غضنفر ميرزابيگي در گفتوگو با فارس افزود: در همه جاي دنيا پرستاران نيروهاي اصلي كادر بهداشتي و درماني محسوب ميشوند اما متأسفانه تاكنون در طرح پزشك خانواده و بيمه سلامت روستائيان كه محور اصلي آن ارائه خدمات سلامت محور و نه درمان محور است به حضور مؤثر و كليدي نيروهاي پرستار در اين طرح بي توجهي شده است.
وي گفت: با توجه به حضور حدود 4 هزار ماما در طرح پزشك خانواده و در كنار تيم سلامت هر مركز بهداشتي ـ درماني پيشبيني ميكنيم حدود 4 هزار پرستار نيز در اين طرح بكارگيري و فعال شوند.
وي اضافه كرد: در كشور ما نگاه به حرفه پرستاري فقط در حوزه خدمات درماني و بيمارستاني تعريف شده است در حالي كه در همه دنيا و در متون علمي رشته پرستاري بخش مهمي از آموزههاي پرستاران به مراقبتهاي بهداشتي، پيشگيرانه و مشاوره آموزشي به مردم و نيز خدمات توانبخشي اختصاص دارد كه در كشور ما مغفول مانده است.
وي گفت: اساس طرح پزشك خانواده حضور تيم سلامت براي همه مردم و مراقبت از سلامت همه آحاد مردم در زمان سالم بودن آنهاست تا از بيمار شدن و نياز به خدمات تخصصي و گران قيمت درماني در كشور به حداقل برسد و كيفيت زندگي انسانها با سلامت بيشتر بالا رود بنابراين اگر در اين نظام جاي پرستار خالي باشد طرح پزشك خانواده با شكست مواجه ميشود.
ميرزابيگي افزود: متأسفانه هنوز اكثر پزشكان كشور نگاهشان به بيماران و مداوا و درمان آنها با تجويز دارو يا ارجاع به متخصص است اما پرستاران ميتوانند با تقويت مراقبتهاي بهداشتي و آموزش اصول پيشگيري به مردم نقش كليدي و مؤثري در اجراي موفق طرح پزشك خانواده داشته باشند كه از اين پس با حضور پررنگ آنان در اين طرح شاهد اين تحول بزرگ در كشور خواهيم بود.