سلامت نیوز : دبیر انجمن پزشكان كودكان ایران عنوان كرد: یك بیمار مبتلا به سل باید تغذیه خوبی داشته باشد مصرف مواد ویتامینه، آب میوه، مایعات، سبزیجات و پروتئین میوه‌ها به مقدار فراوان توصیه می‌شود.

دكتر محمدرضا بلورساز در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینكه كل هزینه درمان بیماری سل، 25 هزار تومان است، تاكید كرد: درمان این بیماری هزینه چندانی ندارد اما اگر با نقص و یا مقاومت به درمان روبه‌رو شویم گاه حتی با مصرف رقمی بالغ بر صد میلیون تومان هم امید به زندگی وجود نخواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به این كه هر سال 9 میلیون نفر به بیماری سل مبتلا می‌شوند، گفت: از این تعداد، 2 تا 3 میلیون نفر جان خود را از دست می‌دهند كه 450 هزار نفرشان كودك هستند.

این فوق تخصص عفونی اطفال اضافه كرد: تشخیص سل بویژه در بزرگسالان ساده است و با علائمی چون تب طولانی، كاهش وزن، تب و عرق شبانه، سرفه‌های خلطی، خونی و بی‌اشتهایی شدید همراه است. اما تشخیص در كودكان كمی مشكل‌تر است زیرا علائم ابتلا به این بیماری در این گروه سنی چندان واضح نیست.

وی ادامه داد: اگر كودكی دچار كاهش وزن، بی‌اشتهایی و بی‌حوصلگی، تب، سرفه و پریدگی رنگ شد باید توسط پزشك معاینه شود. همچنین اگر كودكی با یك فرد مسلول تماس داشت و دچار تب شد لازم است به پزشك مراجعه و وی اقدام به تجویز داروهای پیشگیری كند.

دبیر انجمن پزشكان كودكان ایران درباره تشخیص و درمان سل نیز توضیح داد: خوشبختانه تشخیص و درمان بیماری سل پیچیده و مشكل نیست و با انجام تست‌های متاكولین و مانتو، رادیوگرافی از ریه‌ها، آزمایشات خلط و ترشحات معده انجام می‌شود و مدت زمان تجویز دارو برای بهبودی كامل 6 ماه است. تزریق واكسن ب، ث، ژ در بدو تولد بسیار حائز اهمیت است. این واكسن كودك را در برابر ابتلا به بیماری سل وخیم چون مننژیت سلی محافظت می‌كند.

دكتر بلورساز در پایان افزود: 98 درصد میكروب‌ها با درمان از بین می‌روند و دو درصد آن در بدن باقی می‌ماند. امكان دارد چند ماه پس از بهبودی، علائم برگشته و بیماری عود كند در این صورت پروسه درمان تكرار می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • حسن رض ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    7 3
    با عرض سلام من سوال داشتم اگر لطف نمایید که پاسخ دهید من خودم فعلا سل دارم و دارو مصرف می کنم اگر میشه بگویید که از خوردن کدام مواد غذایی خود داری کنم