دوشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۹
کد خبر: 40645

سبزی ها دارای كمترین میزان چربی و كالری بوده و در عین حال سیركننده است. بنابراین باید در برنامه غذایی افراد دارای اضافه وزن به مقدار بیشتری مورد استفاده قرار گیرد.

سلامت نیوز : سبزی ها یكی از بهترین منابع تأمین كننده آب، فیبر غذایی، موادمعدنی بویژه پتاسیم، منیزیم، كلسیم، آهن و ویتامین ها مانند آ، ث، اسیدفولیك و كا است و با برخورداری از مقادیر بالای انواع رنگدانه های گیاهی مانند كاروتنوئیدها در ردیف موادغذایی سلامتی بخش و پیشگیری كننده از بسیاری بیماری ها قرار می گیرد.

سبزی ها دارای كمترین میزان چربی و كالری بوده و در عین حال سیركننده است. بنابراین باید در برنامه غذایی افراد دارای اضافه وزن به مقدار بیشتری مورد استفاده قرار گیرد.

گروه سبزی ها
انواع سبزی های برگ دار، انواع كلم، هویج، بادمجان، انواع كدو، نخود سبز، لوبیاسبز، قارچ، گوجه فرنگی، خیار، فلفل، پیاز، بامیه و... در گروه سبزی ها قرار دارند كه حاوی انواع ویتامین ها، موادمعدنی و رنگدانه های مفید گیاهی هستند.

میزان مصرف سبزی ها
توصیه می شود روزانه 5-3 واحد از موادغذایی این گروه در برنامه غذایی گنجانده شود، هر یك واحد از گروه سبزی ها برابر است با یك لیوان سبزی های خام برگ دار (مانند اسفناج و كاهو)، نیمی از یك لیوان سبزی های پخته یا خام خرد شده، نصف لیوان نخود سبز، لوبیا سبز و هویج خرد شده یا یك عدد گوجه فرنگی متوسط

چرا باید سبزی بخوریم؟
- گوجه فرنگی: گوجه فرنگی یكی از پرمصرف ترین سبزی های دنیا بوده و دارای مقادیر قابل توجهی پتاسیم، ویتامین ث و فیبر غذایی و همچنین از غنی ترین منابع رنگدانه آنتی اكسیدان لیكوپن است كه موجب كاهش خطر سرطان پروستات در مردان می شود.
همچنین لیكوپن موجب كاهش سكته های قلبی، جلوگیری از آسیب و خرابی مفاصل، ماهیچه ها و حتی سلولهای مغزی در سالمندان می شود.

كدو، كاهش دهنده خطر ابتلا به سرطان پروستات
- كدوها: تحقیقات نشان داده است مصرف منظم انواع كدوها به خاطر داشتن رنگدانه های گیاهی پیش ساز، ویتامین آ (كاروتنوئیدها) و ویتامین های ث و ای موجب كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان بالای 60 سال می شود.

همچنین مقادیر زیاد بتاكاروتن در انواع كدوهای سبز و زرد باعث كاهش خطر ابتلا به آب مروارید در سالمندان می شود.
- خیار: خیار با در برداشتن 96درصد آب از جمله سبزی هایی است كه به عنوان برطرف كننده تشنگی بخصوص در آب و هوای گرم مورد استفاده قرار می گیرد.
- بامیه: بامیه ها منبع خوبی از ویتامین ث و منیزیوم بوده و حاوی 90درصد آب و مقادیر مناسبی از فیبر غذایی است.
هویج پخته، بهتر از هویج خام!
- هویج: هویج از بهترین سبزی های حاوی ویتامین آ است و برای تقویت بینایی و بهبود سیستم ایمنی در پیشگیری از بیماری ها بسیار مفید است. برای جذب بهتر ویتامین آ موجود در هویج، بهتر است به صورت پخته مصرف شود.

كلم منبع غنی ویتامین ث و فیبر
- انواع كلم: كلم ها با داشتن 92درصد آب از منابع غنی به منظور تأمین ویتامین ث و فیبر غذایی بوده و به عنوان یك سبزی بوته ای دارای مقادیر قابل توجهی از تركیبات گیاهی هستند كه می تواند به پیشگیری از بروز بعضی سرطان ها كمك كند.
اگر می خواهید لاغر شوید، بادمجان بخورید!
- بادمجان: بادمجان با داشتن 92 درصد آب و مقداری پتاسیم یكی از مواد غذایی كم انرژی محسوب می شود كه برای رژیم های غذایی كم كالری استفاده می شود.
- فلفل: فلفل ها در انواع رنگ های سبز، قرمز، نارنجی و... در طعم های مختلف شیرین و تند وجود دارند و منبع خوبی از ویتامین ث و پیش ساز ویتامین آ (بتاكاروتن) هستند.
لوبیاسبز، معجزه ای برای كاهش پرفشاری خون
- لوبیاسبز: لوبیای سبز اغلب در تمامی فصول سال در دسترس هستند و با داشتن 89درصد آب منبع خوبی از ویتامین ث و فیبر غذایی نیز هستند. همچنین لوبیای سبز منبع خوبی از پتاسیم هستند كه می توانند به كاهش پرفشاری خون كمك كنند.

حداقل یك لیوان از انواع سبزی ها در طول هفته استفاده كنید
در هر وعده غذایی به ویژه ناهار، شام و نیز میان وعده ها از انواع سبزی ها استفاده شود.
در تهیه انواع سوپ ها، آش ها، خوراك ها و یا خورشت ها از سبزی ها استفاده می شود.
از سبزی ها به صورت سبزی خوردن یا انواع سالاد و یا در كنار غذا استفاده كنید.

در مورد كسانی كه اضافه وزن دارند از سبزی های نشاسته ای مانند سیب زمینی سرخ شده، ذرت، نخودفرنگی و كدو حلوایی به طور متوسط بیش از یك لیوان در هفته مصرف نكنند و بیشتر از سایر سبزی ها استفاده كنید. حتی الامكان در تهیه سالادها و یا ذرت پخته و یا سیب زمینی سرخ شده از سس های بدون چربی و یا سایر چاشنی ها استفاده كنید.

براساس آخرین اطلاعات موجود برای كنترل بیماریهای مزمن حداقل یك لیوان از انواع سبزی ها در هفته استفاده كنید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha