سه‌شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۱
کد خبر: 32166
سلامت نیوز : دکتر حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت تعداد پزشکانی که از رفاه و درآمد بالایی برخوردارند را کمتر از ۴ درصد جامعه پزشکی کشور می داند.
گزارشهای سازمان نظام پزشکی کشور به عنوان مرجع ثبت اطلاعات پزشکان عمومی، نشان می دهد که 12 هزار پزشک عمومی در کشور بیکار هستند و یا اینکه در شغلهای غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول فعالیتند.
دکتر مسعود مسلمی فرد، نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی کشور با انتقاد از بی‌عدالتی و تبعیض در نظام پرداخت حقوق و دستمزد پزشکان عمومی، معتقد است که پزشکان عمومی از تبعیضهای فاحش در قراردادهای بیمه ‌ای و استخدامی رنج می برند.
وی با بیان اینکه تنها نیم تا یک درصد جامعه پزشکی از درآمدهای متعارف برخوردارند، می گوید: سه‌ چهارم اعضای جامعه پزشکی کشور را پزشکان عمومی با درآمد اندک تشکیل می‌دهند.
مسلمی فرد، مهمترین و اساسی‌ترین مشکل فعلی جامعه پزشکی را فقدان جایگاه مشخص پزشکان عمومی در نظام سلامت کشور می داند و می افزاید: با وجود اینکه پزشکان عمومی در سطح اول مواجهه با بیماران و بیماریها قرار دارند و خدمات ارزشمندی را به جامعه ارایه می دهند اما تبعیضهای فاحش در پرداخت حقوق در بخش قراردادهای بیمه‌ای و بخش استخدام، کام آنها را تلخ کرده است.
 
سقف قرارداد برای درآمد پزشکان
به گزارش مهر این در حالی است که دکتر حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت تعداد پزشکانی که از رفاه و درآمد بالایی برخوردارند را کمتر از 4 درصد جامعه پزشکی کشور می داند و می گوید: برنامه منطقی سازی و مشخص کردن سقف درآمد پزشکان بزودی اجرایی می شود و به درآمدهای مازاد مالیات تعلق می گیرد. زیرا نمی توانیم بگوییم پزشکان هر چقدر که توانستند و خواستند درآمد کسب کنند.
از سوی دیگر، دکتر حسن هویدا معاون امور رفاهی و اجتماعی سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه سه‌ چهارم اعضای جامعه پزشکی کشور را پزشکان عمومی با درآمد اندک تشکیل می‌دهند، مهمترین و اساسی‌ترین مشکل فعلی جامعه پزشکی را فقدان جایگاه مشخص پزشکان عمومی در نظام سلامت کشور می داند و می گوید: وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی نظام سلامت هنوز هیچ برنامه و جایگاهی را برای پزشکان عمومی که در اولین سطح ارایه خدمات بهداشتی و درمانی باید قرار گیرند، در نظر نگرفته است.

وی با انتقاد از ایجاد محدودیتهای غیرقانونی در کار طبابت پزشکان عمومی می افزاید: نهادهای مختلف مانند وزارت بهداشت و برخی از انجمن‌های پزشکی با تنظیم برخی آیین‌نامه‌ها، بر خلاف قانون محدودیتهایی را در کار پزشکان عمومی ایجاد کرده‌اند که این موضوع وضعیت نامناسب اشتغال این افراد را تشدید کرده است.
هم اکنون پزشکانی هستند که درآمد ماهانه آنها بیش از صد میلیون است و در مقابل پزشکانی هستند که برای امرار معاش و تامین هزینه های زندگی، حاضر شده اند با کمتری درآمد و دستمزد نسبت به سایر همکاران شان در دور افتاده ترین مناطق کشور به هموطنان خود خدمت کنند. این تضاد آماری در کسب درآمدهای جامعه پزشکی کشور حکایت از این واقعیت دارد که جایگاه پزشکان آن طور که باید و شاید برای مسئولان و جامعه شناخته شده نیست.
منبع:سایت قانون

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha