سلامت نیوز: سوپروایزر آموزشی بیمارستان 15 خرداد گفت: اشعه ماوراء بنفش و نور آفتاب مهمترین خطر برای بروز سرطان پوست است از این رو در اوج تابش آفتاب و نور خورشید پوشیدن لباس هایی با بافت شل توصیه نمی شود.
   
هانیه جعفریان در گفت وگو با نظام پرستاری اظهار کرد: اشعه ماوراء بنفش از ابر هم عبور می کند بنابراین استفاده از کرم ضدآفتاب حتی در روزهای ابری الزامی است.

وی ادامه داد: همچنین باید به کودکان توصیه کرد کمتر در معرض نور آفتاب باشند و در همه سال های زندگی از کرم ضدآفتاب استفاده کنند و اگر بیش از حد عرق می کنند می توان از ضدآفتاب مقاوم به آب (محلول در چربی) استفاده کنند همچنین استفاده از روغن روی پوست سبب افزایش شدت سوختگی پوست می شود.

سوپروایزر آموزشی بیمارستان 15 خرداد افزود: پوست هایی که به راحتی می سوزند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پوست هستند و افراد باید از برنزه کردن پوست خودداری کنند و از کلاه لبه دار و لباس های آستین بلند به عنوان محاظ در برابر اشعه نور خورشید استفاده کنند.

جعفریان گفت: B.C.C  شایع ترین سرطان پوستی و در مردان و سفیدپوستان شایعتر است B.C.C سرطان سلولهای اپی تلیال پوست در نواحی از بدن است که در معرض نور آفتاب باشد (گوش، سر و گردن و دست ها) و منشا آن اپی درم است.

وی افزود: S.C.C دومین سرطان شایع پوست است و شایع ترین سرطان سلولهای سنگ فرشی است که از کراتینوسیت های اپدرم منشا می گیرد و در بسیاری از موارد بر روی اسکار (جوشگاه) زخم و سوختگی ایجاد می شود رشد  S.C.Cنسبت به  B.C.C سریع تر و خطرناکتر است و احتمال متاستاز به غدد لنفاوی هم وجود دارد.

سوپروایزر آموزشی بیمارستان 15 خرداد ادامه داد: جراحی و برداشتن تومور پوستی، میکروگرافیک سرجری (برداشتن لایه لایه تومور)، جراحی با برق و به کمک جریان الکتریسته سلولهای بدخیم کف ضایعه را سوزاندن، کرایو سرجری (جراحی با انجماد) و بالاخره رادیوتراپی از روش های درمان بدخیمی های پوستی است.  


 
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha