دوشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۱
کد خبر: 34638
سلامت نیوز: تا به حال شده كه در پذیرش تعریف و تمجید دیگران از خودتان با مشكل روبه‌رو شوید؟ در درون خود احساس خلأ و پوچی كنید؟ دچار نوعی هراس اجتماعی شوید و از رفتن در میان جمع بترسید؟ یا خودتان را مورد انتقاد و سرزنش قرار دهید؟ اگر به یكی از این حالت‌ها دچار شده‌اید، بدانید كه اعتماد به نفس شما بسیار پایین است و اینكه خود را باور ندارید.

اعتماد به نفس یك ضرورت حیاتی و مطلق برای هر فرد است كه از اعتقاد و باوری كه فرد نسبت به خود دارد نشان می‌گیرد و به بیان دیگر اعتماد به نفس، قبول داشتن و تكیه بر توانایی و استعدادهاست. برخلاف تصور عامه اعتماد به نفس در درون هر فرد تولید می‌شود نه از محیط جهان خارج. روان‌شناسان برای افزایش و تقویت اعتماد به نفس راهكارهایی را پیشنهاد داده‌اند كه در زیر آنها را بیان می‌كنیم:

1 – عشق‌ورزی به خود: مهم‌ترین شرط تحقق اعتماد به نفس خودشیفتگی و عشق‌ورزی به خود است به عبارتی دیگر بدبینی و داشتن تصویر منفی از خود مهم‌ترین مانع از عشق‌ورزی به خود است. البته باید توجه داشت كه خودشیفتگی در اینجا به معنی خودپرستی نیست. چون‌كه فرد خودپرست تنها به خود و نیازهایش اهمیت می‌دهد و ارزشی برای دیگران قایل نیست اما فرد خودشیفته هم به خود و هم به دیگران عشق می‌ورزد.

2 – تفكر مثبت: هیچ‌چیز به اندازه تكرار، تلقین و به كار بردن عبارت‌های مثبت و تاكیدی نمی‌تواند ضمیر ناخودآگاه فرد را تحت‌تاثیر قرار دهد. سعی كنید عبارات تاكیدی كه دارای انرژی زیادی هستند را به كار ببرید، به عنوان مثال با خود تكرار كنید: «اعتماد به نفس من عالی است».

3 – مراقبت از سلامتی: فكر سالم در بدن سالم است. مراقب بدن خود باشید و از آن به خوبی نگهداری كنید. رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و از پرخوری، كم‌خوری، سریع غذا خوردن، كم‌خوابی و پرخوابی بپرهیزید.

4 – توجه به ظاهر خود: افرادی كه به وضعیت ظاهری خود می‌رسند و لباس‌های مرتب و مناسب بر تن می‌كنند، احساس شایستگی نسبت به خود دارند. فردی كه حس شایستگی ندارد، اهمیتی هم به آراستگی ظاهر خود نمی‌دهد. به خاطر داشته باشید كه شما خیلی زود می‌توانید یك منبع جاذبه باشید اگر ظاهر مثبت و برازنده‌ای داشته باشند.

5 – تبسم: اولین نماد درونی اعتماد به نفس، رضایت خاطر است. افراد دارای اعتماد به نفس بالا، با لبخند می‌توانند رضایت خاطر درونی خود را نشان دهند.

6 – تنفس عمیق: هنگامی‌كه شما دم یا بازدم عمیقی دارید، اكسیژن بیشتری به مغز خود می‌رسانید كه این باعث كارایی بیشتر مغز به همراه تدبیر و خلاقیت می‌شود. تجربه ثابت كرده كه افراد افسرده، كم‌روحیه و فاقد اعتماد به نفس، تنفس سطحی دارند.

7 – ورزش: به‌ دست آوردن اعتماد به نفس نیازمند تسلط بر خود است و یكی از ضروریات تسلط بر جسم از طریق ورزش‌های جسمانی است. اغلب ورزش‌های جسمی با كاهش انرژی مقابله می‌كند و كاهش انرژی منجر به ضعف روحی می‌شود.

8 – راسخ بودن: فردی كه از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است، نیازی به تایید نظر دیگران ندارد. كسانی‌كه می‌خواهند همه از آنها راضی باشند، درواقع از خود رضایت ندارند، بنابراین آن را در بیرون از خود می‌جویند.

9 – تشویق خود: هر وقت كار خوبی انجام دادید، خود را مورد تشویق و تحسین قرار دهید و به خود آفرین بگویید. حتی اگر این كار، پختن غذا یا شستن ماشین‌تان باشد.

10 – مطالعه كتاب: یكی دیگر از راه‌های تقویت اعتماد به نفس، مطالعه كتاب‌های سودمند و الهام‌بخش است؛ چراكه احساس معاشرت با افراد موفق را القا می‌كند. وقتی با افراد موفق نشست و برخواست می‌كنید، در حقیقت اعتماد به نفس در شما به‌وجود می‌آید.

11 – احترام به خود: افرادی كه از اعتماد به نفس كافی برخوردار نیستند، محتاج مورد احترام قرار گرفتن از طرف دیگران هستند، حال آنكه افراد خودباور به خودشان احترام می‌گذارند. حرمت به خود، موجب جلب احترام دیگران می‌شود.

12 – توكل به خدا: از آنجا كه توكل به خدا می‌تواند بسیاری از ترس‌ها را نابود كند، بنابراین در جهت افزایش اعتماد به نفس مثمرثمر خواهد بود. هر چقدر ارتباط با خدا محدودتر باشد، ترس و اضطراب بیشتری بر شما چهره می‌شود. ارتباط با خدا به شما نیرو و توان می‌دهد.

هر روز حداقل 15 دقیقه را به تجسم شرایطی كه در آن دارای حس اعتماد به نفس هستید، اختصاص دهید و به آن فكر كنید؛ چراكه در مورد هر چیزی كه فرد به آن بیندیشد، ذهنیتش جذب می‌شود و پس از مدتی این احساس برای شما به شكل یك عادت در می‌آید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha