سلامت نیوز : مركز مطالعات پژوهش‌‌‌های مجلس طی گزارشی اعلام كرد: احتمال شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در كشور در آینده به دلیل ضعف زیرساخت‌های صنعت طیور كشور محتمل است.

به گزارش فارس، مركز مطالعات پژوهش‌‌‌های مجلس طی گزارشی در بررسی وضعیت شیوع (H5N1) آورده است، سابقه این بیماری در كشور به سال 1385 بر می‌گردد به دفعات در كشور شیوع و بروز یافته و احتمال شیوع آن در آینده نیز به دلیل ضعف زیرساخت‌های مورد نیاز صنعت طیور كشور محتمل است.
در این گزارش اضافه شده است: در حال حاضر این بیماری در سیزده استانی كه بیماری در آنها گزارش شده بود كنترل شده ، تنها در چهار استان تهران، قزوین، البرز و قم شیوع یافته است.
در این گزارش راه‌های ورود عامل بیماریزا از طریق مهاجرت پرندگان از كشورهای همسایه و ظهور ویروس‌های نهفته‌ قبلی اشاره شده است.
ضعف ساختار و مشخص نبودن متولی صنعت طیور، غیر استاندارد بودن شرایط مرغداریها و حمل و نقل نهاده‌ها، عدم نگرش تیمی، كمبود امكانات سازمان دامپزشكی و به ویژه دخالت سازمانهای غیر مسئول از عوامل عمده شیوع بیماری در این عنوان شده است.
در این گزارش به افزایش شكاف عرضه و تقاضا و تهدید امنیت غذایی كشور توسط این بیماری تأكید شده و به اثرات احتمالی آن در ارتباط با سلامت جمعیت انسانی و آثار منفی فرامنطقه‌ای هشدار داده شده است.
این گزارش تاكید كرده است‌: در ماه‌های اخیر صنعت طیور با ابتلا به بیماری تنفسی در بخش جوجه یك روزه و بیماری آنفلوآنزا در بخش مرغ‌ تمخگذار شوك‌های بزرگی را تجربه كرده است.
همچنین آمده است: با وجود بیش از 18 هزار واحد مرغداری و تعداد زیادی صنایع جانبی كشتارگاه‌ها و كارخانجات خوراك دام با مدیریت‌های منسجم و غیر هماهنگ و كاملا به شیوه جزیره‌ای عمل می‌شود و برنامه‌های جامع بهداشتی به طور یكنواخت و هماهنگ قابل اجرا نیست و به دلیل تراكم زیاد در تولیدیها امكان بروز بیماری هم تشدید می‌شود.
بر اساس این گزارش با توجه به اینكه كانونهای بیماری آنفلوآنزا در تهران و استانهای همجوار بوده احتمال ورود عامل بیماریزا از طریق پرندگان ضعیف و امكان بروز آن از طریق سیستم‌های نهفته داخلی تقویت می‌یابد.
این گزارش اضافه كرده است: این بیماری‌ علاوه بر پرندگان قابل انتقال به سایر رده‌ها خصوصا پستانداران مانند انسان بوده و در بدن خوك، گراز و انسان قابلیت تركیب شدن با سایر ویروس‌های آنفلوآنزا، بازآرایی و تشكیل نسل‌های جدید ویروسی است.
این گزارش افزوده است: این بیماری علاوه بر آسیب‌های جدی بر ساختارهای تولید كشور كه منجر به افت شدید تولید برای یك فرآیند حداقل 6 ماهه می‌شود، تعادل بازار این محصول را نیز بر هم زده و موجب افزایش قیمت می‌شود.
ضمن اینكه در ماههای اخیر به واسطه بروز این بیماری به منظور تنظیم بازار، واردات تخم‌مرغ خوراكی انجام شد و قیمت تخم‌مرغ در اسفند سال 89 حدود 42 درصد نسبت به بهمن ماه افزایش یافت.
در پایان گزارش به لزوم كنترل این بیماری از طریق مدیریت جامع، رعایت بهداشت در مرغداریها، معدوم‌سازی و اعمال شرایط قرنطینه‌ای تاكید شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha