25‌استان کشور درگیر شیوع بالا و ابتلای شدید کرونا هستند که از این تعداد 12‌استان در وضعیت قرمز و 13‌استان دیگر در وضعیت هشدار دارند. آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت نیز نشان می‌دهد که در فاصله ظهر روز دوشنبه تا ظهر روز سه‌شنبه 24‌تیرماه 2521‌مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور شناسایی شد. از سوی دیگر 179‌بیمار جان خود را در همین مدت از دست دادند.

جولان ویروس منحوس در کشور

سلامت نیوز:25‌استان کشور درگیر شیوع بالا و ابتلای شدید کرونا هستند که از این تعداد 12‌استان در وضعیت قرمز و 13‌استان دیگر در وضعیت هشدار دارند. آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت نیز نشان می‌دهد که در فاصله ظهر روز دوشنبه تا ظهر روز سه‌شنبه 24‌تیرماه 2521‌مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور شناسایی شد. از سوی دیگر 179‌بیمار جان خود را در همین مدت از دست دادند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه صبح نو ، کرونا همچنان در کشور و جهان در حال شیوع است. سازمان جهانی بهداشت در همین ارتباط هشدار داده و اعلام کرده است که با شناسایی یک میلیون مبتلا به بیماری کووید19 در پنج روز گذشته زنگ خطر همه‌گیری این بیماری در جهان یکبار دیگر به صدا در آمده است. با شناسایی این تعداد مبتلای جدید در پنج روز گذشته تعداد کلی مبتلایان در جهان از 134‌میلیون و 240هزار نفر عبور کرده است.

آقای تدروس آدهانوم قبریسوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه در مدت 6ماه‌و‌نیم بیش از نیم میلیون نفر در جهان بر اثر شیوع کروناویروس جان خود را از دست داده‌اند، گفته است: برای آینده قابل پیش‌بینی، چشم‌انداز بازگشت به شرایط عادی وجود ندارد به‌ویژه اگر کشورها اقدامات پیشگیرانه را مورد غفلت قرار دهند. وی با تغییر لحن خود نیز گفته است: اجازه بدهید رک و بی‌پرده صحبت کنم، بسیاری از کشورها در مسیر اشتباه قرار گرفته‌اند.

این ویروس همچنان دشمن شماره یک مردم است. درصورتی که اصول اولیه رعایت نشود و مسیر فعلی همه‌گیری بیماری ادامه پیدا کند وضعیت شیوع کرونا بدتر و بدتر و بدتر می‌شود. بررسی گزارش‌های رسمی نیز حاکی از آن است که روند شیوع این بیماری با سرعت بالایی در کشورهای آمریکای لاتین رو به افزایش است. به گزارش خبرگزاری رویترز، بخش‌هایی از جهان به‌ویژه ایالات متحده آمریکا با بیش از 3‌/3میلیون مورد قطعی ابتلا، همچنان با موج شدید نخست بیماری کووید‌۱۹ درگیر هستند.


کرونا در ایران

سخنگوی وزارت بهداشت هم ظهر دیروز در جریان ارائه آمار مرتبط با کرونا در ایران از وضعیت هشدار و قرمز در 25‌استان کشور خبر داد. خانم سیماسادات لاری با بیان اینکه تعداد کلی مبتلایان به کرونا در کشور به 262هزار و 173‌نفر رسیده است از ابتلای دو هزار و 521‌مورد جدید ابتلا به کرونا خبر داد. از این تعداد یک هزار و 820‌نفر در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بستری شدند.

این در حالی است که در 24‌ساعت ظهر روز دوشنبه 23‌تا 24‌تیرماه، 179‌بیمار کرونایی فوت کردند که مجموع جان‌باختگان این بیماری در ایران به 13‌هزار و 211‌نفر رسید. 3389‌نفر از بیماران نیز در بخش‌های ویژه تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر لزوم رعایت موازین بهداشت فردی و اجتماعی، فاصله‌گذاری اجتماعی و لزوم استفاده از ماسک، گفت: استان‌های آذربایجان‌های شرقی و غربی، ایلام، بوشهر، خراسان‌رضوی، خوزستان، زنجان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، مازندران و هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند. وی گفت: استان‌های تهران، فارس، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان‌جنوبی، سیستان‌و‌بلوچستان، کرمان، کهگیلویه‌و‌بویر‌احمد، لرستان، همدان، یزد و خراسان‌شمالی نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.


ادامه جنگ فرسایشی با کرونا حداقل تا یکسال دیگرشیوع دوباره کرونا و درگیری استان‌های مختلف کشور با این بیماری موجب هراس مردم و نگرانی کادر درمانی از بابت حضور گسترده بیماران در بیمارستان‌ها شده است. برگزاری مراسم‌های مختلف چون برخی عروسی‌ها و عزاداری‌ها و نیز دورهمی‌های خانوادگی از دلایل اصلی شیوع دوباره کرونا عنوان شده است. به گفته معاون کل وزارت بهداشت حدود ۹۲‌درصد موارد ابتلاهای اخیر یا از طریق دورهمی‌ها و مراسم‌ها بوده یا داخل خانواده‌ها منتشر شده است و تنها هشت درصد موارد ابتلا در برخی استان‌ها ناشی از مواجهه‌های شغلی بوده است.

دکتر ایرج حریرچی دیروز در جریان سفر به استان همدان برای بررسی وضعیت کرونا گفت: استان همدان یکی از استان‌های موفق در مقابله با بیماری کووید‌۱۹ بوده است و به‌دلیل رفتارهای بهداشتی درست مردم و سیاست منسجمی که از سوی استاندار و مسوولان این استان انجام شده، میزان ابتلا در این استان یک‌سوم مجموع کشوری است که موفقیت مهمی است.وی افزود: منتها به‌دلیل ماهیت پیچیده این ویروس نگرانی ما از مناطقی است که فعلاً کم به بیماری کووید‌۱۹ مبتلا شده‌اند.

در استان همدان و فارس که جزو استان‌های موفق بوده‌اند، اخیراً افزایش‌هایی داشته‌ایم. وی در ادامه افزود: البته خوشبختانه با برنامه‌ریزی که در استان شده است، این افزایش کنترل شده است. باید توجه کرد که هم مناطقی که کمتر به ویروس مبتلا شدند مانند همدان، کهگیلویه‌و‌بویراحمد و بوشهر باید همچنان هوشیار باشند، هم برخی مناطق جغرافیایی مانند روستاها و شهرهای کوچکی که کم مبتلا شدند و هم گروه‌های سنی مانند افراد مسن و کودکان که در این چند‌ماهه کمتر از خانه خارج شده‌اند و ابتلای کمی داشتند، اگر این موفقیتی را که حاصل کردند و در برابر دشمنی به نام کرونا مقاومت کردند و قاعدتاً هم خسته و فرسوده شده‌اند، در هم بشکند، این ویروس منحوس می‌تواند با شدت بیشتری این مناطق، استان‌ها، شهرهای کوچک یا آن رده‌های سنی را درگیر کند.

حریرچی ادامه داد:نکته بسیار جالبی که در همدان و برخی استان‌های دیگر وجود دارد و ما درباره آن تذکر می‌دهیم، این است که فشار افکار عمومی و رسانه‌ها بیشتر بر بستن مراکز شغلی، ‌ مراکز تجاری، مدرسه، دانشگاه و... است، اما در بسیاری از استان‌ها گاهی بالای ۴۰‌درصد موارد ابتلا از  طریق دورهمی‌ها شامل مهمانی‌های خانوادگی، گردش‌های دسته‌جمعی، عروسی‌ها و مجالس ترحیم است و ۵۱‌درصد انتشار ویروس‌شان داخل خانواده است.

بر این اساس حدود ۹۲‌درصد موارد ابتلای ما یا از طریق دورهمی‌ها و مراسمات بوده یا داخل خانواده‌ها منتشر شده است و تنها هشت درصد موارد ابتلا در این استان و برخی استان‌های دیگر ناشی از مواجهه‌های شغلی بوده است. بنابراین با توجه به اینکه دورهمی‌هایمان هیچ تأثیر مثبت اقتصادی ندارد، بهتر است این دورهمی‌ها را نداشته باشیم.معاون کل وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد:

یکی از نکات تلخ این است که از استان‌های قرمز به سمت استان‌هایی که وضعیت سفید یا زرد و وضعیت مناسبی دارند، مسافرت انجام می‌شود و در مقاطعی بیش از ۱۰‌درصد جمعیت استان همدان براساس تلفن‌های موبایل به آن مسافر وارد شده است و اکنون ۲۱‌درصد بیمارانی که در همدان بستری هستند، از استان‌های دیگر هستند. تاکید می‌کنم که مردم در استان‌هایی که ابتلای بالا دارند، باید سعی کنند در استان خودشان بمانند و آلودگی را به مناطق دیگر منتقل نکنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha