سلامت نیوز: مدیر گروه طب فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بیماری‌هایی مانند ضایعات نخاعی، سکته‌های مغزی، میوپاتی و نوروپاتی وجود دارند که فرد را دچار معلولیت می‌کنند و یکی از مهمترین عوارضی که این بیماران با آن درگیر می‌شوند احساس یأس، ناامیدی، بیهودگی و پوچی است.

سید منصور رایگانی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت:‌ برای پیشگیری از بروز یا تقویت بیماری بدنی باید ساختار روحی و روانی فرد مناسب باشد. این موضوع می‌تواند در نحوه برخورد با عوارض بیماری‌های فیزیکی مؤثر باشد همچنین در کاهش شدت و درد بیماری‌ها، کوتاه شدن سیر بیماری و حتی بهبودی فرد، این ساختار یک اصل شناخته شده است.

وی با بیان اینکه در مورد بیماری‌های عصبی، اسکلتی و عضلانی این ارتباط قوی‌تر است افزود: با توجه به اینکه از عوامل مهم ناتوان کننده فرد در بیماری‌های اسکلتی و عضلانی، درد است که عوامل متفاوت و متنوعی در کاهش و بروز آن تأثیرگذار است، تقویت ساختار خصوصی فرد می‌تواند اثر زیادی روی کاهش و بهبود آن داشته باشد.
 
رایگانی یادآور شد: اگر برای بیماری که درد در آن وجود دارد بتوانیم علاوه بر درمان‌های معمولی اقدمات روان درمانی مناسب هم انجام دهیم تأثیر بسیار مثبت‌تری خواهیم دید چرا که مطالعات نشان می‌دهد اگر در درمان درد فقط اقدام به درمان فیزیکی و دارویی کنیم و جنبه‌های روانی فرد را در نظر نگیریم موفق نخواهیم شد.
 
وی ادامه داد: مؤثرترین روش درمان درد‌های مزمن استفاده از روش شناخت درمانی است و نه درمان‌های دارویی و فیزیکی تنها و حتی عمل جراحی.

این متخصص طب فیزیکی تصریح کرد: بیماری‌هایی مانند ضایعات نخاعی، سکته‌های مغزی، میوپاتی و نوروپاتی وجود دارند که فرد را دچار معلولیت می‌کنند و یکی از مهمترین عوارضی که این بیماران با آن درگیر می‌شوند احساس یأس، ناامیدی، بیهودگی و پوچی است که اگر زمینه روحی و روانی این افراد را تقویت نکنیم و با روش‌های خاص روانشناسی آنها را به جامعه برنگردانیم قطعاً در فعال‌سازی آنها در اجتماع موفق نخواهیم بود.

رایگانی گفت: به همین دلیل در ایران و در همه دنیا علاوه بر درمان دارویی و فیزیوتراپی، مشاوران روانشناسی بالینی، مشاوران اجتماعی و حتی روحانیون در تیم‌های توانبخشی تعریف شده‌اند چرا که گاهی اوقات کار به جایی می‌رسد که کار عملاً از دست درمان فیزیکی خارج می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha