دوشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۹
کد خبر: 33354
سلامت نیوز: كلینیك كاهش وزن بیمارستان سینا تهران با انجام بررسی های متعدد، عوارض چاقی را تشریح كرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از بیمارستان سینا تهران، دیابت، فشار خون بالا، اختلالات چربی خون، بیماری های قلبی، بیماری عروق كرونر، نارسایی قلبی، فیبریلاسیون بطنی، بیماری عروقی مغز، آسم و بیماری های دستگاه گوارش از جمله عوارض چاقی است.

بر اساس این گزارش، برگشت غذا از معده به مری، بیماری كبد چرب، استئو آرتریت و سرطان از دیگر عوارض چاقی به شمار می رود.

**دیابت
بررسی های كلینیك كاهش وزن بیمارستان سینا نشان داده است كه ارتباط قوی و ثابت شده بین چاقی و دیابت نوع دو در زنان و مردان وجود دارد.

**فشار خون بالا
به نقل از این گزارش، بیماری فشار خون بالا با چاقی در ارتباط است و شیوع فشار خون بالا در افراد چاق بین 44 تا 52 درصد گزارش شده است.
بررسی ها ثابت كرده است كه افزایش وزن، باعث افزایش خطر ایجاد بیماری فشار خون بالا و شدیدتر شدن آن می شود.

**اختلالات چربی خون
بنا به این گزارش، اختلالات چربی خون شامل افزایش سطح كلسترول، تری گلیسرید و كاهش سطح كلسترول مفید است.

**بیماری های قلبی
این گزارش حاكیست علاوه برنقش چاقی در افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی، ارتباط بین چاقی و افزایش خطر بیماری عروق كرونر، نارسایی قلبی و آریتمی ها شامل فیبریلاسیون بطنی و دهلیزی ثابت شده است.
ارتباط بین چاقی و نارسایی قلبی، یك ارتباط پیچیده است و برخی مطالعات نشان می دهد كه خطر پیشرفت بیماری های قلبی به سمت نارسایی قلبی در افراد چاق دو برابر افراد با وزن طبیعی است.
در شمار زیادی از مطالعات، فعالیت غیر طبیعی انقباض بطن ها برای خونرسانی به همه بدن، در افراد چاق به اثبات رسیده است.

**آسم
شیوع آسم در افراد مبتلا به اضافه وزن، رو به افزایش است و 75 درصد افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی به علت حمله آسم به بخش های اورژانس مراجعه می كنند و كاهش وزن بطور مشخصی باعث كاهش شدت علایم ناشی از آسم می شود.

**برگشت غذا از معده به مری
برگشت غذا از معده به مری از اختلالات شایعی است كه ایجاد آن در اثر چاقی، ثابت شده است و برخی مطالعات افزایش شیوع تدریجی این مشكل را همزمان با افزایش شاخص توده بدن نشان داده است حتی برخی مطالعات ارتباط مشخصی بین چاقی و ایجاد التهابات در مری(ازوفاژیت) و آدنو كارسینوم(نوعی سرطان در مری) را ثابت كرده است.

**سنگ های صفراوی
چاقی بر ایجاد سنگ صفراوی تاثیر مستقیم دارد و یكی از عوامل خطر ایجاد این بیماری محسوب می شود. خطر ایجاد سنگ های صفراوی در افراد چاق، هفت برابر افراد با وزن طبیعی است و كاهش وزن ناگهانی نیز خود از عوامل خطر ایجاد سنگ های صفراوی است.

**كبد چرب
در كشورهای توسعه یافته، شیوع كبد چرب رو به افزایش است و این بیماری از شایع ترین علل ایجاد سیروز كبدی می باشد و سندرم متابولیك كه چاقی از عوامل مركزی آن است، بیشترین تاثیر را در ایجاد آن دارد.
بیماران مبتلا به كبد چرب، به طور چشمگیری به كاهش وزن پاسخ می دهند و 55 درصد كاهش وزن سبب بهبود چشمگیر و حتی بهبود كامل عملكرد كبدی در این افراد می شود.

**استئوآرتریت
افزایش واضحی در شیوع استئو آرتریت در اثر چاقی وجود دارد و ایجاد آرتروز در زانو و قوزك پا در اثر چاقی، بیشتر از سایر قسمت ها است. ثابت شده است كه نه تنها چاقی اثر مستقیم بر ایجاد استئوآرتریت دارد بلكه كاهش وزن اثر چشمگیری بر بهبود علایم ناشی از آرتروز دارد.

**سرطان
گروه تحقیقات سازمان بهداشت جهانی در رابطه با ارتباط چاقی و سرطان های مختلف تخمین زده است كه حدود 4/1 تا 3/1 سرطان های سینه، روده بزرگ، رحم، كلیه و مری با چاقی و اضافه وزن ارتباط مستقیم دارند.

منبع:ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha