پژوهشگران فیزیک پزشکی کشورمان موفق شدند با تابش امواج فراصوت، تومور سینه را در حیوان آزمایشگاهی تا ۸۰ درصد کنترل کنند.

سلامت نیوز : پژوهشگران فیزیک پزشکی کشورمان موفق شدند با تابش امواج فراصوت، تومور سینه را در حیوان آزمایشگاهی تا ۸۰ درصد کنترل کنند.دکتر امیرهوشنگ براتی، با بیان این مطلب در گفت وگو با خراسان اظهار داشت: این پژوهش با هدف درمان تومورها به روش سونودینامیکی در دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است.این محقق افزود: در روش سونودینامیکی از داروهای حساس کننده و امواج فراصوتی برای درمان سرطان به شکل دینامیکی و یا در اصطلاح حرکتی استفاده می کنند. این داروهای حساس کننده در تومورها و غده های سرطانی بیشتر از بافت های طبیعی متمرکز می شوند. هنگامی هم که میزان آن ها در تومور افزایش می یابد، تومور تحت تابش امواج فراصوت قرار می گیرد و موجب ایجاد پدیده ای به نام حفره سازی در تومور می شود. در این پدیده حباب های ریزی درون بافت تشکیل می شود. هنگامی که این حباب ها می ترکد، دارو تجزیه می شود. این دکترای فیزیک پزشکی ادامه داد: در این پژوهش، امواج فراصوتی با ۲ فرکانس در ناحیه کیلوهرتز و مگاهرتز به موضع تابانده شد که امواج مگاهرتز به مولکول های محیط که تحت تابش قرار گرفته بودند، واکنش بیشتری نشان دادند.

به طور کلی، امواج فراصوتی می تواند عامل تولید ۲ پدیده باشد یکی پدیده گرمایی که در بدن اثرات گرمایی دارد و یکی هم پدیده حفره سازی که اگر امواج فراصوت در این شیوه در ناحیه کیلوهرتز باشد در پدیده حفره سازی افزایش خواهد یافت.حال پس از افزایش پدیده حفره سازی، دارو که تحت فرآیندهای خاص تزریق می شود، می تواند رشد تومور را تا ۸۰ درصد کاهش دهد.

براتی اضافه کرد: تابش امواج فراصوت در ۳ نوبت ۱۲، ۲۴ و ۳۶ ساعته صورت گرفت و زمان تابش دهی در هر بار ۱۰ دقیقه بود.وی گفت: مطالعه و پژوهش درباره درمان تومور به روش سونودینامیکی تنها در کشور ژاپن و چین انجام شده است.

براتی اضافه کرد: تا به حال ۵ مقاله از این پژوهش در ژورنال های معتبر ISI منتشر شده و با توجه به نتایج کسب شده از این پژوهش می توان از آن در درمان دیگر سرطان ها بهره گرفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha