سه‌شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۰ - ۱۷:۵۶
کد خبر: 36047
سلامت نیوز: یک متخصص مغز و اعصاب گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر سن ابتلا به دیسک کمر پایین آمده و این بیماری در جوانان شیوع بیشتری پیدا کرده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دكتر رضا ابوسعیدی مهمترین علل شیوع دیسک کمر را مربوط به وضعیت نشستن و بلند کردن اجسام سنگین از زمین بدون آمادگی بیان كرد و افزود: مردم در ابتدا روی بیماری دیسک کمر بسیار حساس هستند و این سوال برای آنها مطرح است که آیا نیاز به عمل جراحی دارند یا خیر؟

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: اکثر موارد بیرون زدگی دیسک کمر(هرنی) با انجام فیزیوتراپی، آموزش و ورزش درمان می شوند و تنها تعدادی از آنها نیاز به عمل جراحی دارند. اما از آنجا که افراد بدون آگاهی از این مطلب دست به مداوای سنتی می زنند مشکلات آنها نه تنها برطرف نخواهد شد بلکه بیشتر هم می شود.

دكتر ابوسعیدی تصریح کرد: عمده انرژی ما صرف همین موضوع و قانع کردن بیماران برای رعایت نکات ضروری صرف می شود و اگر عمل در زمان مناسب صورت نگیرد ممکن است تبعات جبران ناپذیری سلامت وی را تهدید کند.

وی اضافه کرد: دو دلیل اساسی که منجر به نتیجه نگرفتن افراد از عمل جراحی می شود عبارتند از اول اینکه مردم سعی می کنند درمانهای غیر جراحی را امتحان کنند ( ماساژهای غیراصولی که موجب تشدید بیماری آنها و آسیب رسیدن به سیستم عصبی آنها می شود) و دوم اینکه بعد از انجام عمل جراحی دوباره به شیوه قبلی زندگی خود برمی گردند و توجهی به دستورات پزشک خود ندارند.

این متخصص مغز و اعصاب خاطر نشان کرد: بیمار وقتی که درد کمر در ناحیه تحتانی داشته باشد و یا استراحت 4تا6 هفته برای او جواب ندهد با نظر پزشک جراح، عمل شده و این عمل به میزان زیادی باعث بهبودی وی و از طرفی کاهش خطر آسیب نخاعی می شود.

دکتر ابوسعیدی یادآوری کرد: همان طور که ذکر شد بیمار بعد از عمل نیز باید دستورات پزشک را رعایت کند چرا که در غیر این صورت باعث آسیب رسیدن به نخاع شده و برای بیمار بسیار خطرساز خواهدبود.

وی اظهار داشت: اگر به نخاع فرد آسیب وارد شود احتمال ترمیم آن بسیار کم بوده و ممکن است فرد دچار ناتوانی در راه رفتن و بی اختیاری ادرار و مدفوع شود.

این متخصص مغز و اعصاب تذکر داد: بیماران باید توجه داشته باشند در حال حاضر درمان دارویی قطعی برای هرنی دیسک کمر وجود ندارد و داروهای موجود صرفا مسکن و ضد التهاب هستند.

دکتر ابوسعیدی تصریح کرد: بهترین درمان دیسک کمر در مراحل اولیه، کاهش وزن، پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین، اصلاح وضعیت نشستن ، پرهیز از خم و راست شدن مکرر و انجام ورزشهایی است که منجر به تقویت عضلات شکم و کمر می شوند.

وی در ادامه گفت: در ناحیه کمر 5 دیسک وجود دارد که ممکن است به یک یا چند تای آنها آسیب وارد شود.

دکتر ابوسعیدی گفت: مشکلات دیسک کمر می تواند منشاء ارثی داشته باشد اما این مورد به ندرت دیده می شود.

این متخصص جراحی اضافه کرد: بیماری دیسک کمر در سنین 40تا 60سال بروز می کند ولی متاسفانه در سالهای اخیر در قشر زیر 30سال و بیشتر در میان پسرهایی که در باشگاههای ورزشی وزنه های سنگین را جابجا می کنند یا بر اثر پرش از ارتفاعات شیوع بیشتری پیدا کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha