فاز دوم واکسیناسیون علیه کرونا در استان‌های مختلف کشور در حال انجام است و در نخستین مرحله، گروه سنی بالای 80سال به مراکز واکسیناسیون فراخوانده شده‌اند.

روند کند واکسیناسیون ‌سالمندان‌ در‌استان‌ها

سلامت نیوز:فاز دوم واکسیناسیون علیه کرونا در استان‌های مختلف کشور در حال انجام است و در نخستین مرحله، گروه سنی بالای 80سال به مراکز واکسیناسیون فراخوانده شده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری ، براساس اعلام «علیرضا رئیسی» سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا قرار بود واکسیناسیون افراد بالای ۸۰سال هفته گذشته به پایان برسد، اما تقریبا در همه استان‌ها این روند کندتر از زمانبندی پیش می‌رود؛ درحالی‌که واکسیناسیون افراد ۷۵ تا ۸۰سال هم قرار است از این هفته شروع شود. گزارش‌های رسیده از شهرهای مختلف نشان می‌دهد واکسیناسیون سالمندان بالای 80سال با استقبال خوب مردم همراه بوده و جمعیت شهری و روستایی فارغ از نوع، مایل به دریافت واکسن هستند.


در مازندران مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تأکید می‌کنند در همه شهرستان‌ها، مراکز مشخصی واکسسیناسیون را براساس اولویت‌ انجام می‌دهند، اما عده‌ای از شهروندان معتقدند دقت کافی در اولویت‌بندی وجود ندارد یا سرعت اجرای طرح مناسب نیست. یکی از اعضای کادر درمان یک مرکز بهداشتی در ساری به همشهری می‌گوید: «با اینکه اعلام شده برای واکسیناسیون طبق اولویت با افراد تماس گرفته می‌شود، اما عده‌ای برای پیگیری واکسیناسیون سالمندان خانواده خود همراه با آنها در مراکز بهداشتی حاضر می‌شوند.»

برخی شهروندان ساکن روستاها و شهرهای کم‌جمعیت استان مانند آلاشت نیز از انجام نشدن واکسیناسیون برای سالمندان در مناطق مسکونی خود خبر می‌دهند.با وجود همه اظهارنظرهایی که در جامعه درباره واکسن‌های موجود در کشور بیان می‌شود، میل به دریافت هر نوع واکسنی در اغلب جوامع شهری و روستایی مازندران بالاست.

«هاجر محمدی» شهروند آملی می‌گوید: «شرایط به قدری سخت شده که هر نوع واکسنی از تولید هر کشوری برسد، حاضرم زودتر تزریق کنم. برای واکسن تولید داخل هم آمادگی دارم داوطلب شوم.» البته به‌نظر می‌رسد این تمایل به دریافت واکسن داخلی در جامعه مازندران هنوز زیاد نیست، زیرا با گذشت حدود 2هفته از اعلام فراخوان ثبت‌نام برای شرکت در کارآزمایی بالینی واکسن تولید مشترک کوبا و انستیتوپاستور ایران، کمتر از 50درصد ظرفیت 3هزار نفری درنظر گرفته شده برای مازندران پر شده است.

«قاسم اویس» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این‌باره به همشهری می‌گوید: «حدود 1200نفر در مازندران برای شرکت در کارآزمایی واکسن داخلی ثبت‌نام کرده اند. انتظار داریم با اطلاع‌رسانی بیشتر و بهتر، این تعداد تا اواسط هفته آینده از 2هزار نفر عبور کند.» به‌گفته وی، حدود 68هزار دوز اول و 15هزار دوز دوم واکسن در مازندران تزریق شده است.


افزایش 6برابری مراکز واکسیناسیون در تبریز 

در آذربایجان‌شرقی هم شهروندان گلایه مشابهی شبیه مازندران دارند و معتقدند روند تزریق واکسن برای جمعیت 70هزار نفری بالای 80سال کند پیش می‌رود. تا حدود 5روز پس از شروع واکسیناسیون، فقط 15درصد از افراد بالای 80سال واجد شرایط واکسینه شدند؛ درحالی‌که به‌گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تبریز این میزان تا نیمه اردیبهشت به 40درصد رسید.

تا روز چهارشنبه 15اردیبهشت فقط در 3مرکز در تبریز و در بقیه شهرها هم در مراکز بهداشت اصلی شهرستان واکسیناسیون انجام می‌شد، اما مشکل اصلی برای شهروندان واجد شرایط در تبریز پیش آمد.«احمد ساعدی» از شهروندان تبریزی که با تماس تلفنی کارشناسان بهداشت برای تزریق واکسن پدرش دعوت شده است،  می‌گوید: «روز و ساعت مشخصی برایمان اعلام کردند تا در مرکز بهداشت سابق تبریز در خیابان منبع باشیم، اما ما در شهر باسمنج زندگی می‌کنیم که با تبریز فاصله دارد و طی این مسیر طولانی برای یک فرد 85ساله مشکل است.»نکته دیگری که ساعدی اشاره می‌کند بی‌نظمی در ارسال پیامک است. او می‌گوید: «علاوه بر پدرم چند نفر دیگر در فامیل بالای 80سال هستند که برای آنها پیامکی نیامده است.»

رئیس مرکز بهداشت تبریز هم با بیان اینکه قرار است از اواسط هفته آینده واکسیناسیون افراد 70ساله آغاز شود، می‌گوید: «با توجه به ضرورت تسریع واکسیناسیون از روز پنجشنبه، مراکزی که برای این کار درنظر گرفته شده بود در تبریز از 3مرکز به 18مرکز رسیده است.»به‌گفته «احمد مردی» ساکنان شهرهای سردرود، باسمنج و خسروشاه هم دیگر نیازی به مرکز شهرستان ندارند و در همان شهر محل سکونت خود و با مراجعه به مرکز بهداشت می‌توانند واکسن دریافت کنند.


افزایش روند واکسیناسیون در قم

روند واکسیناسیون در قم اما سریع‌تر است و پس از راه‌اندازی سومین مرکز، تزریق واکسن هم سرعت بیشتری گرفته. «محمدرضا قدیر» رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه تا 16اردیبهشت 18هزار و 232دوز واکسن به گروه‌های هدف تزریق شده است به همشهری می‌گوید: «49هزار دوز واکسن وارد قم شده است.

هم‌اکنون 3مرکز واکسیناسیون در شهر قم فعال است و پیگیر ایجاد 2مرکز بزرگ دیگر هستیم.»معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با بیان اینکه 12هزار سالمند در قم زندگی می‌کنند و به بیش از 3هزار نفر واکسن تزریق شده است به همشهری می‌گوید: «هم‌اکنون مشغول واکسیناسیون سالمندان بالای 70ساله در مراکز روستایی هستیم و واکسیناسیون افراد بالای 75سال در شهر قم از هفته آینده آغاز می‌شود.»

«سیامک محبی» می‌افزاید: «تعداد واکسن‌های موجود از تعداد نیاز گروه‌های مخاطب بیشتر است و ما خودمان را آماده می‌کنیم روزانه به 4تا 5هزار نفر واکسن تزریق کنیم.» به‌گفته رئیس مرکز بهداشت قم هم از میان بیش از 18هزار نفر که واکسن را دریافت کرده‌اند هیچ‌گونه عارضه حاد و وخیم گزارش نشده و با توجه به اطلاعاتی که در دسترس است واکسن‌های وارداتی و تولیدشده قابلیت اثربخشی دارند. کادر بهداشتی قم هم انگیزه و شوق زیادی برای مقاوم‌سازی بدن افراد جامعه دارند. یکی از این افراد که در مرکز شماره 3مشغول تزریق واکسن به سالمندان است به همشهری می‌گوید: «روزهای خوبی در انتظار ماست، اما بعضی نسبت به اثربخشی واکسیناسیون تردید دارند.»


مشکل تماس تلفنی با سالمندان در کرمانشاه 

در کرمانشاه هم مانند استان‌های دیگر واکسیناسیون علیه ویروس کرونا تا امروز با استقبال خوبی همراه بوده است. یکی از سالمندان که از طریق تلفن برای مراجعه به این مرکز فراخوانده شده است به همشهری می‌گوید: «برای تزریق واکسن با منزل تماس گرفتند و خوشبختانه بدون اینکه ازدحام زیادی باشد، تزریق را انجام دادم.» 

رئیس مرکز بهداشت کرمانشاه از افراد ۸۰ سال به بالا درخواست می‌کند برای تزریق واکسن مراجعه کنند و می‌گوید: «با توجه به پاسخگو نبودن برخی تلفن‌ها یا اشتباه بودن شماره‌ها، ارتباط با تعدادی از این سالمندان امکان‌پذیر نشده است. افراد ۸۰ سال به بالا تا روز دوشنبه فرصت دارند به مراکز منتخب واکسیناسیون مراجعه کنند.»به‌گفته «ابراهیم شکیبا» تاکنون ۴۱ هزار دوز واکسن وارد استان شده که ۳۱ هزار دوز تزریق شده و ۱۰ هزار دوز دیگر در حال تزریق است.


ازدحام جمعیت در گیلان 

درحالی‌که در کشور واکسیناسیون گروه‌های هدف به‌صورت قطره چکانی و نوبت‌بندی انجام می‌شود، تجمع مردم در مراکز واکسیناسیون گیلان موجب شده است که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی در این‌باره هشدار دهند. براساس آمار، کل جمعیت بالای 80سال گیلان حدوداً 55هزار نفر است.«قاسم جان‌بابایی» یکی از شهروندان رشت با بیان اینکه برای پدر و مادر ۸۰ ساله‌اش پیامک آمده است  می‌گوید:

«برخی که سن والدین‌شان کمتر است به مراکز واکسیناسیون مراجعه می‌کنند. نگرانی آنها قابل درک است، اما بهتر است طبق نوبت‌بندی عمل کنیم.» «آبتین حیدرزاده» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با بیان اینکه 15هزار سالمند در گیلان واکسینه شده‌اند به همشهری می‌گوید: «افراد بالای 80سال می‌توانند با همراه داشتن کارت ملی به سالن ملوان واقع در میدان نیروی دریایی رشت مراجعه کنند.»


زمانبندی واکسیناسیون

جمعیت هدف فاز دوم واکسیناسیون علیه کرونا حدود ۱۲ میلیون نفر را در بر می‌گیرند. طبق زمانبندی قرار است تا پایان مرداد گروه‌های سنی بالای 60سال به‌ترتیب اولویت واکسن دریافت کنند. همچنین تا پایان تیر افراد ۱۶ تا ۶۴ سال که دارای بیماری‌های زمینه ای هستند، واکسینه خواهند شد.

حال خوب روستاییان در هرمزگان

در هرمزگان بنابر اعلام سخنگوی ستاد کرونا، تا امروز بیش از 5هزار نفر از جمعیت هدف 20هزار نفری سالمند هرمزگان واکسینه شده‌اند و استقبال سالمندان بالای 80سال خوب بوده است.

«فاطمه نوروزیان» با اشاره به وضعیت واکسیناسیون در روستاها به همشهری می‌گوید: «در روستاها به‌دلیل فعالیت خانه‌های بهداشت، آمار دقیق‌تری از جمعیت سالمندان وجود دارد و واکسیناسیون آنها با روند خوبی در حال انجام است.» به‌گفته وی، ممکن است هنوز عده‌ کمی به‌دلیل ترس از تزریق مراجعه نکرده‌ باشند، اما در مقابل بسیاری از افراد بدون فراخوان به مراکز واکسینه آمده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha