پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۲
کد خبر: 292840

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آمارها نشان می‌دهد مردان به خصوص مردان شاغل که در کسب و کارها بیشتر فعال بوده‌اند، بیش از زنان به کرونا مبتلا شده‌اند و آمار فوتی‌های مردان نیز بیشتر است.

مردان بیش از زنان به کرونا مبتلا شدند

سلامت نیوز:معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آمارها نشان می‌دهد مردان به خصوص مردان شاغل که در کسب و کارها بیشتر فعال بوده‌اند، بیش از زنان به کرونا مبتلا شده‌اند و آمار فوتی‌های مردان نیز بیشتر است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ملی ،قاسم جان‌بابایی روز چهارشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو‌کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره تفاوت جنسیتی بین مبتلایان و فوتی‌های کرونا گفت: آمارهای ما نشان می‌دهد که میزان ابتلا چه سرپایی و چه بستری و فوتی در مردان بیش از زنان است. البته این در همه دنیا به علت حضور بیشتر مردان در کسب‌و‌کار و جامعه است. البته در مورد جزئیات آن و اینکه میزان ابتلا و فوتی مردان چقدر بیشتر از زنان است در آینده اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

متوسط سن فوتی‌های کرونا نیز بین 67 تا 70 سال است. معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگری درباره علت دستور وزیر بهداشت برای رفع نواقص پرونده مبتلایان به کرونا در بیمارستان‌ها و اینکه آیا در ثبت بیماران کرونا تاخیر بوده یا نه توضیح داد: گیر کار در دو یا سه هفته اول شروع اپیدمی کرونا در اوایل اسفند است که تعداد آزمایشگاه‌ها در کشور کم بود.

در روزهای اول فقط آزمایشگاه انستیتو پاستور را داشتیم و بعد آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران و بعد بیمارستان مسیح دانشوری هم اضافه شد. در این مدت نمونه‌های تست افراد مشکوک به تهران می‌آمد و به همین علت مقداری تاخیر داشتیم. وی گفت: بعد از آنکه آزمایشگاه‌های تشخیصی در شهرهای دیگر راه افتاد این مشکل بر‌طرف شد و اکنون بیش از 130 آزمایشگاه تشخیصی در کشور برای کرونا فعال است و نتایج آزمایش‌ها به صورت روزانه اعلام و در پرونده بیمار ثبت می‌شود. جان‌بابایی افزود:

دستور وزیر بهداشت به این معنی نبود که ما اشکالی در ثبت اطلاعات بیماران کرونا داشته باشیم، چون کاغذ محل آلودگی بود. ما دستور داده بودیم که پرونده بیمارانی که در بخش‌ها و آی سی یو‌ها بستری می‌شود بسته‌بندی و پلمب شود و بسته‌بندی باز نشود تا آلودگی منتشر نشود. اکنون بیمارستان‌های دانشگاه‌ها در ثبت سریع اطلاعات بیماران مشکل ندارند، چون همه آزمایشگاه دارند و بلافاصله اطلاعات بیماران بعد از اینکه نتیجه تست مثبت یا منفی می‌شود یا ترخیص می‌شود در پرونده کاغذی ثبت می‌شود. وی گفت: گیر کار در دو سه هفته اول بود که نمونه‌ها به تهران ارسال می‌شد. مرکز مدیریت بیماری‌ها لیست سه هفته اول بیماران را به دانشگاه‌ها فرستاده است تا دانشگاه‌ها اطلاعات آنها را تکمیل کنند و پرونده‌های روز اول را، هم کامل کنند و هم در سیستم HIS 

دو کد بیمارستانی برای کرونایی‌ها
معاون وزیر بهداشت افزود: اکنون برای هر بیمار دو کد تعریف کرده‌ایم؛ یکی کد افرادی که نتیجه تست آنها قطعی مثبت شده است و کد دوم برای بیمارانی است که نتیجه تست منفی شده ولی علائم بیماری داشته‌اند و به عنوان افراد مشکوک و محتمل به کرونا در پرونده ثبت می‌شوند همه جای دنیا این کار را می‌کنند.

نسبت به دنیا عقب نیستیم در چین هم خیلی بیماران را به عنوان افراد محتمل ثبت می‌کنند، بنابراین ما دو دسته بیمار در مورد کرونا داریم افراد قطعی و افراد محتمل. وی ادامه داد: دستور وزیر بهداشت برای ثبت موارد برای آینده است تا برای تحقیقات استفاده شود و‌گرنه هیچ بیماری چه تست مثبت داشته‌اند و چه محتمل و چه اطلاعات در پرونده رفته یا نرفته باشد یک‌جور درمان شدند و هیچ کس از درمان محروم نشده است.


روند کاهشی کرونا از 25 اسفند
جان‌بابایی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا مبنی بر اینکه علت خلوت شدن بیمارستان‌ها و کاهش موارد بیمارستانی کرونا آیا روند طبیعی اپیدمی است یا فاصله‌گذاری اجتماعی گفت: قطعا همه این موارد موثر است. تصمیمی که دولت در چهارم اسفند گرفت و مدارس و دانشگاه‌ها را تعطیل کرد موثر بود. بعد از آن کاهش ترددها و فاصله‌گذاری اجتماعی انجام شد که دو هفته بعد آثارش مشخص شد.

از حدود 25 اسفند روند کاهشی کرونا در کشور شروع شد و هنوز هم روند کاهشی ادامه دارد. وی افزود: هر گونه مداخلات در کشور انجام شود، نتیجه آن دو هفته بعد نشان داده می شود، فاصله‌گذاری اجتماعی در کنار غربالگری و بیماریابی وزارت بهداشت تاثیر بسیار خوبی داشته و باعث شده است که شاهد روند نزولی باشیم و اکنون نیز به خصوص در بیمارستان‌ها روند نزولی را شاهد هستیم. بیماریابی هم گسترش پیدا کرده است، نمونه‌برداری‌ها و تست‌ها بیشتر شده است و ممکن است تست‌های مثبت بیشتر شده باشد اما روند بستری بیماران در بیمارستان‌ها کاهشی است.

جان‌بابایی گفت: شرایط امیدوار‌کننده‌ای داریم روز به روز مراجعات سرپایی کمتر می‌شود. میزان بستری هم کاهش پیدا کرده است. در مراجعات بستری و سرپایی به یک‌چهارم دوره پیک رسیده‌ایم. 60 درصد تخت‌های بیمارستانی خالی است. در آی سی یو شرایط متفاوت است. 70 درصد ظرفیت پر است و 30 درصد خالی شده است.

وی افزود: مرگ‌و‌میر کرونا هم کاهش پیدا کرده است؛ اما این روند در استان‌های مختلف متفاوت است. در استان‌هایی که شروع بیماری زودتر بود مثل قم، کاشان و گیلان روند کاهشی بیشتر است و در استان‌هایی مثل خوزستان و اصفهان روند کاهشی کمتر است؛ اما در کل کشور فعلا روند اپیدمی و مرگ کرونا رو به کاهش است. البته در برخی شهرها پیک های کوچک داریم. معاون وزیر بهداشت گفت:

ساختار ویروس کرونا نسبت به اوایل اپیدمی خیلی فرق نکرده است. در همان اوایل در چین هم سه نوع ویروس کرونا تشخیص داده شد. اکنون هم همین است اما اینکه به ساخت واکسن نزدیک شده باشیم این‌طور نیست. مطالعات زیادی در ایران و دنیا در حال انجام است اما به نظر نمی رسد زودتر یک تا 5/1 سال به واکسن کرونا دست پیدا کنیم. وی درباره روش‌های درمانی کرونا گفت: کمیته علمی ستاد ملی کرونا هر هفته دو بار جلسه دارد جلسات مفصل داریم کارهای تحقیقاتی وسیعی در حال انجام شده است.

هنوز داروی خاص ضد‌ویروس و درمان موثر کرونا باشد نداریم؛ حتی داروهایی که روزهای اول اعلام شده بود برای کرونا مفید است برخی از این داروها مورد سوال هستند. هنوز ثابت نشده داروهایی که در چین استفاده شد موثر هستند. حتی سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده مفید بودن آنها ثابت نشده است.

جان‌بابایی گفت: آنچه مسلم است اینکه مراقبت مناسب از بیماران چه در منزل چه در بیمارستان موثر است. در منزل با تامین آب و مایعات و غذای مغزی بیماری بهبود پیدا می‌کند. یکی از علایم شایع کووید19 خستگی، بی‌اشتهایی و کاهش حس بویایی و چشایی اگر آب و مواد غذایی پر ‌پروتئین به بیمار داده شود، خیلی راحت بیماری را پشت سر می‌گذارند.

دادن حمایت‌های تنفسی خوب نیز بهترین روش درمانی است که فعلا انجام می‌شود. وی افزود: پلاسما درمانی هم جزو درمان‌های مطرح و ارزان است که هنوز در مرحله تحقیقاتی است و ایران بزرگ‌ترین پروژه مطالعاتی آن را در دنیا دارد. در چین روی 10 بیمار و در کره دو روی دو بیمار انجام شده اما در ایران در فاز اول روی 60 بیمار پلاسما درمانی انجام شد که نتیحه فاز اول آن اعلام می‌شود. 150 بیمار دیگر هم پلاسما دریافت کرده‌اند. تا الان نتایج نسبتا بد نبوده است اما باید صبر کنیم تا مطالعات کامل‌تر شوند و نتایج از استان‌های مختلف بیاید. اگر موثر باشد یکی از روش‌های ارزان است. کشور ما در اهدای خون و پلاسما پیشتاز است.

وی گفت: در مورد داروی فاویپیراویر نیز تحقیقات در حال انجام است و هنوز ثابت نشده که تاثیر قابل‌توجهی در درمان کووید 19 داشته باشد. وی در پاسخ به پرسشی درباره دریافت هزینه‌های بالا از بیماران کرونا به علت نداشتن دفترچه بیمه گفت: تمام دفترچه‌های بیمه تا پایان خرداد تمدید شده است. بیمه سلامت تمدید کرده و در سازمان تامین اجتماعی هم این مشکل حل شده است و تا پایان بحران کرونا خدمات‌رسانی به بیماران انجام می‌شود.

افرادی که دفترچه بیمه نداشته باشند روی تخت بیمارستان از طرف سازمان بیمه سلامت بیمه می‌شوند. جان‌بابایی درباره آمار کرونا در استان‌ها گفت: قرار بر این است که آمارها را آقای جهانپور، سخنگوی ستاد ملی کرونا اعلام کند و اگر لازم شد آمارهای استانی را هم اعلام می‌کنند. وی درباره فعالیت مطب‌ها و بیمارستان‌ها و ارائه خدمت به بیماران غیر‌کرونایی گفت:

بیمارستان‌های کرونایی و غیر‌کرونایی در استان‌ها مشخص است و مردم می‌توانند با توجه به این نوع بیماری برای درمان مراجعه کنند. معاون درمان وزیر بهداشت گفت: دستورالعمل فعالیت مطب‌ها نیز ابلاغ شده است و مطب‌ها جز دندانپزشکی‌ها که باید فقط خدمات اورژانسی ارائه کنند، بقیه می‌توانند فعالیت کند.‌ درمانگاه‌های بیمارستانی نیز به تدریج فعال شد‌اند.

اگر در جایی مطبی باز نشده باشد، به وزارت بهداشت مربوط نیست؛ البته خلوتی مطب‌ها بیشتر به علت نگرانی مردم است. مردم خودشان نگرانند و مراجعه نمی‌کنند. اما اگر مطب‌ها هم تعطیل باشد، درمانگاه‌های بیمارستان‌های دولتی باز است.وی افزود: اگر درمانگاه‌ها تخلفی داشته باشند مردم می‌توانند از طریق سامانه 190 شکایت کنند. در مطب‌ها باید فاصله‌گذاری بین بیماران رعایت شود و حتما همه ماسک داشته باشند.

جان‌بابایی درباره تعدیل پرسنل بیمارستان‌های خصوصی نیز گفت: وزارت بهداشت در مورد مراکز خصوصی فقط نظارت‌کننده در مورد کیفیت درمان است و مسائل پرسنلی مراکز خصوصی به وزارت بهداشت مربوط نیست و نمی‌توانیم در این زمینه دخالت کنیم. البته سازمان نظام پزشکی یا جاهای دیگری هستند که می‌توانند در این مورد پاسخگو باشند.


زمان بازگشت به کار مبتلایان کرونا
وی درباره زمان بازگشت به کار مبتلایان کرونا نیز گفت: برای برگشت به کار مهم‌ترین عامل تصمیم‌گیری این است که حداقل دو تا سه هفته از زمان بهبودی گذشته باشد. اگر کسی علامتی نداشت باشد و فقط تست او مثبت شده باشد، دو هفته بعد از تشخیص می‌تواند سر کار برگردد البته تا دو هفته باید با فاصله دو متری با همکاران باشد و حتما ماسک و دستکش داشته باشد.

جان‌بابایی گفت: دوره عفونت‌زایی کرونا دو هفته است. دو هفته دوره‌ای است که باید مراعات بیشتر باشد. اگر کسی علامت‌دار شود ولی بستری نشود از زمان تشخیص بیماری سه هفته بعد علایم کاهش پیدا می‌کند، بنابراین نباید زودتر از سه هفته بعد از زمان تشخیص سر کار بر‌گردد. وی افزود: کسانی که در بیمارستان بستری شدند به خصوص در بخش ویژه بعد از چهار هفته باید سر کار برگردند. افرادی ممکن است روز اول تست منفی داشته باشند اما مبتلا باشند.

برخی افراد با اینکه سی تی اسکن آنها درگیر بوده ولی تست منفی داشته‌اند. این افراد نیز جزو افراد محتمل کرونا هستند. اگر تست در دسترس نباشد توصیه نمی‌کنیم افرادی در بخش خصوصی برای تست هزینه بالا بپردازند. جان‌بابایی گفت: شاید در آینده با تست آنتی‌بادی بتوانیم وضعیت افراد و جامعه را در مورد کرونا بهتر مشخص کنیم. اما اگر حتی تست برای افراد منفی شد ولی علائم داشت باید مراعات و فاصله‌گذاری‌ها انجام شود. البته اگر دوبار به فاصله دو هفته تست منفی شد فرد می‌تواند سر کار برگردد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha