سلامت نیوز: مسئول بهداشت دهان ودندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت : احتمال ابتلا به بیماری های لثه با مصرف دخانیات تا 6 برابر افزایش می یابد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از دانشگاه علوم پزشكی مشهد ، دكتر عبدالله هروی  افزود : لثه سالم برای دریافت اكسیژن و مواد مغذی كافی و همچنین برای دفع ضایعات متابولیسمی از جمله دی اكسید كربن ، به گردش خون متناسب نیاز دارد .

وی ادامه داد: لثه ها همچنین برای دفاع در مقابل عوامل عفونت زا نیازمند گردش خون منظم هستند . این در حالی است كه در افراد سیگاری پروسه خون رسانی به لثه دچار اختلال می شود در نتیجه این اختلال و عدم خون رسانی كافی ، احتمال بروز بیماری لثه در این افراد نسبت به افراد عادی 6 برابر می شود.

هروی خاطر نشان كرد : استعمال دخانیات از جمله سیگار و قلیان موجب می شود كه اكسیژن مورد نیاز بافت لثه دچار تغییر و افت شود و این كاهش اكسیژن موجب تغییر رنگ لثه می شود .

مسئول بهداشت دهان ودندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت : لثه سالم دارای رنگ صورتی روشن و قوام سفت است كه به نسوج زیرین خود چسبیده است. در افراد سیگاری اغلب قوام لثه ضخیم می شود و رنگ آن از صورتی روشن به صورتی رنگ پریده تا ارغوانی تغییر می یابد. این تغییرات به دلیل تاثیر سیگار بر روی جریان خون مورد نیاز لثه به وجود می آید .

هروی گفت : در حال حاضر بیش از 15 تا 20 درصد مردم از بیماری های لثه رنج می برند .ابتلا به بیماریهای دهان از جمله عفونت بافت نگه دارنده دندان ،سرطان های دهان و بیماری های لثه از دیگر عوارض استفاده از مواد دخانی است .

وی ترك استعمال دخانیات ، مراجعه منظم و مستمر به دندانپزشك ، حفظ سلامت دهان و دندان و مصرف میوه و سبزی را از جمله راهكارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری های دهان ولثه دانست .

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha