به منظور کاهش ترشحات مخاط بینی، آب فراوان بنوشید و از دستگاه بخور یا کتری درحال جوش در منزل استفاده کنید.

نوشیدن مایعات فراوان و دستگاه بخور ترشحات مخاط بینی را کاهش می دهد
سلامت نیوز : به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ، کارشناس مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان این مطلب اظهارداشت: آلرژی واکنش و عکس العمل شدید سیستم ایمنی بدن نسبت به یک جسم خارجی است که در شرایط عادی به هیچ وجه مضر و زیان آور نیست.

حسین شجاعی فر ادامه داد: در واقع سیستم دفاعی بدن انسان به طور طبیعی از بدن در برابر ویروس ها و میکروب ها محافظت می کند. همین موادی که بعضی ها را به حساسیت دچار می کنند، ممکن است در شرایط مساوی، در بدن افراد دیگر هیچ گونه واکنشی را به دنبال نداشته باشند.وی تصریح کرد: آلرژن ماده ای است که باعث بروز واکنش های آلرژیک یا حساسیت زا در انسان می شود. سیسستم ایمنی بدن برخی افراد این مواد را به عنوان یک جسم خارجی و خطرناک شناسایی می کند و سریعاً نسبت به آن واکنش نشان می دهد.کارشناس مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: ازجمله متداول ترین آلرژن ها یا موادی که باعث بروز حساسیت می شوند می توان به مواد شیمیایی مانند شوینده ها، گیاهان و گرده گل ها، برخی داروها مانند آنتی بیوتیک ها، برخی مواد غذایی مانند شیر، شکلات ، توت فرنگی ، گندم و غلات، برخی دانه ها مانند کنجد، باکتری ها و ویروس ها، مو و پشم حیوانات، گرد و غبار، عطریات، دود سیگار و یا عوامل فیزیکی مانند سرما، گرما، نور و اشعه رادیواکتیو اشاره کرد.

شجاعی فر عنوان داشت: برخی بیماری ها مانند آسم و اگزمای پوستی ممکن است در اثر حاد شدن یک آلرژی ساده به وجود بیایند.این کارشناس عنوان کرد: افرادی که مستعد بروز حساسیت هستند، هنگامی که برای اولین بار در معرض آلرژن قرارمی گیرند، سیستم دفاعی بدن آنها جسم خارجی را شناسایی می کند و نسبت به آن حساس می شود و واکنش شدید نشان می دهد. در اثر واکنش مذکور، سلول های خاصی، ماده ای به نام هیستامین و چند ماده شیمیایی دیگر را آزاد می کنند که باعث بروز خارش و سوزش، التهابات پوستی، آبریزش بینی، اشک، جوش و کهیر می شود.وی ادامه داد: این علائم به نوع آلرژن بستگی دارد و در افراد مختلف متفاوت است. درصورتی که آلرژن یک ماده غذایی یا دارو باشد، ازطریق بلعیدن باعث بروز استفراغ ، حالت تهوع ، دل درد، انقباض و گرفتگی عضلات شکمی، اسهال و یبوست می شود.

شجاعی فر یادآورشد: برخی بیماری ها ممکن است در اثر حاد شدن یک آلرژی ساده به وجود بیایند، مانند آسم و اگزمای پوستی. این بیماری ها ممکن است در ابتدا یک حساسیت ساده بوده باشند که به مرور زمان تبدیل به یک مشکل حاد تنفسی و پوستی شده اند. گاهی اوقات نیش حشرات، استفاده از بدلی جات و زیور آلات و لوازم آرایشی باعث بروز واکنش های آلرژیک پوستی می شوند.این کارشناس متذکر شد: برای تشخیص نوع آلرژی، آزمایش پوستی و آزمایش خون انجام می شود. خوشبختانه آلرژی با تشخیص به موقع و حذف آلرژن، به راحتی قابل درمان است. با این وجود برخی واکنش های آلرژیک بسیار جدی و خطرناک است و حتی می تواند زندگی فرد را به خطر بیاندازد. به عنوان مثال گاهی عکس العمل های بسیار شدید سیستم دفاعی بدن نسبت به ماده حساسیت زا، باعث بروز یک شوک آلرژیک می شود که می تواند در مدت 15 دقیقه فرد را از بین ببرد.

وی گفت: تلاش برای استرلیزه نگه داشتن محیط زندگی کودکان به منظور جلوگیری ازابتلا به آلرژی، کاری بی نتیجه است، زیرا بدن کودکی که مستعد ابتلا به آلرژی است حتی با کوچک ترین ذره گرد و غبار موجود در هوا یا یک ماده غذایی خاص، واکنش های آلرژیک نشان می دهد.شجاعی فر با اشاره به این که محققان عقیده دارند کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند بسیار کمتر به آلرژی مبتلا می شوند و سیستم ایمنی بدن آنان نسبت به عوامل حساسیت زا مقاوم تر است، افزود: چنانچه مادران شیرده، در دوران شیردهی از خوردن برخی مواد غذایی و ادویه جات و داروها اجتناب کنند، احتمال بروز واکنش های آلرژیک درکودکان آنها نیز کمتر خواهد بود. درصورتی که بروز برخی بیماری های آلرژیک مانند آسم و تنگی نفس و اگزما در میان اعضای خانواده شایع باشد، حتماً موضوع را با پزشک معالج کودک در میان بگذارید تا حتی الامکان از بروز آن پیشگیری کنید.نکته جالب این که تجربه نشان داده کودکانی که در محیط های استریل و با محدودیت های بهداشتی خیلی شدید رشد می کنند، بسیار بیشتر از کودکانی که از ابتدا با گرد و خاک و حیوانات مختلف سرو کار دارند به آلرژی مبتلا می شوند.

وی متذکرشد: بنابراین تلاش برای استرلیزه نگه داشتن محیط زندگی کودکان به منظور جلوگیری ازابتلا به آلرژی، کاری بی نتیجه است؛ زیرا بدن کودکی که مستعد ابتلا به آلرژی است، حتی با کوچک ترین ذره گرد و غبار موجود در هوا یا یک ماده غذایی خاص، واکنش های آلرژیک نشان می دهد.شجاعی فر با اشاره به شایع ترین نشانه های آلرژی و ضمن بیان توصیه هایی به منظور رفع آنها گفت :به منظور کاهش ترشحات مخاط بینی، آب فراوان بنوشید و از دستگاه بُخور یا کتری درحال جوش در منزل استفاده کنید.وی افزود: آبریزش بینی ممکن است در اثر سرماخوردگی یا آنفلوانزا بروز کند. در غیر این صورت آبریزش بینی قطعاً یکی از نشانه های آلرژی است. برای جلوگیری از آبریزش بینی بهتر است مرتب بینی خود را تخلیه کنید و با آب بشویید و با مشورت پزشک از آنتی هیستامین استفاده کنید.

کارشناس مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: این دارو با هیستامین های آزاد شده از سلول ها در اثر واکنش بدن به آلرژن مقابله می کند. اگر آبریزش بینی بیش از سه هفته ادامه پیدا کرد یا تنها از یکی از سوراخ های بینی آبریزش داشتید یا همراه ترشحات بینی، خون مشاهده کردید، حتماً به پزشک مراجعه کنید و به یاد داشته باشید .اگرترشحات بینی تغییر رنگ داد و به رنگ سفید و خاکستری تبدیل شد، ممکن است ناشی ازعفونت باکتریایی سینوزیتی باشد.این کارشناس عنوان داشت: برای درمان حساسیت، بسته به نوع آلرژن (ماده حساسیت زا) روشهای مختلفی وجود دارد که در صورت اقدام به موقع و مراجعه به پزشک، به راحتی قابل درمان است. برخی ازاین حساسیت ها که ساده ترهستند با مصرف داروهای آنتی هیستامین به صــورت دوره ای درمان می شوند،اما برخی دیگر نیاز به درمان های جدی تر و تزریق واکسن هایی دارد که توسط پزشک معالج توصیه می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha