چهارشنبه ۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۶
کد خبر: 37134
سلامت نیوز: بر اساس اعلام سازمان ملل متحد اپیدمی ایدز از سال 2007 تا کنون پیشرفتی نداشته و تعداد موارد جدید ابتلا به ویروس این بیماری از سال 2007 تا کنون بدون تغییر باقیمانده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، منتقدان معتقدند که امید این نهاد به ریشه کنی این بیماری خوش بینانه است با این حال باید توجه داشت که هیچ واکسنی برای این بیماری وجود ندارد و میلیونها مبتلا درمانی را دریافت نمی کنند و این در حالی است که کمکها نیز با بحران اقتصادی کم رنگ شده است.

برنامه HIV و ایدز سازمان ملل اعلام کرده سال گذشته 2.7 میلیون نفر به این بیماری آلوده شده اند که این میزان در 3 سال گذشته ثابت بوده است. این آمار تا حد زیادی یافته های قبلی توسط گروهای تحقیق که در ماه ژوئن منتشر شده بود را تأیید می کند.

در پایان سال گذشته حدود 34 میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس HIV آلوده بوده اند که افزایشی بسیار کم را نسبت به سال گذشته داشته است و آن هم تا حدی به علت افزایش طول عمر مبتلایان به ویروس است.
سال گذشته 1.8 میلیون مرگ مرتبط با ایدز وجود داشته که این میزان در سال 2009 برابر با 1.9 میلیون نفر بوده است.

اپیدمی این بیماری هنوز هم در جنوب آفریقا شدت بیشتری دارد اما در حالی است که تعداد موارد جدید ابتلا نسبت به اوج آن در سال 1997 با 26 درصد کاهش روبه‌رو بوده است اما در سایر نقاط افزایش داشته است.

در اروپای شرقی و آسیای مرکزی تعداد مبتلایان به HIV در دهه گذشته با 250 درصد افزایش روبه‌رو بوده است که مهمترین عامل آن تزریق در میان معتادان بوده است. در آمریکای شمالی و اروپای غربی شیوع این بیماری تقریبا ثابت بوده است.

سوفی هارمن از کارشناسان بهداشت دانشگاه لندن و از دست اندرکاران این گزارش می گوید: به نظر امیدبخش می رسد اما تعداد مبتلایان هنوز هم وحشتناک است.

برنامه ایدز سازمان ملل می گوید در استراتژی خود برای چند سال آینده متمرکز بر صفر کردن موارد جدید ابتلا، تبعیض و مرگهای مرتبط با ایدز است. هارمن می گوید این هدف قابل ستایش است اما مطمئن نیست که قابل دسترس باشد.

کارشناسان دیگر هم معتقدند هدف حذف و ریشه کنی ایدز چشم انداز بسیار دوری دارد و در آینده نزدیک بدون ایجاد درمانی مانند واکسن که احتمال داده می شود چند دهه با ساختن آن فاصله داشته باشیم قابل دسترس نیست.

استراتژی‌های آینده همچنین می تواند شامل دادن دارو به افراد در خطر حتی قبل از آلودگی آنها باشد.

سازمان بهداشت جهانی در حال بررسی توصیه هایی به کشورهای دارای اپیدمی گسترده در مورد دادن دارو به گروههای آسیب پذیر مانند تن فروشان، مردان همجنس گرا و معتادان تزریقی است.

در حالی که مطالعات نشان می دهد این کار باعث کاهش شدید انتقال ایدز می شود اما کارشناسان در مورد عوارض جانبی این داروها بر روی افراد سالم نگران هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha