‌ها مسئله قصور پزشکی به کررات مطرح شده است و گویا ماجرای قصور پزشکی در مراکز درمانی و بیمارستان‌های کشور تمامی ندارد. طی چند روز گذشته بازهم شاهد دو ماجرا، یکی مرگ نوزاد در بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج و دیگری جراحی دست سالم به جای دست شکسته بیمار درشیرازبوده‌ایم. ماجرای قصور پزشکی در بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج از این قرار است که یک نوزاد ۲۹ هفته که دو ماه در بخش نوزادان این بیمارستان تحت درمان بود، صبح روز چهارشنبه فوت کرد.

داستان بی‌پایان قصور پزشکی در کشور/ فوت تلخ یک نوزاد

سلامت نیوز: امکان وقوع قصور و خطا در هر شغلی وجود دارد، اما این قصور وقتی مسئله‌ساز می‌شود که پای مرگ و زندگی افراد به میان می‌آید.در سال‌های اخیر از سوی رسانه‌ها مسئله قصور پزشکی به کررات مطرح شده است و گویا ماجرای قصور پزشکی در مراکز درمانی و بیمارستان‌های کشور تمامی ندارد. طی چند روز گذشته بازهم شاهد دو ماجرا، یکی مرگ نوزاد در بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج و دیگری جراحی دست سالم به جای دست شکسته بیمار درشیرازبوده‌ایم. ماجرای قصور پزشکی در بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج از این قرار است که یک نوزاد ۲۹ هفته که دو ماه در بخش نوزادان این بیمارستان تحت درمان بود، صبح روز چهارشنبه فوت کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آفتاب یزد، نوزاد به صورت نارس به دنیا آمده بود و برای ادامه حیات در بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج بستری شد تا با قرار گرفتن در دستگاه آنکوباتور بتواند به وزن طبیعی رسیده و ادامه حیات بدهد.روند ادامه حیات این نوزاد رو به بهبود بود تا اینکه در چهارشنبه گذشته به علت خراب بودن دستگاه نبولایزر بیمارستان، استفاده از دستگاه بخور برای نوزاد تجویز شد اما به علت رعایت نشدن استانداردهای لازم و همچنین فاصله مناسب در کنار سهل‌انگاری‌های احتمالی صورت گرفته، نوزاد از ناحیه سر، گوش، بازو و سینه دچار سوختگی شد و ۱۵ آبان ماه متاسفانه این نوزاد
از دنیا رفت.
"عبدالصاحب نجفی پور"، پدر ۴۱ ساله این نوزاد گفت: "امیر حسین" فرزند ۲۹ هفته‌ام را که مدت دو ماه در بخش نوزادان(NICU) بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج تحت درمان بود، سه شنبه شب
۱۴ آبان ماه در دستگاه بخور، گذاشتند، پرستارش به ما گفت‌ نوزاد را گذاشتم در دستگاه بخور یک لحظه رفتم بیرون تا برگشتم دیدم که دچار سوختگی شده است.

وی افزود: صورت و بعضی اعضای دیگر فرزند یک کیلو و ۴۰۰ گرمی‌ام دچار سوختگی شد. نجفی پوربیان کرد: متاسفانه فرزندم صبح ‌روز چهارشنبه‌ ۱۵ آبان‌ماه فوت کرد و به سردخانه بیمارستان بردند. دکتر گردآفرین نیکبخت، سرپرست بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج نیز در این رابطه گفت: پرونده بررسی دلایل مرگ نوزاد ۲۹ هفته‌ای در این بیمارستان در دست بررسی است. وی افزود: نوزادی نارس که در بیست و نهمین هفته بارداری متولد شده و بعد از ۶۳ روز درمان صبح روز چهارشنبه،۱۵ آبان ماه فوت کرد.
نیکبخت با ابراز همدری با خانواده این نوزاد اظهارکرد: با دستور دکتر پرویز یزدان پناه، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گروه‌های مختلفی با هدف بررسی دقیق دلایل مرگ این نوزاد تشکیل شده و به جد پیگیری‌ها ادامه دارد.دکتر نیکبخت افزود: بعد از بررسی‌ها در صورت محرز شدن کم‌کاری از سوی هر کدام از پرسنل بیمارستان،بدون اغماض قاطعانه برخورد می‌کنیم.دکترغلامعباس سبز، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز با تشریح جزئیات درمان نوزاد ۲۹ هفته‌ای در بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج گفت: کمیته بررسی دلیل مرگ این نوزاد تشکیل شده است.، وی با اشاره به اینکه این نوزاد نارس ۶۳ روز در بیمارستان بستری بوده و مراحل درمان وی انجام می‌شد، اظهارکرد: این بیمار دچار مشکلات متعدد بوده است.دکتر سبز خاطرنشان کرد: این بیمار سه شنبه شب متعاقب استفاده از دستگاه بخور؛ متاسفانه دچار سوختگی حدود۲۰ درصد شده و با وجود اقدامات متعدد درمانی ۱۵ آبان درگذشت.وی تصریح کرد: به محض وقوع این اتفاق به دستور سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، کمیته بررسی دلایل مرگ این نوزاد تشکیل و از چهارشنبه شب تاکنون چندین جلسه در این راستا برگزار شده و رسیدگی به موضوع به جد در دستور کار است.


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با ابراز همدردی با خانواده این نوزاد بیان کرد: با کسانی که در این موضوع قصور داشته‌اند، بدون هیچ گونه اغماضی برخورد قانونی و قاطع می‌شود و در این زمینه با کسی تعارفی نداریم و جزئیات بعد از بررسی کامل و دقیق در صورت نیاز اطلاع‌رسانی می‌شود.
ماجرای قصور پزشکی دیگر از این قرار است که چندی پیش دست چپ یک پیرمرد ۷۰ساله شکسته شده و به بیمارستان رجایی شیراز منتقل می‌شود. باوجود آنکه در دست چپ بیمار آتل بسته شده و عکس‌های شکستگی نیز قبل از عمل جراحی تهیه می‌شود، اما پس از خروج از اتاق عمل خانواده بیمار متوجه می‌شوند به اشتباه دست راست این پیرمرد که سالم بوده عمل شده و در آن پین گذاشته‌اند! براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، رئیس بیمارستان شهید رجایی در خصوص بیمار «الف-ک» که در روز پنج‌شنبه ۲۵ مهرماه سال جاری برای عمل جراحی شکستگی ناحیه مچ دست برای پین‌گذاری از راه پوست (بدون ایجاد شکاف در محل شکستگی) به اتاق عمل انتقال یافته بود، اظهار کرد: به دنبال بروز اشتباهات فردی، جراحی بیمار در سمت اشتباه انجام شده که به‌محض اطلاع مسئولان ارشد بیمارستان از احتمال این خطا، نشست بررسی ریشه‌ای عارضه (RCA) در محل بیمارستان تشکیل و یک روز پس از انجام جراحی، تمامی اطلاعات و مستندات مربوطه در سامانه وزارت بهداشت ثبت شد.


سید امیررضا مصباحی افزود: بدون در نظر گرفتن شکایت بیمار و همراهان، مسئولان بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی شیراز به‌صورت جدی و با قاطعیت پیگیر این مسئله بوده و به‌محض دریافت نتیجه و مشخص شدن افراد خاطی، برخورد قاطع و قانونی با مقصر یا مقصران این حادثه انجام می‌شود.رئیس بیمارستان شهید رجایی ادامه داد: بیمارستان در خصوص درمان شکستگی دست بیمار هیچ هزینه‌ای دریافت نکرده، همچنین مراحل درمان دیگر مشکلات بیمار ازجمله مشکلات تنفسی که بسیار شدید بوده و حیات این بیمار را در خطر جدی قرار داده بود، با تلاش همکاران بدون هیچ عارضه و به بهترین وجه ممکن انجام و تخفیفات حداکثری نیز اعمال شد.وی اضافه کرد: در زمینه ایجاد خطاهای پزشکی، عوامل مختلفی دخیل بوده و پروسه جراحی یک بیمار پیچیده است و با درگیری گروه‌ها، افراد و بخش‌های مختلف در بیمارستان صورت می‌گیرد که در هر مرحله، امکان بروز خطای انسانی وجود دارد.مصباحی اظهار کرد: در پیشرفته‌ترین مراکز پزشکی دنیا براساس شواهد علمی و مستندات موجود در مقالات مختلف، از بین هر پنجاه تا صد هزار عمل جراحی انجام‌شده، یک مورد خطا در زمینه محل اشتباه جراحی اتفاق می‌افتد که این اشتباه در تعیین صحیح محل جراحی، برای اولین‌بار از بدو تاسیس این بیمارستان اتفاق افتاد که خوشبختانه تبعات و عوارض جسمی برای بیمار به همراه نداشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha