شاید در این بحبوحه شیوع آنفلوآنزا و بیماریهای مشابه تنفسی و ... دانش آموزان در معرض خطر اند و حضور یک نیروی تخصصی برای بهداشت مدارس می تواند بسیاری از نگرانی های والدین برای سلامت فرزندشان را کاهش دهد.

بحران نبود کارشناسان تخصصی بهداشت در مدارس

سلامت نیوز-*احمد مهری: شاید بارها شده که مدیران سلامت و آموزش کشور از لزوم توجه به آموزش و سلامت محوری در دوران دانش آموزی گفته اند ولی در عمل شاهد بحران نبود کارشناسان تخصصی بهداشتی در مدارس هستیم.

مساله مهمی که دانش آموزان را از خدمات مشاوره ای و آموزشی تخصصی سلامت محروم میکند.

تا به امروز هربار خواسته ایم درباره این مشکل بنویسیم به ما انگ صنفی نگاه کردن به ماجرا را زده اند ولی تمام شواهد علمی در جهان و ایران نشان داده است حضور کارشناس تخصصی بهداشت بعنوان مراقب سلامت در مدارس منجر به بهبود سواد سلامت و تغذیه، رفتارهای سلامتی و نهادینه کردن سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت می شود و در ایران بسیاری از مدارس از حضور چنین نیروهایی محروم است.


در این بحبوحه شیوع آنفلوآنزا و بیماریهای مشابه تنفسی و ... که دانش آموزان بیشتر در معرض خطر اند حضور یک نیروی تخصصی برای بهداشت مدارس می توانست بسیاری از نگرانی های والدین برای سلامت فرزندشان را کاهش دهد.

این روزها از هرکسی که فرزندی در مدارس ایران دارد بپرسیم می گوید که نگران سلامت فرزندش است.


 حال که وزارت بهداشت به دنبال طرح هر خانه، یک پایگاه بهداشت است، چه خوب است یک بار برای همیشه به سلامت مدارس ورود کند و بجای فشار چندین برابر به نیروهای بهورزی، کاردان و کارشناس بهداشت و مراقب سلامت واحدهای بهداشتی، فکری به حال تامین نیروی انسانی تخصصی بهداشت باشند.

البته باز نگران کننده تر، نگاه درمان محور در مدیریت نظام سلامت است که به سلامت دانش آموزان با نگاه درمان ورود نکند و بگذارد این جایگاه بهداشتی به متخصصین این حوزه واگذار شود.


گفتنی است با وجود استخدامی های قطره چکانی در آموزش و پرورش برای جذب مراقب بهداشتی، هنوز مدارس بسیاری در کشور مراقب تخصصی بهداشتی ندارد. نیرویی که میتواند جامع ترین محتوای سلامت دانش آموزان از جمله بیماریها، تغذیه و ... را تامین کند.

*کارشناس ارشد بهداشت و سلامت

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha