شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۰ - ۱۷:۱۲
کد خبر: 36867
سلامت نیوز: یک متخصص کودکان گفت: نارسایی کلیوی مهم‌ترین عارضه عفونت ادراری است که در صورت عدم درمان می‌تواند کلیه‌ها را از کار انداخته و منجر به دیالیزی شدن کودک شود.

دکتر وحید قبادی دانا، دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که نارسایی کلیوی مهم‌ترین عارضه عفونت ادراری است افزود: بی‌توجهی، عدم درمان مناسب و کامل عفونت ادراری می‌تواند سبب اختلال در عملكرد کلیه‌ها شده و منجر به دیالیزی شدن كودك برای جبران نقص عملکرد کلیه‌ها شود.

وی ادامه داد: عفونت ادرای با بی‌قراری و بی‌خوابی و در برخی مواقع کاهش وزن و رشد در شیرخوار نیز همراه است.

این متخصص کودکان با اشاره به روش‌های تشخیص عفونت ادراری، گفت: برای تشخیص صحیح این عارضه باید نمونه ادراری به شیوه صحیح از کودک یا شیرخوار گرفته شود. در شیرخواران باید ناحیه تناسلی به خوبی شسته شده و سپس در زمانی که پوشک شیرخوار خشک است کیسه ادراری چسبانده شود که پس از چند دقیقه شیردادن احتمالا ادرار شیرخوار به درون کیسه ادراری جاری می‌شود و والدین باید طی مدت کوتاهی نمونه ادرار را به آزمایشگاه برسانند.

قبادی با بیان این که پس از گرفتن نمونه ادراری مصرف آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک باید آغاز شود گفت: کودکانی که دچار استفراغ هستند یا قادر به نوشیدن مایعات نیستند یا آب بدن آنها به صورت قابل توجه کاهش یافته و نیز شیرخواران کوچک‌تر از یک ماه و بیمارانی که احتمال عفونت شدید و گسترده دارند را در بیمارستان بستری و با آنتی بیوتیک تزریقی درمان می‌شوند.

وی افزود: اگر تشخیص عفونت کلیوی قطعی نباشد و یا در تصویربرداری ریفلاکس ادراری مشاهده شود، معمولا پزشک معالج والدین را توصیه به انجام اسکن هسته‌ای برای نمایش عملکرد کلیوی می کند.

قبادی دانا در پایان خاطر نشان کرد: شیرخوار یا کودکی که دچار عفونت ادراری شده است باید تحت نظر پزشک معالج خود آزمایشات دوره‌ای ادرار را در زمان توصیه شده انجام دهد. همچنین طبق تجویز پزشک در مدت زمان توصیه شده به مصرف آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عفونت مجدد ادامه دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha