سلامت نیوز : مصرف دارو بدون تجویز پزشک ممکن است با عوارض و اختلال های زیادی همراه شود و سلامت فرد را به خطر اندازد ، بنابراین بهتراست برای حفظ سلامت و پیشگیری از عواقب جبران ناپذیر دارو با پزشک  خود مشورت کرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ضمن بیان این مطلب، افزود: مصرف دارو دردوران بارداری از مهم ترین دغدغه های مادران  به شمار می رود و نداشتن آگاهی در این زمینه ، مشورت نکردن با پزشک و مصرف خود سرانه دارو ، سلامت جنین را به خطرمی اندازد.
دکتر علی وکیلی گفت: از آن جا که مصرف هر گونه ماده دارویی یاغیردارویی می تواند روی جنین تاثیر گذار باشد نحوه صحیح مصرف دارو در این دوران از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی گفت: باتوجه به مشکلات زیاد جسمی که برای مادران دردوران بارداری به وجود می آید مصرف هر گونه دارو باید با مشورت پزشک یا داروساز انجام شود.
وی افزود : مصرف یا قطع  مصرف هر گونه ماده دارویی  در دوران بارداری به طور حتم باید با مشورت پزشک یا داروساز باشد تا ازبروز عوارض ناخواسته و غیر قابل جبران درجنین جلوگیری شود .
دکتر علی وکیلی  تصریح کرد: هرگونه اختلال درطول 36 هفته بارداری می تواند به نقص شدید درنوزاد منجر شود .
وی توضیح داد: توجه نکردن به مصرف موادمختلف دارویی درطول هفته های اول و دوم ممکن است نطفه را ازبین ببرد و یا طی هفته های سوم تا هفتم نقص جدی در رشد آن ایجاد کند.
وی عنوان کرد: تاثیر بعضی از داروها نظیر آسیترتین بر جنین به حدی شدید است که پزشکان به فرد مصرف کننده اجازه نمی دهند تا 3سال پس از قطع دارو باردار شود .
وی استامینوفن را بی خطرترین مسکن در دوران بارداری معرفی کرد و گفت: استفاده از آسپرین به عنوان مسکن می تواندبه بروز ناهنجاری درجنین و یامشکلاتی در هنگام زایمان منجر شود.
وی خاطر نشان کرد: داروهای ضدالتهاب ومسکن دیگر نظیر ایبوپروفن  به ویژه در 3ماهه سوم می تواند باعث ایجاد ناهنجاری در جنین شود.
دکتر وکیلی گفت: مکمل های ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین A،D  E,Kنیز باید در دوران بارداری با احتیاط وتحت نظر پزشک مصرف شود زیرا مقدار اضافی این ویتامین ها دربدن تجمع  می یابد و باعث بروز مشکلات متعددی برای مادر وجنین می شود.
وی نسبت به مصرف سیگار الکل در مادران باردار به ویژه در سه ماهه نخست بارداری هشدار داد و افزود: مصرف سیگار و الکل طی 3 ماهه نخست بارداری به عقب ماندگی رشد جنین دررحم و همچنین مرگ ناگهانی و نقایص تکامل سیستم عصبی جنین منجر می شود.
وی تصریح کرد: مصرف داروهای دسته بنز و دیازپینی مانند دیازپام و آلپرازولام به عنوان داروهای خواب آور مصرف می شود باعث وابستگی نوزاد به دارو پس ازتولد می شود .
 وی به اثر سوء داروهای  ضد بارداری خوراکی (HD,LD)اشاره کرد و گفت: اگر فردی هنگام مصرف داروهای ضد بارداری به بارداری مشکوک شد بهتر است سریع مصرف دارو را قطع و برای انجام آزمایش بارداری اقدام کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha