چهارشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۲
کد خبر: 41229

زلزله های رخ داده در چند هفته اخیر در اغلب نقاط کشور از جمله اراک ، نیشابور ، دامغان مازندران و... این سوال را ایجاد می کند که آیا همزمانی آنها طی و وقوع ۱۳ زلزله طی ۱۲ روز آنهم در نقاط مختلف کشور می تواند نشانه ای باشد؟

سلامت نیوز: زلزله های دو هفته اخیر آیا می تواند نشانه ای از زلزله بزرگتر در آینده باشد؟ آیا زلزله های اخیر به یکدیگر مرتبط هستند؟

زلزله های رخ داده در چند هفته اخیر در اغلب نقاط کشور از جمله اراک ، نیشابور ، دامغان مازندران و... این سوال را ایجاد می کند که آیا همزمانی آنها طی و وقوع ۱۳ زلزله طی ۱۲ روز آنهم در نقاط مختلف کشور می تواند نشانه ای باشد؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از افکار نیوز ، در این خصوص دو زلزله شناس برجسته کشور نظرات متفاوتی دارند. علی زارع معاون پژوهشی پژوشگاه زلزله شناسی ومهندسی زلزله در گفتگو با افکار نیوز با اشاره به اینکه این زلزله ها رخ داده در نقاط مختلف ایران به یکدیگر مربوط نیستند افزود: رخداد چنین زلزله های در کشور سابقه داشته ودر ایران طوری بوده که چندین زلزله زیادی  رخ دهد.

زلزله افزایش نیافته ثبت زلزله زیاد شده


وی ادامه داد: اخیرا به دلیل افزایش یافتن ایستگاه های لزره نگاری ثبت زلزله های نیز بیشتر شده وبنابراین زلزله افزایش نیافته است بلکه ما در حال حاضر ثبت بیشتری انجام می دهیم. معاون پژوهشی پژوشگاه زلزله شناسی ومهندسی زلزله در ادامه افزود: پیش بینی زلزله جدید وجود ندارد ولی احتمال آنکه زلزله در ایران اتفاق بیافتد همیشه وجود دارد.
زارع  تصریح کرد: زلزله های ایران در پوسته زمین در فلات  اتفاق می افتد و به دلیل آنکه پوسته زمین در حال فعل انفعلات هستند وممکن  است در گوشه دیگر اثری نیز بر جای گذارد.
وی خاطر نشان کرد:  در زلزله اراک و یا زلزله ای که در نیشابور رخ داده است آیا به یکدیگر مربوط است یا خیر به عقیده بنده زلزله های رخ داده در چند هفته اخیر به هم مربوط نیستند.



همچنین بهرام عکاشه پدر زلزله شناسی کشور در گفتگو با افکار نیوز با بیان اینکه از زمان رخداد زلزله وان در شرق ترکیه۳ /۷ زمینه برای ایجاد زلزله های دیگر در شرق این کشور از جمله ،ایران پاکستان وبخشی از افغانستان را فراهم کرده است افزود: این اتفاق مبین این است که زمین تحت استرس های زیادی قرار گرفته و باید منتظر زلزله های با همین ریشتر در کشور خود باشیم .

وی اشاره به اینکه زلزله وان می توانست در خود ایران اتفاق بیافتد افزود: شرق ترکیه با سرزمین های از جمله دریای عمان ، ایران ، پاکستان ، تا جیکستان ، در ارتباط و زلزله رخداده در نیشابور ناشی ازاسترس های زلزله موجود دراین منطقه است.

منطقه آبستن حوادث بزرگ تری شده است

پدر علم زلزله شناسی با اشاره به اینکه هنوز علم زلزله شناسی نتوانسته است کاندیدای بعدی زلزله ۷ ریشتری را مشخص نماید افزود: زلزله۱/۵ رخ داده در منطقه نیشابور نمایان گر تمام شدن زلزله با ریشترهای بزرگ نیست، بلکه نشانگر این است که منطقه آبستن حوادث بزرگتری است.
عکاشه در ادامه تصریح کرد: زلزله های اتقاق افتاده در چند هفته اخیر نشانگر آبستن بودن منطقه و آماده باش برای زلزله های این چنین و بزرگ تر باشیم .

وی با بیان اینکه طبق آمارهای ریاضی موجود زلزله بزرگی در ایران رخ خواهد داد و حتی چند سالی از موعد آن گذشته است افزود: اما رفتارزمین، علم ریاضی نیست ،بر طبق علم ریاضی نزدیک ۱۵ سال است که زلزله ۷ ریشتری درایران رخ نداده و آخرین آن در سال۷۶ در منطقه شرق ایران اردکوه بوده است .
پدر علم زلزله شناسی در ادامه توضیح داد: زلزله های اتفاق افتاده در چند هفته اخیر کاملا به یکدیگر مربوط هستند و این امرنمایان گر این است که منطقه تحت فشار و استرس زیاد قرار گرفته و زلزله بزرگ تری در راه است و به کل منطقه فشار وارد می کند .

عکاشه خاطر نشان کرد: بهترین راه آن است که سازمان مدیریت بحران کشورآماده و گوش به زنگ باشد که منطقه آبستن حوادث بزرگ تری است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha