سلامت نیوز : اهدای خون یكی از بهترین عباداتی است كه در ماه رمضان در بین مردم مسلمان و روزه دار رایج است. هر چند برخی افراد تصور می كنند اهدای خون با زبان روزه، مشكلات جسمی به همراه دارد اما پزشكان می گویند این اقدام پسندیده هیچ زیانی برای روزه داران در پی ندارد.
 
به گزارش ایرنا، به گفته پزشكان، روزه داران باید بدانند كه اهدای خون در ماه مبارك رمضان، هیچگونه آسیبی به سلامتشان وارد نمی كند و عارضه ای را نیز برای آنان ایجاد نخواهد كرد.
به گفته متخصصان، خونگیری هیچ خطر و ضرری برای روزه داران ایجاد نمی كند و در چنین شرایطی، مصرف مایعات پس از افطار، امری ضروری است.
برای جلوگیری از ضعف و بی‌حالی پس از اهدای خون نیز توصیه می‌شود، روز پیش و پس از اهدای خون، در فاصله افطار تا سحر مایعات به خصوص نوشیدنی‌های شیرین، مصرف شود و همچنین اهدا كننده تا حدامكان در همان ساعات اولیه صبح به مراكز اهدای خون مراجعه كند.
دكتر مریم صادقی  ادامه می دهد: افرادی می توانند در روزهای ماه مبارك رمضان خون اهدا كنند كه هنگام سحر غذای كافی و مایعات زیادی مصرف كرده باشند.
سازمان انتقال خون ایران با ایجاد پایگاه های ثابت و سیار خونگیری آماده پذیرایی از هموطنان روزه دار در سطح كشور و تهران بزرگ در ایام ماه مبارك رمضان است.
مدیر آموزش، جذب و حفظ اهدا‌ كنندگان اداره انتقال خون استان تهران در این زمینه می گوید: اهدای خون در ماه رمضان، هیچگونه عارضه ای برای روزه داران ایجاد نمی كند.
دكتر مریم صادقی  ادامه می دهد: افرادی می توانند در روز های ماه مبارك رمضان خون اهدا كنند كه هنگام سحر غذای كافی و مایعات زیادی مصرف كرده باشند.
وی با بیان این مطلب كه روزه دارانی كه خون اهدا می كنند،‌ نباید فعالیت سنگین بدنی در روز داشته باشند، گفت: روزه داران اهدا كننده خون پس از انجام این كار در صورتی كه نشانه هایی مانند سردرد و یا افت فشار خون نداشته باشند، می توانند مانند بقیه افراد به كارهای روزانه و معمول خود بپردارند.
صادقی در عین حال افزود: روزه داران اهدا كننده خون پس از افطار نیز باید مایعات زیادی مصرف كنند.
این مسوول اداره انتقال خون استان تهران گفت:‌ از میزان خونگیری در روز های ماه مبارك رمضان تا حدودی كاسته می شود اما پس از افطار،‌ حضور داوطلبان چشمگیر است.
صادقی افزود: سازمان انتقال خون در تمامی ماه های سال نیازمند اهداِ‌ی خون هموطنان است و این كار در ماه های خاص متوقف نخواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha