شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۸
کد خبر: 41451
سلامت نیوز: قفل شدگی زانو از شایع ترین شکایات افراد است که به عللی چون آرتروز و زمین خوردن صورت می‌پذیرد که با تشخیص توسط آرتوسکوپی می‌توان با روش‌های فیزیوتراپی از جمله تجویز سرما و گرما درمانی، برق درمانی و تجویز ورزش‌های ویژه آن را درمان کرد.

سید احمد رئیس السادات، دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران با اشاره به علل ‌و روش‌های درمان قفل شدگی زانو در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: پیشگیری از زمین خوردن در زمین‌های یخ زده و لغزنده از آسیب‌های زانو و قفل شدگی جلوگیری می‌کند.

برداشتن گام کوتاه

وی افزود: استفاده از کفش‌های مناسب با کفی آجدار و پاشنه مناسب، استفاده از عصا، برداشتن گام‌های کوتاه و مطمئن و انجام ورزش‌های تقویتی و تعادلی در سالمندان از احتمال زمین خوردن در معابر لغزنده می‌کاهد.

شایع ترین عارضه قفل شدگی

رئیس السادات ادامه داد: یکی از شکایات شایع در بیماران مراجعه کننده به کلینیک‌های طب فیزیکی و توانبخشی قفل شدن مکرر زانو‌ها است.
 
منیسک یک از علت‌های قفل شدگی زانو

وی گفت: قفل شدگی زانو علل گوناگونی دارد برای مثال ممکن است در موارد پیشرفته آرتروز، قطعه‌ای از استخوان ران جدا شده و در فضای مفصلی زانو سرگردان شود، همچنین آسیب‌های منیسک‌های زانو از علل قفل شدگی و تورم تأخیری زانو به شمار می‌روند.
 
آهکی شدن بخشی از کپسول مفصلی زانو


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: یکی دیگر از علل این شکایت، آهکی شدن بخشی از کپسول مفصلی زانو است به این صورت که حین حرکات خم و راست شدن زانو، این بخش بین استخوان‌ها گیر افتاده و ایجاد درد شدید و احساس قفل شدگی می‌کند و گاهی توده‌های چربی اطراف زانو ممکن است بین قطعات استخوانی گیر افتاده و ایجاد درد و قفل شدگی کند.

تشخیص قفل شدگی زانو با آرتروسکوپی

وی افزود: شرح حال و معاینه بالینی، عکس و MRI و در نهایت انجام آرتروسکوپی به مشخص شدن علت قفل شدگی زانو کمک می‌کند.

درمان قفل شدگی زانو متفاوت است

رئیس السادات بیان داشت: درمان و توانبخشی در قفل شدگی زانو بر اساس علت به وجود آورنده آن متفاوت است گاه می‌توان با استفاده از درمان‌های فیزیوتراپی از جمله تجویز سرما و گرما درمانی، برق درمانی و تجویز ورزش‌های ویژه برای تقویت عضلات اطراف زانو به خصوص عضله چهار سر ران و عضلات نزدیک کننده و خم کننده ران‌ها و نیز تمرینات کششی عضلات خارج ران‌ها پیش از اینکه مفاصل زانو دچار تخریب شدید و پیشرفته شوند درد بیمار را کاهش و سبب بهبود عملکرد وی شد.

انجام جراحی در آرتروزهای پیشرفته

وی گفت: در موارد آرتروز پیشرفته و نیز آسیب منیسک در جوانان ورزشکار یا مواردی که علاوه بر منیسک‌ها بخش‌های دیگر مانند رباط‌‌های صلیبی نیز دچار پارگی شده‌اند ممکن است انجام اعمال مختلف جراحی ضروری باشد.

قفل شدگی زانو به دلیل زمین خوردن

دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران بیان داشت: نکته مهم برای پیشگیری از قفل شدگی زانو؛ پیشگیری از زمین خوردن و  آسیب‌های ناشی از سر خوردن در محیط های لغزنده همچون زمین‌های برفی و یخ زده است.

استفاده از کفش مناسب


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد:  از جمله اقدامات مفید دیگر برای پیشگیری از زمین خوردن می‌توان به استفاده از کفش‌های مناسب با کفی آجدار و پاشنه مناسب و استفاده از وسایل کمکی حرکت همچون عصا (به خصوص در مبتلایان به آرتروز)، آموزش برداشتن گام‌های کوتاه و مطمئن و انجام ورزش‌های تقویت عضلات کمر، کمربند لگنی و اطراف زانوها و نیز انجام تمرینات تعادلی در سالمندان اشاره کرد.

گرم کردن صحیح بدن قبل از مسابقات

وی خاطرنشان کرد: انجام ورزش در زمین‌های مناسب و آماده و نیز گرم کردن صحیح بدن و ورزش‌های کششی پیش از انجام مسابقات  از جمله مواردی است که از شیوع آسیب منیسک زانوها در ورزشکاران می‌کاهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha