بسیاری از افراد ممکن است رژیم خود را برای کاهش وزن و ایجاد توده عضلانی دنبال کنند. اما تحقیقات جدید در مدل های حیوانات نشان می دهد که رژیم های غذایی با پروتئین بالا ممکن است به طور مستقیم بر سلامت قلب و عروق تأثیر بگذارد و به طور بالقوه خطر حمله قلبی را افزایش دهد.

رژیم های غذایی با پروتئین بالا خطر حمله قلبی را افزایش می دهند

سلامت نیوز:  بسیاری از افراد ممکن است رژیم خود را برای کاهش وزن و ایجاد توده عضلانی دنبال کنند. اما تحقیقات جدید در مدل های حیوانات نشان می دهد که رژیم های غذایی با پروتئین بالا ممکن است به طور مستقیم بر سلامت قلب و عروق تأثیر بگذارد و به طور بالقوه خطر حمله قلبی را افزایش دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از شفقنا، به گفته پزشکان فواید کاهش وزن برای رژیم های غذایی با پروتئین بالا وجود دارد که باعث افزایش محبوبیت آنها در سالهای اخیر شده است.اما مطالعات حیوانات و برخی مطالعات گسترده اپیدمیولوژیک در پروتئین، رژیم غذایی بالا را با مشکلات قلبی عروقی مرتبط کرده است.

به همین دلیل است گروهی از پزشکان تصمیم گرفتند با تسهیل در ساخت پلاک در داخل شریانها، دریابند که آیا رژیمهای غذایی با پروتئین بالا در واقع بر سلامت قلب و عروق تأثیر می گذارد یا خیر.

در این تحقیق، محققان موش ها را با رژیم غذایی پرچرب تغذیه کردند. اما در حالی که برخی از موش ها رژیم غذایی پر چربی و پروتئین دریافت کردند، برخی دیگر رژیم کم چربی با پروتئین کم داشتند.

برای دیدن اینکه پروتئین بر سلامت قلب و عروق تأثیر داشته، مقدار پروتئین را که موش ها در رژیم غذایی با چربی بالا و پروتئین دریافت می کنند، سه برابر کردند – چربی ها را ثابت نگه داشتند. پروتئین ها از ۱۵٪ به ۴۶٪ کالری برای این موش ها افزایش پیدا کرد.

موشهای دارای رژیم غذایی با چربی بالا، رژیم غذایی پر پروتئین علی رغم مصرف مقدار زیادی چربی، هیچ وزنی را به دست نیاوردند، اما تقریباً ۳۰٪ پلاک بیشتری در شریانها نسبت به موشهایی که رژیم غذایی کم چرب و کم پروتئین داشتند، ایجاد کردند.

علاوه بر این، نوع پلاک ایجاد شده در عروق این موش ها تمایل به پلاک هایی است که “پلاستیک ناپایدار” نامیده می شود – پلاکی که نازک تر است، و ممکن است به راحتی دیواره شریانی را بشکند، خطر انسداد و احتمالاً حمله قلبی را افزایش می دهد.

محققان توضیح می دهند، بدن پستانداران دارای دفاع خط اول در برابر پلاک شریانی هستند. نوعی از گلبولهای سفید به نام “ماکروفاژها” معمولاً با حضور این رسوبات “جمع می شوند” و آنها را خارج می کنند.

با این حال، گاهی اوقات آنها با وظیفه نابرابر هستند. هنگامی که این اتفاق می افتد، ماکروفاژها می میرند، و پلاکهای شریانی را برای ادامه ساخت می گذارند.

در موشهایی که از پروتئین بالایی برخوردار بودند، پلاک های آنها یک گورستان ماکروفاژ بود.

بسیاری از سلول های مرده در هسته پلاک بسیار ناپایدار و مستعد پارگی هستند. با عبور خون از پلاک، آن نیرو – به ویژه در زمینه فشار خون بالا – استرس زیادی را بر آن وارد می کند. این وضعیت دستور العملی برای حمله قلبی است.

منبع: www.medicalnewstoday.com

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha