سلامت نیوز: شایع‌ترین مشكل سالمندان بیماری یبوست است و با نوشیدن مایعات و مصرف میوه‌جات به صورت خام یا پخته می توان از آن پیشگیری کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد با بیان این مطلب تاكید كرد: با توجه به تغییرات جسمی دوران سالمندی كه زمینه‌ساز بسیاری از مشكلات تغذیه‌ای است، سالمندان باید همیشه توصیه‌های بهداشتی را در روند تغذیه‌ای خود به یاد داشته باشند.

دكتر حسن مظفری كاهش ظرفیت اندام‌ها و نسوج بدن به خصوص در دستگاه گوارش را از تغییرات دوره سالمندی ذكر كرد و گفت:‌ در این دوران كاهش كارآیی دستگاه گوارش، كاهش هضم و جذب غذا و اختلالات خاصی مثل یبوست و بعضاً سایر بیماری‌های دستگاه گوارشی، بیشتر نمود پیدا می‌كند.

وی وجود بیماری‌های مزمن كه نیاز به محدودیت غذایی‌ دارد، كاهش اشتها،‌ تغییر در احساس بویایی، ‌چشایی و بینایی،‌ ایجاد مشكلات دهان و دندان، كاهش ترشحات و بزاق دهان، ‌كاهش تحرك بدنی‌ و بروز تداخل دارو و غذا را از مشكلاتی عنوان كرد كه روند تغذیه‌ای را در این دوره از زندگی تحت تاثیر قرار می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد با اشاره به این كه یك سری عوامل اجتماعی و روانی نیز در دوران سالمندی تغذیه شخص را تحت تاثیر قرار می‌دهد، گفت: بعضاً سالمندان به دلیل از دست دادن اطرافیان، دچار ‌احساس تنهایی و افسردگی می‌‌شوند و تمایل‌شان به غذا كاهش می‌یابد و گاهی نیز به دنبال شكل‌گیری انزوا طلبی و گوشه‌گیری، علاقه این افراد به پخت غذا نیز كاهش می‌یابد.

این متخصص علوم تغذیه لزوم استفاده از چاشنی در غذای افراد سالمند، ‌غذای خوش رنگ و تزیین شده را برای افزایش اشتهای این افراد یادآور شد و توصیه كرد: سالمندان ‌باید با كاهش حجم وعده‌های غذایی، تعداد این وعده‌ها را به 6 وعده غذایی در طول روز افزایش دهند.

وی استفاده از غذاهایی که هضم آن آسان است،‌ اجتناب از مصرف مواد غذایی سرخ شده، تغذیه در محیط آرام و بدون استرس،‌ مصرف مكمل‌های غذایی همچون ویتامین B12، ‌اسید فولیك ‌و آهن را از جمله موارد قابل توجه در این دوران عنوان كرد.

عضو هیات علمی داشگاه علوم پزشكی یزد در ادامه یكی از مشكلات شایع در دوره سالمندی را بیماری یبوست مزمن دانست و اذعان داشت: این مشكل در اثر عدم تحرك و استفاده از برخی داروها بروز می‌كند، لذا توصیه می‌شود به منظور رفع این مشكل سالمندان از مصرف میوه و سبزیجات تازه و خام غافل نشوند و همچنین مصرف میوه‌های كمپوت شده و نان‌های سبوس‌دار، ‌نوشیدن آب به میزان كافی، ‌مصرف معمول داروهای ملین و مسهل (ادرار آور)، خشكبار نظیر آلو و انجیز، ‌افزایش فعالیت بدنی روزانه و استراحت به حد كافی را در برنامه زندگی خود قرار دهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha