سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان این که شرکت مریو فرانسه به عنوان فروشنده خون‌های آلوده، یک شرکت صوری و واسطه‌ای بوده است، گفت: هم اکنون این سوال مطرح است که چرا مسئولان برای عقد قرارداد با یک شرکت خارجی، بررسی‌های لازم را انجام نداده‌اند.

سلامت نیوز: سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان این که شرکت مریو فرانسه به عنوان فروشنده خون‌های آلوده، یک شرکت صوری و واسطه‌ای بوده است، گفت: هم اکنون این سوال مطرح است که چرا مسئولان برای عقد قرارداد با یک شرکت خارجی، بررسی‌های لازم را انجام نداده‌اند.

حسن تأمینی‌لیچایی در گفت‌وگو با خانه ملت، با اعلام این که هم‌اکنون بیماران هموفیلی آلوده در وضعیت جسمانی نامناسبی قرار دارند، افزود: متأسفانه با وجود مقصر شناخته شدن شرکت وارداتی خون‌های آلوده، هنوز حق و حقوق این بیماران داده نشده است.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، گفت: بر اساس حکم دادگاه، شرکت مریو فرانسه به عنوان فروشنده خون‌های آلوده به کشور ایران، باید به بیماران غرامت بپردازد، این در حالی است که مسئولان بعد از بررسی متوجه شده‌اند که شرکت مریو یک شرکت واسطه و صوری بوده است.

 شرکت مریو فرانسه، شرکت واسطه‌ای و صوری بوده است

وی با بیان این که شرکت مریو فرانسه یک شرکت کلاهبردار است، افزود: هم اکنون این سوال مطرح است که چرا مسئولان برای عقد قرارداد با یک شرکت خارجی و پرداخت هزینه به این شرکت، بررسی‌های لازم را انجام نداده‌اند.

تأمینی‌لیچایی عملکرد سازمان‌های اجرایی به‌ویژه دستگاه دیپلماسی را نامطلوب ارزیابی کرد و تصریح کرد: متأسفانه در طی این ۱۵ سال، دستگاه دیپلماسی نتوانسته هیچ اقدامی مناسبی را برای احقاق حق بیماران هموفیلی انجام دهد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم، با انتقاد از مسئولان اجرایی به‌علت حمایت نکردن از بیماران هموفیلی آلوده به خون‌های بیماری‌زا، یادآور شد: کمیسیون بهداشت از عملکرد سازمان‌ و وزارت‌خانه‌های مربوطه ناراضی است.

کلاهبرداری شرکت مریو و داستان تکراری ضعف مدیریت مسئولان

این نماینده مجلس هشتم، با تأکید بر این که سازمان‌های اجرایی به‌ویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید هر چه سریع‌تر رضایت بیماران هموفیلی را جلب کند، افزود: متأسفانه در چند سال اخیر کمک‌های جزئی از سوی این سازمان‌های شده اما هنوز مشکل‌های این بیماران حل نشده است.

وی با اعلام این که موضوع خون‌های آلوده و بیماران مرتبط با آن، چندین بار در کمیسیون بهداشت و درمان مطرح شده است، گفت: یکی از دستور کارهای مهم کمیسیون بررسی و پیگیری وضعیت این بیماران است.

 واقعه‌ای تلخ در تاروپود ایرانیان

در سال‌های ۱۹۸۴ و ۱۹۸۵ میلادی انستیتو «مریو» فرانسه محصول فاکتورهای انعقادی آلوده به ویروسHIV  برای استفاده بیماران هموفیلی را به برخی از کشورها مانند آلمان غربی، ایتالیا، آرژانتین، عربستان، عراق، ایران و... صادر و تعدادی از بیماران هموفیلی را آلوده به این ویروس کرد.

نماینده شرکت فرانسوی «مریو» در ایران پس از بازگشت به فرانسه در نامه‌ای به مقامات ایران، برای نخستین بار این موضوع را افشا کرد اما دولت‌مردان ایران، سال‌ها خرید خون های آلوده را انکار کردند.

به دنبال روشن شدن این موضوع که منشاء آلودگی فرآورده‌های خونی به ویروس  HIV  در پرونده موسوم به هموفیلی‌ها، خارجی بوده است سازمان انتقال خون ایران سرانجام در سال ۱۳۸۷ طرح شکایت علیه شرکت فرانسوی صادرکننده فاکتورهای خونی آلوده به ایران را در دستور کار قرار داد، اما از آن زمان تاکنون شکایت ایران از این شرکت فرانسوی به نتیجه‌ای نرسیده است.

به گفته نماینده شاکیان پرونده بیماران هموفیلی و بر اساس اطلاعات رسیده به کانون هموفیلی، وزارت بهداشت و درمان و سازمان انتقال خون ایران تلاش زیادی کردند که مسیر فعلی پرونده بیماران هموفیلی را که تاکنون منجر به صدور آرای گسترده‌ای به نفع بیماران شده است، متوقف کنند.

تاکنون ۱۱۴۴ رأی قطعی به نفع بیماران صادر شده که به صورت‌های مختلف افزون‌بر ۱۵ قاضی دستگاه قضایی با صدور این آرا مرتبط بوده‌اند و این آرا نیز به تأیید رییس قوه قضاییه وقت نیز رسیده است که به گفته مسئولان کانون هموفیلی ایران با توجه به این احکام تردیدی در حقانیت بیماران نیست.

اما همان‌گونه که گفته شد متأسفانه با وجود گذشت ۱۵ سال از رسیدگی به این پرونده، بیماران همچنان به حق خود دست نیافته‌اند و دیگر امید خود را برای احقاق حقوق از دست داده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha