سلامت نیوز : یك آزمایش جدید نشان داد افراد چاق و كسانی كه رژیم غذایی پر چرب دارند با خطر آسیب‌ دسته‌ای از نورون‌ها (سلولهای عصبی) مواجه هستند كه در بخش كلیدی مغز در كنترل وزن نقش دارند.

به گزارش  ایسنا، وقتی این گروه از نورونها در اثر مصرف زیاد غذاهای چرب آسیب ببینند مغز در كنترل وزن بدن دچار مشكل و ناتوانی می‌شود.

دكتر جوشوآتالر، كارشناسان مركز دیابت و چاقی اكسلنس در دانشگاه واشنگتن و دستیاران وی روی مغز موشهای آزمایشگاهی مطالعه كردند كه برای دوره‌های كوتاه مدت و بلندمدت از رژیم‌های غذایی پرچرب استفاده كرده بودند.

این موشها به گروههای 6 تا 10 تایی تقسیم شدند و در دوره‌های یك روزه تا هشت ماهه به آنها غذاهای پرچرب داده شد. سپس در طول این دوره‌ها مغز موشها به دقت و با جزئیات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در این بررسی‌های دقیق متخصصان متوجه آسیب‌دیدگی و در نهایت از دست رفتن نورونها حیاتی تنظیم كننده وزن در مغز موش‌ها شدند.

دكتر تالر در بیانیه‌ای تاكید كرد: احتمال آسیب‌دیدگی سلولهای مغزی در صورت مصرف زیاد غذاهای پرچرب می‌تواند توجیه كند كه چرا برای این افراد چاق كم كردن وزن كار دشواری است.

به گزارش روزنامه بلومبرگ، این متخصصان دریافتند اگر موشها 3 روز متوالی از غذاهای چرب مانند رژیم غذایی معمول آمریكایی استفاده كنند پس از این 3 روز خیلی بیشتر كالری مصرف می‌كنند و به مرور در طول این مطالعات به وزن آنها افزوده می‌شود.

دكتر تالر چنین نتیجه گرفت كه اگر بتوان دارویی تولید كرد كه از احتمال آسیب‌دیدگی به این نورونها جلوگیری كند می‌توان به راه‌كاری موثر برای مقابله با پرخوری و چاقی دست پیدا كرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha