بررسی های مجدد بر مجموعه ای از مطالعات صورت گرقته پیشین از سوی گروهی از کارشناسان فرانسوی تایید کرد حتی فقط چند روز نفس کشیدن در هوای آلوده باعث افزایش خطر حمله قلبی می شود.

سلامت نیوز: بررسی های مجدد بر مجموعه ای از مطالعات صورت گرقته پیشین از سوی گروهی از کارشناسان فرانسوی تایید کرد حتی فقط چند روز نفس کشیدن در هوای آلوده باعث افزایش خطر حمله قلبی می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت پزشکان بدون مرز، با وجودی که از مدت ها پیش ثابت شده است چندین سال زندگی کردن در شهرهای آلوده یا نزدیک بزرگراه های اصلی خطر ابتلا به بیماری های قبلی را تشدید می کند. اما این مطالعه نشان می دهد که حتی تماس کوتاه مدت با آلودگی هوا برای قلب واقعا مضر است و خطر حمله قلبی را افزایش می دهد.

دکتر سانجای راجاگوپالان که روی آلودگی هوا و وضعیت سلامت قلب و عروق در دانشگاه اوهایوی آمریکا مطالعه می کند، خاطرنشان کرد: هرچند ممکن است تغییرات روزانه در ذرات آلاینده موجود در هوا اندک باشد اما این تغییرات اندک به لحاظ افزایش آسیب پذیری مردم در برابر مشکلات قلبی و عروقی بسیار حائز اهمیت و تاثیرگذار است.

وی افزود: به علاوه افرادی که پیش زمینه مشکلاتی قلبی داشته اند در این زمینه بیشتر آسیب پذیر هستند. هم چنین دکتر هازریج موستافیک از متخصصان مرکز مطالعات قلب و عروق پاریس با مقایسه و بازبینی ۳۴ مطالعه قبلی در زمینه تاثیر تک تک آلاینده های صنعتی یا ترافیکی شامل مونوکسید کربن، دی اکسید نیتروژن و ریزآلاینده ها روی قلب و عروق دریافت احتمال حمله قلبی با افزایش سطح تمام این آلاینده ها به استثنای اوزون تشدید می شود.

این مطالعه به طور مفصل در مجله انجمن پزشکی آمریکا ارائه شده است.

آلودگی هوا به طرق گوناگونی می‌تواند آثار زیانبار درازمدت و کوتاه مدتی بر سلامت انسانها بگذارد. تاثیر آلودگی هوا بر افراد مختلف متفاوت است. آسیب پذیری برخی افراد در برابر آلودگی هوا بسیار بیشتر از سایرین است. کودکان کم سن و سال و سالمندان بیشتر از دیگران از آلودگی هوا آسیب می‌بینند.

برخی بیماریها مانند آسم، بیماری قلبی و ریوی در مواقع آلودگی هوا تشدید می‌شوند. معمولا میزان آسیبها بستگی به میزان قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی زیانبار دارد یعنی مدت تماس با آلاینده‌ها و غلظت مواد شیمیایی.

آثار کوتاه مدت آلودگی هوا عبارت است از حساسیت چشمها، بینی و حلق، عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی مانند برونشیت و ذات الریه. سردرد، تهوع، و واکنش‌های آلرژیک نیز از دیگر عوارض کوتاه مدت این مشکل زیست‌محیطی است.

آلودگی هوا برای مدت کوتاه می‌تواند بیماری مبتلایان به آسم و آمفیزم را تشدید کند.

آثار درازمدت آلودگی هوا می‌تواند بیماری مزمن تنفسی ، سرطان ریه، بیماری قلبی، و حتی آسیب به مغز ، اعصاب ، کبد و کلیه‌ها را شامل شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha