رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه متاسفانه موضوع آلودگی هوا کودکان را بیش از گروه‌های دیگر در معرض خطر قرار می‌دهد، گفت: اگر کودکان با وجود این آلاینده‌ها در کوتاه مدت دچار عوارض ریوی نشوند، در دراز مدت آلرژی، آسم ریوی و مسائلی از این قبیل می‌تواند آینده آن‌ها را به خطر اندازد.

تاثیر آلاینده‌های هوا در بروز آسم و آلرژی در کودکان

سلامت نیوز:رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه متاسفانه موضوع آلودگی هوا کودکان را بیش از گروه‌های دیگر در معرض خطر قرار می‌دهد، گفت: اگر کودکان با وجود این آلاینده‌ها در کوتاه مدت دچار عوارض ریوی نشوند، در دراز مدت آلرژی، آسم ریوی و مسائلی از این قبیل می‌تواند آینده آن‌ها را به خطر اندازد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی در حاشیه افتتاح این بخش در بیمارستان کودکان مفید، با اشاره به شیوع گسترده بیماری‌های ریوی در کودکان، گفت: بیماری های ریوی منشا و نقطه اشتراک سایر بیماری های عمومی کودکان است، بنابراین اگر بخش درمانی تمام تلاشش را به تشخیص و درمان بیماری های خاص ریوی در کودکان معطوف کند، جایگاه بسیار مهمی را در کاهش و تقلیل بار بیماری ها در این گروه سنی ایفا می کند.


وی ادامه داد: در سال‌های دور بخشی از بیماری‌های ریوی عامل اصلی مرگ و میر کودکان زیر پنج سال بود. خوشبختانه با تلاش های بسیار متخصصان و فوق تخصصان بیماری های ریوی کودکان، در سال های اخیر شاهد کاهش حجم این بیماری ها بودیم و سنجه بین‌المللی ما در مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه به طور قابل توجهی بهبود یافت؛ اکنون این آمار به ۵۹ در ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.


رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تاثیر آلاینده‌ها در بروز اختلالات تنفسی در کودکان، بیان کرد: متاسفانه موضوع آلودگی هوا کودکان را بیش از گروه‌های دیگر در معرض خطر قرار می دهد؛ چراکه میزان تبادل گازهای تنفسی در ریه کودکان نسبت به بالغین ۵۰ درصد بیشتر است و این موضوع آن ها را آسیب پذیرتر می کند. همچنین سیستم دفاعی کودکان نارس‌تر است.
وی افزود: اگر کودکان با وجود این آلاینده‌ها در کوتاه مدت دچار عوارض ریوی نشوند، در دراز مدت آلرژی، آسم ریوی و مسائلی از این قبیل می‌تواند آینده آن ها را به خطر اندازد.


زالی عنوان: در بسیاری موارد افرادی که مواد دخانی استعمال می کنند توجهی به حضور کودک در محیط ندارند، این مسئله نیز یکی دیگر از دلایل اصلی آسم و مشکلات ریوی است.


وی با اشاره به فعالیت چند بخش تخصصی ریه در سایر مراکز دانشگاهی، بخش فوق تخصصی ریه کودکان بیمارستان مفید را بزرگترین بخش اعلام کرد و ادامه داد: اختصاص ۱۴ تخت عمومی، ۲ تخت ایزوله و ۲ تخت ویژه، این بخش را از لحاظ وسعت به بزرگترین بخش فوق تخصصی ریه کودکان در کشور تبدیل کرده است.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی در پایان از تصویب درسنامه قطعی رشته فوق تخصصی کودکان در وزارت بهداشت خبر داد و در همین راستا از ارائه خدمات هر چه بهتر به کودکان در بخش ریه بیمارستان مفید و بیمارستان دکتر مسیح دانشوری ابراز امیدواری کرد.


رییس دانشگاه به همراه جمعی از خیرین از اتاق های این بخش بازدید کرد و احوال بیماران بستری را جویا شد.
زالی همچنین در حاشیه این مراسم روند پیشبرد پروژه راه اندازی بخش ام آر آی و احداث آزمایشگاه جامع دانشگاه «مگالب» را نیز مورد بررسی قرار داد.

  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha