یکشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۲
کد خبر: 38332
سلامت نیوز: کمر درد در بین همه افراد شایع است، حتی در بین نوجوانان. شیوه نامناسب نشستن و خوابیدن، ورزش‌های نامناسب، کم ‌تحرکی‌های طولانی و استفاده از کوله‌پشتی‌هایی که وزنشان از 15 درصد وزن بدن بیشتر باشد، از شایع‌ترین علت کمر درد نوجوانان به حساب می‌آید.

کمردرد

کمردرد می تواند به دلایل مختلفی بروز کند، اما شش اشتباه جالب و رایج در رابطه با کمردرد وجود دارد که به ترتیب زیر است:

1- می‌گویند اولین و بهترین درمان کمردرد، استراحت مطلق برای مدتی طولانی است.

بر خلاف این عقیده که قبلا بین پزشکان و بیماران رواج داشت، این روزها بیشتر پزشکان معتقدند که استراحت مطلق بویژه برای مدت طولانی ، کار درستی نیست و داشتن فعالیت‌های سبک، روند بهبود کمردرد را تسریع می‌کند.

البته یک دوره کوتاه استراحت غالبا مفید است، ولی استراحت مطلق، آن هم برای مدتی طولانی، ضررش بیشتر از فایده است.

 2- می‌گویند آخرین و موثرترین درمان کمردرد، ‌جراحی است.

جراحی، آخرین درمان است، ولی موثرترین نیست. در واقع، هیچ روش جراحی موثری برای درمان کمردردهای ناشی از مشکلات عضلات و بافت‌های نرم وجود ندارد و جراحی معمولا برای مشکلاتی مانند فتق دیسک بین‌مهره‌ای و اسپوندیلوز استفاده می‌شود، آن هم به عنوان آخرین انتخاب.

با این همه، اگر شما دردی شدید و مداوم دارید که به هیچ درمانی جواب نمی‌دهد، یا در اثر فشار بر نخاع و ریشه ‌های عصبی دچار ضعف عضلانی پیش‌رونده یا اختلالات عصبی نظیر عدم کنترل ادرار و مدفوع شده‌اید، ممکن است جراحی برایتان سودمند باشد.
بهترین حالت خوابیدن برای آنها که کمر درد دارند، خوابیدن به پهلو و  پشت است

3- خیلی‌ها فکر می‌کنند بهترین تشک برای آنها که کمردرد دارند، تشک نرم است.

 اگر دچار کمردرد هستید، بهتر است از تشک‌های نسبتا سفت استفاده کنید و البته خوابیدن روی سطوح خیلی سفت نیز توصیه نمی‌شود.

4- بعضی‌ها توصیه می‌کنند، اگر می‌خواهید فشار کمتری به کمرتان وارد شود، روی شکم بخوابید.

خوابیدن به شکم اصلا برای کمر مناسب نیست. بهترین حالت خوابیدن برای آنها که کمر درد دارند، خوابیدن به پهلو و خوابیدن به پشت است.

بهتر است به پهلو بخوابید و پاهایتان را اندکی به سمت شکم جمع کنید و بالشی را هم میان زانوهایتان قرار دهید و اگر تمایل دارید که به پشت بخوابید، بهتر است پایتان را کمی بالاتر از سطح بدنتان (مثلا روی یک بالش) قرار دهید، یا این‌که بالشی را زیر زانوهایتان قرار دهید تا قوس طبیعی کمرتان حفظ شود.

5- بعضی‌ها خیال می‌کنند، کمردرد بیماری سالمندان است.

کمردرد، سن و سال نمی‌شناسد و 70 درصد آدم‌ها در طول زندگی‌شان لااقل یک بار کمردرد می‌گیرند. ضمن این‌که بعضی مطالعات نشان می‌دهد که حتی بین 30 تا 50 درصد نوجوانان 15 تا 16 ساله نیز از کمردرد رنج می‌برند.

شیوه نامناسب نشستن و خوابیدن، ورزش‌های نامناسب، کم ‌تحرکی‌های طولانی و استفاده از کوله‌پشتی‌هایی که وزنشان از 15 درصد وزن بدن بیشتر باشد، از شایع‌ترین علت کمر درد نوجوانان به حساب می‌آید.

 6- می‌گویند بیشتر کمردردها ناشی از مشکلات دیسک، مهره‌ها و نخاع است.

در بیشتر موارد، کمردرد هیچ ربطی به مهره‌ها و دیسک و نخاع ندارد و علت آن صرفا کشیدگی عضلات و رباط‌های پشت است. عامل این کشیدگی هم چیزی نیست جز بلند کردن اجسام سنگین، بلند کردن نادرست اجسام، حرکت ناگهانی در ناحیه کمر، نشستن یا خوابیدن نادرست و موارد مشابه.

منبع: تبیان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha