سلامت نیوز : مدیركل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نتایج پژوهش ها نشان می دهد كه نبود حمایت های عاطفی و كاهش كنترل و نظارت والدین از جمله مهمترین علل گرایش نوجوانان و جوانان به مواد مخدر صنعتی و شیمیایی است.
 
حمید صرامی در گفت و گو با ایرنا، عزت نفس پایین و كاهش خود ارزشمندی، كسب لذت، احساس درماندگی و ناتوانی در بیان احساسات و تاثیرپذیری اجتماعی از دوستان و همسالان را از جمله علل دیگر گرایش به مواد مخدر صنعتی در بین جوانان عنوان كرد.
وی ادامه داد: ضعف اعتقادات دینی، ضعف مهارت های ارتباطی، در دسترس بودن مواد و وجود باورها و نگرش های غلط درباره مصرف این مواد از جمله عوامل زمینه ساز گرایش به مصرف مواد مخدر صنعتی در بین نوجوانان و جوانان است.
مدیركل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر به لزوم آشنایی نوجوانان و جوانان نسبت به عوارض زیان بار مصرف مواد مخدر اشاره كرد و گفت: اطلاع رسانی مستمر و آرام نسبت به آشنا كردن نوجوانان و جوانان با عوارض و پیامدهای سو مصرف مواد مخدر باید انجام شود.
صرامی افزود: همچنین آموزش مهارت های زندگی برای شیوه مواجهه نوجوانان و جوانان با مسائل و مشكلات زندگی اعم از شكست در تحصیل، عشق و دوست یابی و آشنایی آنان با مهارت های تصمیم گیری های منطقی بجای تصمیم گیری های منفعلانه برای پیشگیری از گرایش به مصرف مواد مخدر ضروری است.
وی ادامه داد: ارایه اینگونه آموزش ها به جوانان و نوجوانان، نگرش ها و باورهای آنان را نسبت به مصرف مواد مخدر تغییر می دهد.
صرامی تاكید كرد، در كنار این اقدام ها، تقویت مراكز مشاوره و توسعه فعالیت های جایگزین هنری و ورزشی، زمینه های شادابی سالم جوانان را فراهم می كند و اقدام های پیشگیرانه باید از دوران كودكی تا جوانی استمرار داشته باشد تا در افراد موثر واقع شود.
صرامی افزود: بدون شك هرگونه هزینه در این عرصه نوعی سرمایه گذاری محسوب می شود و از ریزش سرمایه های انسانی جلوگیری می كند.
وی ادامه داد: در این راستا كمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با مشاركت 14 دستگاه عضو، فعالیت های مناسبی را انجام داده است و بر اساس سند جامع پیشگیری برنامه پنجم توسعه، چارچوب مسوولیت ها و برنامه ها برای سازمان های دولتی و غیردولتی مشخص شده است كه امیدواریم دستگاه ها با سرعت و همت مضاعف نسبت به تحقق برنامه های پیشگیرانه اقدام كنند.
وی تاكید كرد، كمبود اعتبارهای پیشگیری، همواره سبب شده است نرخ سطح پوشش برنامه های پیشگیری با محدودیت مواجه شود كه امید می رود با تقویت اعتبارهای حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد، شاهد گسترش برنامه ها در ابعاد مختلف باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha