سلامت نیوز : یک متخصص و جراح پیوند عضو گفت: زنانی که بعد از پیوند عضو، باردار می‌شوند با خطرات زیادی مواجهند که یکی از آنها به دنیا آوردن فرزند ناقص‌الخلقه و دیگری پس زدن عضو پیوندی تا ۲ سال پس از بارداری است.
 
رضا لفتطوی در گفت‌وگو با فارس در مورد میزان ریسک بارداری زنانی که پیوند عضو مانند کلیه، قلب یا غیره داشته توضیح داد: امکان بارداری بعداز پیوند عضو وجود دارد ولی فرد باید همیشه قبل و بعد از بارداری تحت نظر متخصص زنان بوده و با متخصص پیوند عضو، مشورت کند.

رئیس بخش پیوند دانشگاه ایالتی نیویورک اذعان داشت:‌ افرادی که عضو پیوندی دارند معمولا در معرض خطر بیشتری نسبت به فرد عادی هستند، این افراد به دلیل مصرف داروهای ضد ایمنی ممکن است بچه‌های ناقص‌الخلقه و یا با وزن کم به دنیا بیاورند، یا حتی در رشد جنین اختلالاتی به وجود بیاید و حتی جنین سقط شود.

لفتطوی در پاسخ به اینکه از آنجایی که مصرف دارو اثرات سوئی روی جنین دارد آیا این قبیل افراد در هنگام بارداری هم می‌توانند دارو مصرف کنند گفت: داروها در دوران بارداری باید عوض شود و مطلقاً ‌داروهای قبلی نباید مصرف شود و طبق نظرسنجی که در آمریکا صورت گرفته پزشکان توصیه می‌کنند مادرانی که عضو پیوندی دارند حداقل تا یکی دو سال اول پس از پیوند باردار نشوند.

متخصص و جراح پیوند عضو در ادامه همچنین با اشاره به اینکه حتی خانم‌های سالمی که داوطلبانه کلیه اهدا می‌کنند دارای بارداری تحت ریسک هستند و احتمال عوارض زیاد نسبت به یک فرد سالم را دارند افزود: فشار خون و اکلامسی در این دسته از افراد بیشتر دیده شده و یا انسداد در کلیه و تغییر در عملکرد کلیه از عوارض بارداری در این افراد است.

وی در مورد مراقبت‌های ویژه زنان باردار عضو پیوندی تصریح کرد: در ابتدا باید داروهایی که به صورت شایع استفاده می‌شود را متوقف کرد و داروهای دیگر را جایگزین کرد. همینطور خطر پس زدن (Rejection) عضو پیوندی در حین بارداری تا ۲ سال بعد از بارداری وجود دارد و این افراد باید آزمایشات مخصوص بدهند. از این‌رو پیشنهاد می‌شود که این زنان سرپرستی فرزند را بر عهده گرفته و یا حاملگی خارج از رحم داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha