سلامت نیوز : مدیر گروه تخصصی پیشگیری از بیماری های دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از 50 درصد از بیماران مبتلا به دیابت از بیماری خود اطلاعی ندارند.
به گزارش خبرنگار وب دا در مشهد،‌ دکتر محمد رضا جویا باتوجه به این که تغییر سبک زندگی، روشهای نامطلوب تغذیه ای و بی تحرکی در جوامع شهری موجب افزایش بیماری دیابت شده است اظهار داشت: نیمی از بیماران دیابتی در جامعه ما از بیماری خود اطلاع ندارند و نیمی از افراد شناسایی شده نیز به طور مناسب تحت درمان قرار نمی گیرند و دچار عوارض این بیماری می شوند.
وی قطع اندام ها، نابینایی، دیالیز و پیوند كلیه را از عوارض و تبعات دیابت عنوان كرد و گفت: دیابت عامل 25 درصد موارد نارسایی مزمن كلیه بوده که نیاز به دیالیز و پیوند شناخته شده است و مهمترین و بیشترین عامل قطع پا پس از حوادث رانندگی و (تروما) می باشد.
مدیر گروه تخصصی پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: دیابت به دو نوع 1 و 2 تقسیم می شود كه دیابت نوع یك به صورت ژنتیكی و در خردسالی بروز می كند ولی دیابت نوع 2 كه اغلب از این نوع هستند با افزایش سن، چاقی و رژیم غذایی نامناسب ایجاد می شود.
دکتر محمد رضا جویا با اشاره به اینکه طرح پیشگیری و غربالگری دیابت از سال گذشته در شهر مقدس مشهد آغاز شده است گفت : هم اكنون دانشگاه علوم پزشكی مشهد ازنظر اقدامات غربالگری و شناسایی بیماری دیابت رتبه نخست كشور را داراست .
وی گفت : غربالگری افراد به صورتی است كه اگر میزان قند افراد بین 70 تا 100 باشد، طبیعی است و اگر بین 100 تا 125 باشد در معرض خطر است و سال بعد نیز باید مجدد مورد آزمایش قرار بگیرند. مدیر گروه تخصصی پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه افرادی را كه میزان قند خونشان بیش از 125 باشد، مبتلا به بیماری دیابت عنوان كرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha