گروهی از پژوهشگران مرکز تحقیقات Peffenbarger انجمن دندان‌سازی آمریکا موفق شدند با کمک فن‌آوری نانو پرکننده‌ای بسازند که نسبت به مواد رایج از استحکام و مقاومت بیشتری در برابر پوسیدگی برخوردار است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، 70 درصد از عملیات دندان‌سازی شامل پر کردن دندان با مواد متداول انجام می‌شود که عمدتا گران قیمت هستند.


این گروه تحقیقاتی از یک رزین کامپوزیتی به عنوان پرکننده استفاده کردند که باعث می‌شود دندان پرشده ظاهر کاملا طبیعی داشته باشد.


این ماده ترکیبی از یک رزین مایع خالص و پودرهای حاوی رنگینه، تقویت کننده و مواد شیمیایی دیگر است. ترکیب حاصل را وارد حفره دندان کرده و با تابش نور فرآیند پلیمره و سخت شدن را در درون حفره انجام می‌دهند. این مخلوط همچنین حاوی یک ماده دیگر است که یون‌های کلسیم و فسفات را به طور یکنواخت آزاد کرده و در حین کمک به سخت شدن ساختار بلوری دندان، باعث افزایش مقاومت در برابر اسیدیته ایجاد شده توسط باکتری‌های موجود در دهان نیز می‌شود.


اعضای این گروه برای این منظور یک تکنیک Spray Drying ابداع کردند که بوسیله آن ذرات مواد شیمیایی که توانایی آزاد کردن یون دارند نظیر فسفات دی‌کلسیم بی‌آب (DCPA) با قطر 50 نانومتر را افشانه می‌کنند.


ابعاد نانومتری این ذرات باعث افزایش سطح موثر نسبت به حجم شده و راندمان رهاسازی یون را بالا می‌برد، بنابراین، به ماده کمتری نیاز است و می‌توان با افزایش سهم رزین مقاوم در ترکیب، استحکام آنرا زیاد کرد.


به گزارش ایسنا از ستاد ویژه توسعه فن‌آوری نانو، این محققان همچنین برای رزین کامپوزیتی نوعی نانوالیاف سیلیکایی بهم جوش خورده ساخته‌اند که دو برابر نمونه‌های قبلی استحکام دارند.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha