تیمی از محققان دانشکده فنی دانشگاه تهران دو سیستم برای شناسایی و کنترل سلول‌های سرطانی عرضه و وارد کارآزمایی‌های بالینی کردند که به گفته آنها این سیستم‌ها با کمترین مداخلات پزشکی قادر به کنترل این بیماری در مبتلایان است.

آغاز کارآزمایی بالینی سیستم‌هایی که با کمترین مداخلات پزشکی سرطان را کنترل می‌کند

سلامت نیوز:تیمی از محققان دانشکده فنی دانشگاه تهران دو سیستم برای شناسایی و کنترل سلول‌های سرطانی عرضه و وارد کارآزمایی‌های بالینی کردند که به گفته آنها این سیستم‌ها با کمترین مداخلات پزشکی قادر به کنترل این بیماری در مبتلایان است.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر محمد عبدالاحد در آیین رونمایی از سردیس برگزیدگان سومین جایزه مصطفی (ص) گفت: سیستمی که در سال گذشته موفق شدیم برای آن جایزه مصطفی(ص) را دریافت کنیم، خوشبختانه مجوز وزارت بهداشت را گرفت و به عنوان اولین دستگاه کاملا مستقل درمانی در دنیا که دارای پروانه بهره برداری است، به شمار می‌رود.


وی با بیان اینکه این سیستم از اسفندماه سال گذشته وارد کلینیک‌های درمانی شد، اظهار کرد: در حال حاضر در برخی از بیمارستان‌ها و کلینیک‌های دولتی از آن استفاده می‌شود و بسیار خوشحالم که یک فناوری از فاز پژوهشی به حوزه محصولی که کارآزمایی‌های بالینی آن با موفقیت انجام شده، رسیده است.
عبدالاحد عنوان این دستگاه را CDP ذکر کرد که قادر به تشخیص بافت‌های آلوده به سلول‌های بدخیم در سرطان پستان است و ادامه داد: اقداماتی برای صادرات این دستگاه آغاز شده است و امیدواریم با توجه به اتفاقاتی که در حوزه کرونا رخ داد و دنیا به سمت حداقل مداخلات حرکت می‌کند، کارهای جدید تحقیقاتی جدید ما بتواند جایگاه خود را پیدا کند.


این محقق از توسعه دو سیستم جدید خبر داد که در انتهای مراحل کارآزمایی‌های بالینی قرار دارند و یادآور شد: یکی از آنها سیستم استفاده کننده از نیدل الکترونیکی است که بدون نیاز به نمونه برداری به رادیولوژیست‌ها کمک می کند تا توده‌ای را که تحت گاید سونوگرافی بررسی می‌شود، در صورت مشکوک شدن به آن، بدون نیاز به بافت برداری، اقدام به شناسایی آن کند.


عبدالاحد سیستم دیگر را دستگاه Real Time درمانی عنوان کرد و در این باره توضیح داد: برای برداشتن توده سرطان معمولا در اتاق عمل توده باز و رگ‌های خونی آن پاره می‌شود که این امر احتمال متاستاز را افزایش می‌دهد، ولی این سیستم می تواند تا حد زیادی توده را کوچک کند و در نهایت با تغییر در رژیم جراحی و شیمی درمانی، می‌توان بیماری سرطان را در بیماران کنترل کرد.


مجری طرح اضافه کرد: با توجه به پاندمی کرونا بسیاری از جراحی‌ها کنسل شده است و متاسفانه افرادی که دچار بیماری‌های مزمن غیر واگیر مانند سرطان‌ها هستند، تحت فشارند و ما تاکنون از این دستگاه بر روی ۱۹ بیمار مبتلا کارآزمایی‌های بالینی را آغاز کردیم.


وی اضافه کرد: کشور ایران زمینه خوبی در زمینه همکاری میان دانشکده‌ها ومراکز مهندسی و پزشکی در حوزه عملیاتی و بالین دارد؛ چرا که تحقیقات پزشکی دارای دو بخش کلینیکی و کارآزمایی بالینی و حوزه مدل سازی حیوانی است و امیدوارم در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ موفق شویم که محصول CDP را به دنیا معرفی کنیم تا بیشتر به بیماران کمک کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha