دكتر كيمياگر، متخصص تغذيه به باشگاه خبرنگاران گفت: ميوهها و سبزيجات به دليل دارا بودن فيبر از بيماريهاي مزمن، سرطانهاي دستگاه گوارشي و ديابت پيشگيري ميكنند.
وي افزود: ميوهها و سبزيجات علاوه بر فيبر، داراي ويتامينهاي A و C، خاصيت آب رساني و همين طور ميزان قند بالايي بوده و به دليل جذب تدريجي براي بدن مفيد هستند.
كيمياگر با بيان اين نكته كه سبزيجات با ايجاد تنوع در رنگ و طعم غذا، لذت از غذا خوردن را افزايش ميدهند، گفت: سبزيجات پر كننده بشقاب غذاي ما بوده و با ايجاد حس سيري مانع بيش خوري ميشوند.
وي تاكيد كرد: استفاده از 4 تا 5 واحد ميوه و 2 فنجان سبزي در روز براي حفظ سلامتي و شادابي ضروري است.
كيمياگر با اشاره به اين كه وجود اكسيژن در بدن سبب به وجود آمدن بيماريهاي قلبي و عروقي ميشود گفت: ميوهها و سبزيجات به دليل آنتي اكسيدان بودن، سلولهاي سرطاني را دفع كرده از بروز بيماريهاي قلبي و عروقي و سرطانها پيشگيري ميكنند.
وي افزود: از حدود دو دهه قبل تركيبات جديدي به نام فيتوكميكالها در بافت ميوهها و سبزيجات شناخته شدهاند كه از جمله آنها ميتوان به كاروتن، فلاوونوئيدها و پلي متولها اشاره كرد.
وي خاطر نشان كرد: مصرف سبزيهاي زرد و قرمز مثل هويج و گوجه به دليل وجود كاروتن، كه پيش ساز ويتامين A در بدن است و آنتوسيانينها، آنتي اكسيدانها و پلي فنولها، ميزان كلسترول خوب را در خون افزايش داده از بيماريهاي قلبي و عروقي جلوگيري كرده و سبزيهاي سبز مانند اسفناج كه داراي لوتئين هستند از بيماريهايي چون آب مرواريد پيش گيري ميكنند.