سلامت نیوز: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: پوکی استخوان، بعد از بیماریهای قلبی- عروقی، سرطان، بیماریهای روحی روانی و حوادث مهمترین عامل مرگ و میر در کشور است.

به گزارش ایسنا، دکتر کوشا همزمان با روز جهانی پوکی استخوان در جمع رابطین بهداشتی شهرستان تبریز با بیان که پوکی استخوان از جمله بیماری‌های رایج در قشر زنان است، گفت: مهمترین عارضه این بیماری شکستگی استخوانهای بدن است.

دکتر کوشا با بیان اینکه راهکارهای عملی برای کاهش ابتلا به پوکی استخوان در استان وجود دارد، اظهارکرد: متاسفانه به نحو شایسته‌ای از این راهکارها استفاده نمی‌شود. در واقع راهکارهای عملی برای کاهش ابتلا به پوکی استخوان در استان مغفول مانده است.

وی، ورزش، استفاده از موادغذایی سرشار از کلسیم مانند لبنیات و استفاده از نور آفتاب را بهترین راهکارهای عملی برای کاهش آمار ابتلا به پوکی استخوان برشمرد و یادآور شد: استفاده مناسب از این راهکارها با استفاده از پتانسیل مشاوران بهداشت در محلات می‌تواند نتیجه مطلوبی در کاهش این آمار داشته باشد.

دکتر کوشا دریافت روزانه1000 تا1200 میلی‌گرم کلسیم برای بزرگسالان را از لزومات غذایی این سنین عنوان کرد و افزود: مصرف کم شیر به عنوان یکی از موادغذایی غنی از کلسیم از علل دریافت ناکافی کلسیم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه ویتامین D با کمک به جذب کلسیم در استخوانها، برای استحكام استخوانها ضروری است، گفت: کمبود طولانی مدت ویتامین D منجر به کاهش جذب کلسیم شده و خطر پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

او با بیان اینکه فعالیت بدنی و ورزش باعث استحكام استخوان‌ها در هر سنینی می‌شود، گفت: عدم تحرك و استراحت زیاد باعث تحلیل استخوان‌ها و پوكی آن می‌شود و دردهای استخوانی را بیشتر می‌كند.

او ادامه داد: فعالیت بدنی روزانه با افزایش جذب کلسیم به سلامت بدن انسان به ویژه استخوان‌ها کمک زیادی می‌کند.

دکتر کوشا بهترین، مفیدترین و بی‌خرج‌ترین ورزش برای انسان‌های بالغ و به ویژه افراد مسن را پیاده‌روی عنوان کرد و افزود: ورزش در سنین بلوغ و حتی در سنین بالا نقش زیادی در رسوب کلسیم در استخوانها دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha