پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۰
کد خبر: 3677

دانشمندان در مطالعه‌ای كه به آمادگی انسان‌ها برای زندگی در مریخ كمك می‌كند ثابت كرده‌اند كه افزودن یك ساعت دیگر به طول روز شبانه‌روز امكان‌پذیر است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازخبرگزاری فرانسه از واشنگتن، محققان برای ‪ ۱۲‬نفر كه قبول كرده بودند ‪ ۶۵‬روز را درون اتاق‌های فردی بدون پنجره، ساعت و یا هر چیز دیگری كه حكایت از تغییر ساعات روز باشد، طول روز را با استفاده از پرتوهای روشن فلورسنت طولانی‌تر كردند.

در این مطالعه دانشمندان از "بخش بیماری خواب بیمارستان زنان و بریگهام" در بوستون و "دانشكده پزشكی هاروارد" آهسته آهسته ساعات روشنایی و تاریكی را تغییر دادند.

طبق این مطالعه كه در شماره روز دوشنبه "گزارش آكادمی ملی علوم" منتشر شده است، دانشمندان سپس یك ساعت اضافی روشنایی به ساعات بیداری داوطلبان اضافه كردند.

این داوطلبان كه در معرض پالس‌های نور روشن قرار گرفته بودند كه ‪۱۰‬ برابر روشن‌تر از روشنایی معمولی اتاق بود، رفته رفته یك ساعت بیشتر بیدار ماندند و عملا شبانه‌روزشان را به ‪ ۲۵‬ساعت رساندند.

آنان مدت یك ماه این شبانه‌روز ‪ ۲۵‬ساعته را تجربه كردند تا سطح هورمون و درجه حرارت بدنشان با برنامه زمانبندی جدید عادت كند.

این تحقیق می‌تواند در آماده‌سازی فضانوردان برای هر گونه سفر به مریخ كه طول یك شبانه‌روز در آنجا ‪ ۲۴/۶۵‬ساعت زمینی است، موثر باشد.

محققان در گزارش خود نوشتند، این یافته‌ها حائز اهمیت هستند زیرا می‌توانند در تنظیم اختلال ساعات بیولوژیكی بدن بر اثر پروازهای فضایی، كارهای نوبتی (شیفتی) و اختلال در نظم ساعات خواب مورد استفاده قرار گیرند.

محققان استدلال آورده‌اند كه اگر ساعات بدن فضانوردان با زمان مریخ وفق نیابد آنان همواره احساس خستگی پرواز و به هم خوردن ساعت خواب خواهند داشت.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha