رئیس سازمان غذا و دارو کشور گفت‌: شیطنت اخیر در‌باره وجود سم افلاتوکسین در شیر پاستوریزه که مبتنی بر اطلاعات غلط بود‌، به صنعت لبنیات صدمه زد و سرانه مصرف شیر را در کشور کاهش داد.

شیطنت اخیر سرانه مصرف شیر را در کشور کاهش داد

سلامت نیوز:رئیس سازمان غذا و دارو کشور گفت‌: شیطنت اخیر در‌باره وجود سم افلاتوکسین در شیر پاستوریزه که مبتنی بر اطلاعات غلط بود‌، به صنعت لبنیات صدمه زد و سرانه مصرف شیر را در کشور کاهش داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ملی ، ادعای بالا بودن میزان افلاتوکسین در شیر پاستوریزه کشور در یک برنامه تلویزیونی مطرح شد؛ ادعایی که بلافاصله در جامعه گسترش یافته و تکذیب مراجع رسمی از جمله وزارت بهداشت را در پی داشته است‌.محمدرضا شانه ساز در گفت‌و‌گو با ایرنا افزود: سرانه مصرف شیر تا پیش از این هم در کشور اندک و یک‌پنجم سرانه جهانی بوده و اکنون به میزان بیشتری کاهش یافته است.

وی توضیح داد: اطلاعات غلط درباره شیر پاستوریزه و صنعت لبنیات کشور در حالی از طریق یک رسانه رسمی مانند تلویزیون به جامعه داده شد که استانداردهای رایج برای تولید شیر سالم در جمهوری اسلامی ایران از استانداردهای رایج در اروپا و حتی آمریکا نیز سختگیرانه‌تر است. شانه‌ساز گفت: متاسفانه این اطلاعات غلط حتی برای صادرات برخی از برندهای لبنیاتی ما که از جایگاه خوبی در منطقه و جهان برخوردار بودند‌، مشکل ایجاد کرد.


شکایت از طرح کننده ادعا
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شکایت از اظهارنظرکننده بالا بودن افلاتوکسین شیر تولیدی در ایران به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است و ما دیگر حتی اگر بخواهیم کمک کنیم، کاری از دست ما ساخته نیست. شانه‌ساز افزود‌: این شکایت از سوی انجمن صنایع لبنی و غذایی کشور در دستگاه قضایی مطرح شده است و به دنبال برخورد قانونی در این ارتباط هستند.

وی گفت‌: هم‌اکنون نظارت بر مواد غذایی به خصوص شیر از مبادی تولید‌، مسیرهای انتقال به کارخانه و در کارخانه به صورت سختگیرانه از سوی معاونت غذا و دارو در سراسر کشور به صورت جدی انجام می‌شود و هیچ‌گونه اهمالی در این زمینه وجود ندارد. او افزود‌: ما در سطح کشور 400 واحد تولید فرآورده‌های لبنی داریم و 66 دانشگاه علوم پزشکی هم از طریق معاونت‌های غذا و دارو به طور دقیق بر عملکردشان نظارت دارند.

ادعای عرضه شیرهای پاستوریزه‌ آلوده به سم افلاتوکسین را شخصی که از او به عنوان «بازرس انجمن بهداشت و ایمنی غذایی ایران» یاد شد‌، در یک برنامه زنده تلویزیونی مطرح شد. این فرد که نامش «بهادر حاجی‌محمدی» معرفی شد‌، ادعا کرد که شیرهای پاستوریزه‌ای که از سوپرمارکت‌ها تهیه می‌شود مقدار زیادی آلودگی به سم افلاتوکسین دارند که به منجر به سرطان کبد می‌شود.

وی تهدید شیرهای پاستوریزه را «فراتر از روغن پالم» برای جامعه توصیف کرد و مدعی شد که جای آنکه نگران استفاده از روغن پالم و وایتکس در لبنیات باشیم، افکار عمومی و مسئولان باید به مسائل مهم‌تری مانند وجود سموم دیگر در لبنیات توجه داشته باشند از جمله افلاتوکسین که با مصرف ذرت‌های آلوده در دامداری‌ها وارد شیر می‌شود.

این فرد حتی آمارهایی در‌باره میزان آلودگی شیرهای پاستوریزه مناطق مختلف کشور ارائه کرد؛ آمارهایی که مرجع مشخص رسمی برای آنها ذکر نکرد و فقط مدعی شد که این آمارها از «پژوهش تعدادی از اساتید دانشگاه استخراج شده» بدون اینکه حتی عنوان پژوهش یا مرجع درخواست‌کننده باری چنین پژوهشی را مشخص کند. بر اساس روال معمول‌، مراکز دانشگاهی و علمی پژوهش‌های میدانی تعریف شده را به درخواست مراجع مشخص و با اهداف مشخص انجام می‌دهند و نتایج پژوهش خود را هم با عنوان مشخص در اختیار همان مراجع قرار می‌دهند.


وجود قرص در کیک‌ توطئه بود
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین در پاسخ به پرسش ایرنا در مورد مشاهده قرص داخل کیک‌، کلوچه و بیسکوئیت در مناطقی از کشور هم توضیح داد‌: متاسفانه این کار یک توطئه بود که مشکلات زیادی را در بازار فروش برای صنعتت کیک و کلوچه کشور ایجاد کرده است. شانه‌ساز افزود‌: در صنعت کیک و کلوچه کشور به‌طور مستقیم حدود سه میلیون و 200 هزار نفر شاغلند که با احتساب افراد تحت پوشش این شاغلان‌، معیشت حدود 12 میلیون نفر از قبل این صنعت در کشور تامین می‌شود.

وی گفت‌: علاوه بر این‌، در سال گذشته حدود یک میلیارد دلار از محل صادرات کیک و کلوچه ارز وارد کشور شده و در سال جاری این واحدها هدف‌گذاری‌شان برای صادرات حدود یک میلیارد و 250 میلیون دلاری بوده که تا پایان آذر ماه وضعیت‌شان از لحاظ فروش به خصوص صادرات خوب بوده است، ولی پس از آن با توطئه وجود قرص با مشکل مواجه شده‌اند. معاون وزیر بهداشت گفت‌: این کار به نظر می‌رسد یک توطئه خارجی برای ضربه زدن به امنیت غذایی و اقتصاد کشور بود‌ه، چون پیش از اینکه گذاشتن قرص داخل کیک و کلوچه در ایران رخ بدهد، در ترکیه اتفاق افتاد و ضربه زیادی به صادرات کیک و کلوچه آن کشور زدند.

شانه‌ساز افزود‌: نظارت ما بر صنعت غذایی به عنوان متولیان سلامت مردم بسیار دقیق است و براساس استانداردهای رایج پیش‌بینی برای صنایع غذایی صورت می‌گیرد. وی که برای شرکت در همایش روسا و معاونان آموزشی و غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه یک کشور به مازندران سفر کرد‌، به معاونان غذا و داروی دانشگاه‌های این منطقه شامل دانشگاه‌های علوم پزشکی شاهرود‌، بابل‌، مازندران‌، سمنان‌، گیلان و گرگان توصیه کرده در شرایط جنگ اقتصادی ضمن نظارت دقیق بر تولید مواد غذایی از برخی نظارت‌های غیر‌ضرور و بهانه‌تراشی‌ها پرهیز کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha