رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ویروس کرونا تاکنون هیچ واکسن و دارویی ندارد بنابراین مهمترین اقدام در برابر این بیماری پیشگیری و رعایت اصول بهداشتی است.

ویروس کرونا واکسن و دارو ندارد

سلامت نیوز:رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ویروس کرونا تاکنون هیچ واکسن و دارویی ندارد بنابراین مهمترین اقدام در برابر این بیماری پیشگیری و رعایت اصول بهداشتی است.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،محمدمهدی گویا  افزود: ویروس کرونا به هر کشور و هر جای دنیا می تواند برود و ایجاد بیماری و مرگ و میر کند و بالقوه هیچ کشوری مصون از این بیماری نیست و می تواند به کشور ما نیز سرایت کند.


وی ادامه داد: در برخورد با بیماری هایی مثل کرونا و آنفلوانزا هیچ کشوری نمی تواند مدعی شود که می تواند درِ کشور خود را به روی بیماری ببندد و اجازه ندهد بیماری وارد شود. اگر این تفکر در بین برخی وجود دارد باید تفکر خود را تغییر دهد. تنها اقدامی که در برابر این بیماری می توان انجام داد کاری است که به آن «تخفیف» می گوییم.


رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: تخفیف یعنی کاری کنیم که اگر ویروس آمد، تعداد کمتری از مردم مبتلا شوند. آموزش های مداومی که وزارت بهداشت به مردم می دهد از جمله اینکه مدام دست هایتان را با آب و صابون بشویید، روبوسی نکنید، دست ندهید، آداب تنفسی را از جمله رعایت فاصله یک متری از افراد بیمار تنفسی و پرهیز از عطسه و سرفه بدون محافظ در همین راستاست. ستون اصلی کنترل بیماری ویروس کرونا آموزش مردم است.


وی افزود: سیاست تخفیف وزارت بهداشت بر این اساس است که کاری کنیم مردم با رعایت اصول بهداشتی کمتر بیمار شوند و اگر بیمار شدند، افراد کمتری به رفتن به بیمارستان نیاز داشته باشند.


رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: ویروس کرونا هیچ واکسن و داروی اختصاصی ندارد بنابراین ستون اصلی برنامه وزارت بهداشت در برابر ویروس کرونا آموزش و اطلاع رسانی به مردم است تا مردم راههای انتقال این بیماری را بدانند و اصول بهداشتی رعایت کنند.


گویا گفت: مرحله دوم این است که اگر افرادی به بیماری مبتلا شدند کمتر کارشان به بیمارستان برسد. افرادی که بیشتر در معرض نوع شدید این بیماری هستند، سالمندان هستند بنابراین باید به این افراد توجه بیشتری بشود و بیشتر از آنها مراقبت کرد زیرا بیشترین موارد ارجاع به بیمارستان و مرگ این بیماری در بین سالمندان بالای ۶۰ سال و افرادی است که بیماری های زمینه ای دارند و دچار ضعف سیستم ایمنی بدن هستند.


احتمال جهش ژنتیکی ویروس کرونا
وی افزود: ویروس کرونا یک ویروس جدید و ناشناخته است و هیچ کس نمی تواند آینده این بیمار را پیش بینی کند و هر کس در مورد آینده این بیماری حرفی بزند بی گدار به آب زده است. هنوز هیچی مشخص نیست اما سرعت انتشار ویروس کرونا در دنیا خیلی خیلی نگران کننده است. زیاد بودن سرعت انتشار چند پیامد دارد. اولین پیامد این است که احتمال جهش ژنتیکی این ویروس را بیشتر می کند و ممکن است با بیماری های دیگری ترکیب شود و همین مساله باعث افزایش بیماری زایی و مرگ آوری بیشتر این ویروس شود.


رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: این مساله احتمال اینکه افراد بیشتری به ویروس کرونا مبتلا شوند را نیز بیشتر می کند. واقعا هنوز مشخص نیست چه عواملی می تواند به فروکش کردن این بیماری کمک کند به همین علت آینده این بیماری مشخص نیست و سوالات بی پاسخ زیادی هنوز درباره ویروس کرونای جدید وجود دارد که دنیا به دنبال جواب آن است و در ماههای آینده وضعیت این بیماری روشن می شود.


گویا افزود: با این وجود مرگ ناشی از ویروس کرونا تاکنون کمتر از چهار درصد بوده و بیشتر فوتی ها نیز سالمندان بالای ۶۰ سال بوده اند. ضمن اینکه تعدادی از مبتلایان این ویروس نیز بهبود پیدا کرده و به زندگی عادی برگشته اند. 


وی درباره امکانات مراقبتی برای کنترل ویروس کرونا در کشور از جمله ماسک و اقلام بهداشتی دیگر گفت: مشکلی از نظر تامین ماسک و امکانات پیشگیرانه برای پرسنل بهداشتی در مراکز بهداشتی و درمانی نداریم. ماسک برای مردم عادی نیست. برای کسی است که با بیمار سر و کار دارد و هر میزان اعتبار که برای کنترل این بیماری لازم باشد هر زمان درخواست کنیم حتما در اختیار وزارت بهداشت قرار می گیرد.


ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته (آذر/دی) میلادی در بازار غذاهای دریایی شهر ووهان واقع در استان هوبی چین که به طور غیرقانونی حیوانات وحشی می‌فروشند، آغاز شد. این ویروس اکنون علاوه بر ۳۰ استان و منطقه در چین به ۱۲ کشور دیگر از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، کانادا و فرانسه هم سرایت کرده است.  


بر اساس آخرین آمار تاکنون نزدیک به ۱۰ هزار نفر در چین به این ویروس مبتلا شده اند و بیش از ۲۱۳ نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
در پی اعلام وضعیت اضطرار ویروس کرونا از سوی سازمان بهداشت جهانی، وزیر بهداشت طی نامه به اسحاق جهانگیری از دولت خواست که همه پروازهای رفت و برگشت به چین تا اطلاع ثانوی لغو شود و در جلسه عصر جمعه اعضای دولت که با حضور وزرای بهداشت، راه، گردشگری، کشور و سخنگوی دولت برگزار شد، مصوب شد که تا اطلاع ثانوی همه پروازهای ورودی و خروجی به چین لغو شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha