دوشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۸
کد خبر: 36684
سلامت نیوز :متخصصان تغذیه همواره تاكید دارند كه بهترین منابع غذایی حاوی آنتی اكسیدان ها شامل میوه ها و سبزی های دارای فیبر خوراكی زیاد، غلات سبوس دار، مغزها و حبوبات، دانه ها و همچنین موادغذایی سرشار از پروتئین های ضدپیری هستند.

مصرف موادغذایی غنی از آنتی اكسیدان برای سلامت بدن، تقویت سیستم ایمنی و همچنین افزایش طول عمر و به تعویق انداختن فرآیند پیری ضروری است. اما نقش دقیق آنتی اكسیدان ها در بدن چیست؟

سایت اینترنتی كامن سنس در مقاله جدیدی در این باره می گوید: آنتی اكسیدان های موجود در غذاها در واقع تاثیر مولكول های رادیكال آزاد را در بدن كاهش می دهند. وقتی این مولكول ها در بدن فعال هستند، اعضای بدن سریع تر فرسوده می شوند و در نتیجه فرآیند پیری زودتر بروز می كند. بنابراین آنتی اكسیدانها موجب می شوند كه بدن جوان تر و شاداب تر بماند و در عین حال علائم پیری را كاهش می دهند. هر چند آنتی اكسیدان ها برای بدن مفید هستند اما همه انواع آنها نمی توانند تاثیر ضدپیری داشته باشند بلكه برخی از آنها نقش موثرتری در جوان تر ماندن دارند و با حفاظت از شما در برابر بسیاری از بیماری های دردناك و خطرناك در واقع عمرتان را طولانی تر می كنند.

بنابراین گزارش، مهمترین آنتی اكسیدان هایی كه خاصیت ضدپیری دارند شامل كاتنوئیدهای موجود در میوه ها و سبزی ها، ویتامین C همراه با «بیوفلاوونوئیدها»، ویتامین E در تركیب با «توكوفرول ها» و سلنیوم هستند كه یك آنتی اكسیدان مینرال است.

آكادمی ملی علوم آمریكا، انستیتو ملی سرطان و همچنین بسیاری دیگر از سازمانها و مراكز سلامتی توصیه می كنند كه مصرف روزانه حداقل پنج نوبت از غذاهای سرشار از آنتی اكسیدان كه مهمترین آنها میوه ها و سبزی ها هستند، ضروری است. بعلاوه مصرف این مواد غذایی را می توان به 9 نوبت در روز افزایش داد اما با این حال اكثر مردم فقط یك تا دو نوبت در روز از این خوردنی های مفید و سالم استفاده می كنند.

این مقاله می افزاید، مزایای كاتنوئیدها شامل محافظت از بدن در برابر عفونت ها و آسیب های ناشی از مولكول های رادیكال آزاد است. این آسیب ها در واقع بر اثر آلودگی، استعمال سیگار، نور زیاد خورشید، تشعشعات رادیواكتیو واسترس بروز می كنند.

به گفته پزشكان، مصرف كارتنوئیدها موجب بهبود قدرت و شفافیت بینایی، سلامت بیشتر پوست، كاهش خطر ابتلا به سرطان ها، پیشگیری از امراض قلبی، جلوگیری از پیری زودرس پوست، كاهش خطر تحلیل ماكولار چشم (عارضه چشمی ناشی از پیری) و نیز موجب كاهش خطر بروز آب مروارید و نابینایی می شود. سبزی ها حاوی كارتنوئیدها اغلب به رنگهای زرد، قرمز، نارنجی و یا برگ های سبز تیره هستند كه از مهم ترین آنها می توان به اسفناج، كلم بروكلی، فلفل سبز و قرمز، هویج و سیب زمینی شیرین اشاره كرد.
در ادامه این مقاله آمده است: سه آنتی اكسیدان مفید دیگر با خاصیت بالای ضدپیری شامل ویتامین های E و C و ماده معدنی سلنیوم هستند كه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند و از تحلیل رفتن و تضعیف استخوان ها، مفاصل و اعضای مهم دیگر بدن مثل پوست جلوگیری می كنند.

مزایای ویتامین C شامل جلوگیری از چروك خوردن پوست، سالم نگه داشتن استخوان ها و پوست، تقویت سیستم ایمنی بدن و نیز جلوگیری از فرآیند اكسیده شدن است كه این فرآیند در بروز آب مروارید، آرتریت، بیماری قلبی و سرطان نقش دارد. مهم ترین منابع این ویتامین همراه با بیوفلاوونوئیدها شامل فلفل سبز و قرمز، كیوی، پرتقال، لیموها، گریپ فروت، توت ها، كلم بروكلی، طالبی و گوجه فرنگی هستند.

مزایای ویتامین E شامل كاهش خطر بروز بیماری قلبی، سرطان و سایر امراض ناشی از بالا رفتن هستند. ویتامین E تاثیر مولكول های رادیكال آزاد را خنثی می كند و از تخریب اسیدهای چرب ضروری كه برای سلامت سلولها ضروری هستند، پیشگیری می نماید. مهمترین منابع حاوی ویتامین E همراه با «تیكوفرول ها» و «توكو تریینول ها» شامل مغزها بویژه بادام، دانه ها مخصوصا تخمه آفتابگردان و هم چنین بادام زمینی، كره بادام زمینی، غلات سبوس دار، اسفناج و آووكادو هستند.

مزایای سلنیوم نیز شامل تقویت سیستم ایمنی بدن كاهش اضطراب و افسردگی و حفظ سلامت موها و ناخن ها است. منابع غذایی اصلی حاوی این ماده معدنی مهم شامل غذاهای سالم حاوی پروتئین زیاد مثل غذاهای دریایی، تخم مرغ، گوشت مرغ و قرمز، گندم سبوس دار، برنج قهوه ای و سایر غلات سبوس دار هستند.

سلنیوم همراه با ویتامین ها موجب كند شدن روند پیری می شود، خطر ابتلا به سرطان ها را كاهش می دهد، از عروق خونی محافظت می كند و احتمال حمله قلبی و سكته مغزی را كاهش می دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha